Hvordan finne iCloud-kalender-URL-en din

Bilde: Jack Wallen

Hvis du er en iCloud-bruker, og du har funnet et behov for å dele ut en kalender til en applikasjon via en URL, har du sannsynligvis møtt et antall hinder. Med en kalender-URL kan du bruke den til å abonnere på en kalender i en applikasjon utenfor Apple-universet (for eksempel med Google eller Thunderbird / Lightning). Å finne URL-en til en offentlig kalender er veldig enkelt:

  • Logg deg på iCloud.
  • Åpne Kalender-appen.
  • Klikk på det nedtonede "trådløse" ikonet.
  • Klikk på Public Calendar.
  • Kopier den gitte URL-en (den starter med webcal).

Du kan deretter bruke den nettadressen til å abonnere på den aktuelle kalenderen. Men hva hvis du ikke vil gjøre den kalenderen offentlig? Eller hva hvis du vil ha mer enn skrivebeskyttet tillatelser? Hvis du ønsker å dele en kalender privat, er trinnene som kreves for å finne adressen litt mer kompliserte. La meg vise deg hvordan det gjøres.

Hva du trenger

Du må kunne logge deg på iCloud-kontoen din. Du trenger også Firefox, og hvis du har tofaktors autentiseringsoppsett for iCloud, som du bør, må du generere et apppassord fra Apple ID, som bare gjelder når du konfigurerer tredjepartsprogramvare for å synkronisere med kalenderen.

La oss komme på jobb.

Finne ut de nødvendige bitene

URL-en vi leter etter er i formen:

 https://pXX-caldav.icloud.com/DSID/calendars/CALNAME 

Vi må finne pXX og DSID. For å gjøre det, åpne opp iCloud i Firefox (jeg vet, det er sprøtt ... spille sammen). Klikk på kalenderen du vil dele, og åpne deretter Firefox feilsøkingskonsoll ved å trykke på F12. Når konsollen åpnes, velger du kalenderen du vil dele, og genererer en testkalenderavtale for å generere litt trafikk. Når du ser en POST-oppføring i konsollen ( figur A ), velger du den.

Figur A

Feilsøkingskonsollen for Firefox.

I høyre rute klikker du på Params og blar ned til du finner dsid-oppføringen ( figur B ). Kopier den IDen til et notat eller et dokument (du trenger den senere).

Figur B

ICal DSID-nummeret ditt.

Lukk feilsøkingskonsollen og klikk på det nedtonede "trådløse" ikonet som er knyttet til kalenderen du vil dele. Velg Midlertidig offentlig kalender for å avsløre den neste informasjonen vi trenger (grunnleggende URL for kalenderen - figur C ).

Figur C

Den offentlige nettadressen vår deler mer om hva vi trenger.

Dette vil avsløre pXX-delen av nettadressen. I dette tilfellet er det p11. Så nå trenger vi bare å fylle ut feltene. La oss si at vi kommer til å dele ut et kalenderverk. For å gjøre det, vil nettadressen være:

 https://p11-caldav.icloud.com/DSID/calendars/work 

MERKNAD: Kalenderen din kan ha et annet pXX-nummer enn min.

URLen ovenfor kan deretter brukes med verktøy som Thunderbird for å synkronisere iCloud-kalenderen (uten å måtte ta til takke med offentlige / skrivebeskyttede kalendere). Husk at når du har pXX-delen av nettadressen, bør du fjerne merket for det offentlige alternativet for den kalenderen.

Nyttig informasjon

Hvis du noen gang har hatt behov for å finne URL-en til en iCloud-kalender, har du nå midlene. Prosessen er litt innviklet, men nå som du vet hvordan du får all nødvendig informasjon, vil du ikke ha noe problem med å dele ut de private kalenderne med tredjepartsprogramvare.

Cloud og alt som et service nyhetsbrev

Dette er din go-to ressurs for det siste om AWS, Microsoft Azure, Google Cloud Platform, XaaS, skysikkerhet og mye mer. Leveres mandager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com