Slik unnslipper du skyen og flytter tilbake til lokale systemer

Bilde: Denis Isakov, Getty Images / iStockphoto

Anta at selskapet ditt bestemmer seg for å legge igjen cloud computing og bringe alt tilbake til sitt eget solrike datasenter - gå videre, men fortsett forsiktig, sier eksperter.

Må-lese sky

 • Cloud computing i 2020: Spådommer om sikkerhet, AI, Kubernetes, mer
 • De viktigste skyutviklingen i tiåret
 • Topp leverandør av desktop som en tjeneste (DaaS): Amazon, Citrix, Microsoft, VMware og mer
 • Cloud computing policy (TechRepublic Premium)

Det er ingen spesiell trend borte fra cloud computing og mot insourcing, men det er gyldige grunner til at organisasjoner kan gjøre endringen, som inkluderer:

 • Kanskje dine forretningsbehov reduseres;
 • Kostnadsbesparelsen er ikke det tjenesteleverandøren lovet;
 • Det er for mye driftsstans;
 • Latensen er for treg for applikasjonen din.
 • Budsjettet ditt ble endret fra å være driftssentrisk til kapitalsentrisk;
 • Et sikkerhetsproblem;
 • En foretaksfusjon / oppkjøp der det større selskapet har forskjellige planer;
 • Det er nye interne ekspertansatte; eller
 • Det er ganske enkelt et spørsmål om kontroll.

Dermed er spørsmålet om hvordan viktigere enn spørsmålet om hvorfor.

Det er mange ting å gjøre og ikke gjøre, sa Kris-Mathisen, David-Kenneth Group, senior vice president for det Maryland-baserte IT-konsulentfirmaet. Enten det er en skyleverandør eller egen virksomhet, har selskaper en tendens til å ikke være ærlige med seg selv om organisatorisk modenhet, ferdighetssett og infrastruktur, sa han.

Når du planlegger å gå tilbake til lokale systemer, "Du må forstå sammenhengene mellom applikasjonene, infrastrukturen, applikasjonsgrensesnittene og forretningsmiljøet, " bemerket Mathisen og la til at slike bekymringer kan bli eksponentielt verre når applikasjoner er basert på mikroservices eller distribuert over store nettverk.

"Når du begynner å bryte disse tingene, kan du begynne å bryte disse systemene. Du må forstå disse tingene, " sa Mathisen. Han minner kundene om å huske at noen systemkomponenter kan synkronisere hver time eller ukentlig, månedlig eller kvartalsvis eller årlig, så det du utilsiktet bryter nå, er kanskje ikke opplagt før mye senere.

"Du må forstå interoperabiliteten og dataportabiliteten, " fortsatte Mathisen. Software-as-a-service selskaper innrømmer aldri dette, men de elsker leverandørens lock-in. "Det er litt som roach-motellet. Du vet hva de sier, du kan sjekke inn, men du kan ikke sjekke ut, " spøkte han.

Folket betyr noe også. For eksempel kan det hende at IT-avdelingen har flyttet personellet bort fra eksperter i systemadministrasjon og mot eksperter på nettverksadministrasjon når ting ble overskyet, men hvis du flytter tilbake, må du bytte personell igjen.

Til slutt sa Mathisen: "Du må sørge for å justere tjenestekontinuiteten din og planen for gjenoppretting av katastrofer på nytt, slik at den representerer det nye paradigmet du kommer inn på." Det ville være lett å overse for lenge siden planer for utvinning av katastrofer, som nå kan være foreldet etter å ha ført søknader internt, forklarte han.

Når vi snakker om katastrofegjenoppretting, er det programvare laget for det formålet fra mange leverandører, og det kan med rimelighet bli gjeninnsatt for å hjelpe selskaper med å forlate en sky. Veritas produktsjef Vidhi Kastuar gjorde det poeng i en samtale om selskapets CloudMobility-programvare. Applikasjonen ble lansert i 2017 med fokus på å hjelpe selskaper med å gå fra en sky til en annen. Funksjoner for å flytte fra en sky tilbake til ditt eget sted vil være en del av en betydelig oppdatering på grunn av de neste par kvartalene, sa hun.

Kastuar antydet at hvis selskaper bruker offentlige skyer og ønsker å bringe dataene sine hjem igjen, kan det være lurt å evaluere private skyalternativer som en mindre komplisert endring, mens de fortsatt får en viss kontroll over systemene sine. Det trenger ikke å være alt-eller-ingenting, bemerket hun.

4D Data Centers, som ligger i Storbritannia, ga ytterligere kommentarer fra driftsdirektør Steve Wright. "Den første diskusjonen vi har med CIO-er handler om kostnader og prisvekst. Selv om offentlige skytilbydere på grunn av det gir stor fleksibilitet, har de fleste tjenester som leveres for bedriften relativt forutsigbar arbeidsmengde, " sa han. "Tilleggskostnadene for fleksibilitet negeres av denne forutsigbarheten. Bedrifter blir også fanget ut regelmessig av båndbreddeavgift enten i skymiljøet eller inn på deres kontorer. Tjenester som direkte tilkobling eller kikking kan bidra til å redusere dette, men denne mangelen på kontroll og presisjon har vært en betydelig årsak til spenning mellom CIO og CFO. "

"Når vi nærmer oss planen for å avskyre deler av virksomhetens IT-tjenester, er det avgjørende å forstå forholdene mellom systemer og proprietære tjenester som kan ha blitt bygget i skytjenesteleverandørens økosystem. Imidlertid er det første utgangspunktet for denne vurderingen er på infrastruktur-som-en-tjeneste-områdene. Disse er vanligvis de raskeste og enkleste å flytte og har færre direkte tilknytninger som begrenser bevegelse bort fra skyleverandøren, fortsatte Wright. "Betydelig kostnadseffektivitet kan gjøres ved å undersøke disse områdene med forutsigbare ressurskrav og se på de totale eierkostnadene over 24 eller 36 måneder som rettferdiggjør potensielle kapitalkostnader som kreves."

Cloud og alt som et service nyhetsbrev

Dette er din go-to ressurs for det siste om AWS, Microsoft Azure, Google Cloud Platform, XaaS, skysikkerhet og mye mer. Leveres mandager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com