Hvordan installere og koble den nye desktopclienten til Nextcloud

Slik installerer og kobler du den nye Nextcloud desktop dlient Nextcloud desktop client er mye forbedret og gjør synkronisering til skykontoen din utrolig enkel. Jack Wallen viser deg hvordan du installerer og bruker dette verktøyet.

Utviklerne av Nextcloud ga endelig ut en større oppdatering til desktop-klienten. Denne klienten kobles sømløst til Nextcloud skyserver, slik at brukere kan synkronisere dataene sine mellom skrivebordet og serveren. Den nye klienten inneholder en rekke viktige oppdateringer, for eksempel:

Må-lese sky

 • Cloud computing i 2020: Spådommer om sikkerhet, AI, Kubernetes, mer
 • De viktigste skyutviklingen i tiåret
 • Topp leverandør av desktop som en tjeneste (DaaS): Amazon, Citrix, Microsoft, VMware og mer
 • Cloud computing policy (TechRepublic Premium)
 • End-to-end-kryptering.
 • Et mye forbedret grensesnitt, som også skiller brukerkontoer, for de som vil synkronisere mer enn en konto til et enkelt skrivebord.
 • Sømløs integrering av synkroniserte mapper i GNOME-filbehandler-sidefeltet.
 • Delingsdialoger er mer i tråd med nett- og mobilbrukergrensesnitt.
 • Åpne noen av Nextcloud-appene fra hurtigmenyen i systemstatusfeltet.
 • Forbedrede varsler.
 • Synkroniseringen er raskere.
 • Og mye mer.

Jeg vil lede deg gjennom installasjonen av den nye desktopclienten fra Nextcloud, og hvordan du kobler den til en server. Jeg vil demonstrere på Elementary OS. Installasjonsprosessen er den samme på tvers av Linux-plattformer, og installasjonen for andre støttede plattformer som macOS og Windows og Android og iOS er veldig grei.

Jeg antar at du allerede har en Nextcloud-serverforekomst i gang, i tillegg til en Nextcloud-brukerkonto på den serveren.

La oss installere og koble til.

Installasjon

Fra dette tidspunktet kommer den eneste tilgjengelige klienten for Linux i form av en AppImage. Så for å kjøre desktop-klienten, gjør du følgende:

 1. Last ned AppImage til ~ / Downloads- katalogen.
 2. Åpne et terminalvindu.
 3. Gi kommandoen chmod u + x ~ / Downloads / Nextcloud * AppImage
 4. For å starte appen, gi kommandoen ~ / Downloads / Nextcloud * AppImage

Den siste kommandoen over vil åpne det opprinnelige vinduet ( figur A ).

Figur A

Det første vinduet i Nextcloud Desktop Client-verktøyet.


Hvis du har en lokal Nextcloud-server, klikker du på Logg inn-knappen. I det resulterende vinduet ( figur B ) blir du bedt om å oppgi adressen til serveren. Skriv inn adressen til forekomsten og klikk Neste.

Figur B

Koble til Nextcloud-serveren.


I det følgende vinduet ( figur C ) blir du bedt om å klikke på påloggingsknappen, som deretter vil be deg om å gi tilgang til klienten og deretter kreve brukeropplysningene til Nextcloud.

Figur C

Nextcloud desktop-klientpålogging.


Når du har autentisert, vil Nextcloud stasjonære klient ha deg til å konfigurere hva som skal synkroniseres ( figur D ). Du kan ikke bare velge hva du skal synkronisere fra serveren, men hvor du skal synkronisere det på skrivebordet.

Figur D

Konfigurere synkroniseringsalternativer.


Etter å ha konfigurert synkroniseringsalternativene, klikker du på Koble til, og du er ferdig.

Legg ut installasjonsalternativer

Siden vi har kjørt Nextcloud Desktop Client som en AppImage (og faktisk ikke installerte noe på skrivebordet), vil du forsikre deg om at desktop-klienten blir startet ved oppstart av systemet. For å aktivere dette, klikk på knappen Generelt fra hovedvinduet og klikk deretter av for Launch on System Startup ( Figur E ).

Figur E

Konfigurere klienten til å starte ved oppstart.


Arbeide med klienten

Du vil ikke finne muligheten til å legge til eller fjerne filer / mapper i synkroniseringsmappen i Nextcloud Desktop Client. Du vil imidlertid finne et systemstatusikon. Hvis du klikker på det, vil du se en oppføring for å åpne den konfigurerte synkroniseringsmappen. Hvis du klikker på dette, åpnes filbehandleren din for den mappen, der du kan administrere Nextcloud-kontofiler og -mapper.

Du kan imidlertid legge til en annen synkroniseringsforbindelse fra klienten. For å gjøre dette, klikker du på Legg til mappen synkroniser tilkobling fra skrivebords klientens hovedvindu ( figur F ).

Figur F

Legger til en annen mappesynkroniseringsforbindelse.


Hva dette vil gjøre er å la deg legge til en annen lokal mappe for å synkronisere til Nextcloud-kontoen. Veiviseren ber deg bare velge den lokale mappen, og deretter vil den begynne å synkronisere den mappen til Nextcloud-kontoen din.

En må ha

Hvis du jobber med Nextcloud, bør du vurdere denne nye stasjonære klienten som en må-ha. Med de nye funksjonene og mer effektiv synkronisering har Nextcloud-utviklerne virkelig overgått seg selv. Det kan ikke være enklere å holde lokale mapper synkronisert med Nextcloud-skyserveren.

Cloud og alt som et service nyhetsbrev

Dette er din go-to ressurs for det siste om AWS, Microsoft Azure, Google Cloud Platform, XaaS, skysikkerhet og mye mer. Leveres mandager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com