Slik aktiverer du videoverifisering i Nextcloud 14

Bilde: Nextcloud

Med den siste iterasjonen av Nextcloud on-sight cloud-serverprogramvaren, er en ny funksjon blitt brakt frem. Denne nye funksjonen, Video Verification, krever at brukeren bruker videoanropsfunksjonen (kalt Talk) for å få et passord for en fil som er delt. Denne nye funksjonen kan forhindre at en hacker får tilgang til en fil de ikke burde ha. Video Verification fungerer bare i den nyeste utgivelsen av Nextcloud (14), så du må først oppgradere Nextcloud-installasjonen.

Må-lese sky

 • Cloud computing i 2020: Spådommer om sikkerhet, AI, Kubernetes, mer
 • De viktigste skyutviklingen i tiåret
 • Topp leverandør av desktop som en tjeneste (DaaS): Amazon, Citrix, Microsoft, VMware og mer
 • Cloud computing policy (TechRepublic Premium)

Når det er sagt, la oss få videoverifisering til å skje.

Oppgradering av Nextcloud

Som jeg nevnte, må du først oppgradere Nextcloud til 14. Dette kan gjøres via webgrensesnittet. Dette er hvordan:

 1. Logg inn på Nextcloud som administrator.
 2. Klikk på Admin-profilbildet øverst til høyre.
 3. Klikk Innstillinger.
 4. Klikk på Oversikt.
 5. Klikk på Oppgrader under versjon.
 6. La dette fullføre.
 7. Fortsett med Web GUI-oppgraderingen (i motsetning til kommandolinjens oppgradering).

Det er ganske mye det. Når oppgraderingen er fullført, kan du logge inn igjen som administrator for å fortsette.

Konfigurere SMTP

For at videoverifisering skal fungere, må Nextcloud-installasjonen ha SMTP aktivert. Hvorfor? Fordi videobeskyttelse bare er tilgjengelig på filer du deler ut via e-post. Du kan enkelt aktivere SMTP på Nextcloud-serveren din, du trenger bare en tilgjengelig SMTP-server. Hvis du ikke har en, kan du alltid bruke en gyldig Gmail-konto. Vær oppmerksom på at hvis du velger å gå Gmail-ruten, må du opprette et apppassord.

Gå til Innstillinger | for å konfigurere SMTP i Nextcloud Grunnleggende innstillinger. Konfigurer SMTP-serveren med innstillingene for den tilgjengelige serveren i e-postdelen ( figur A ).

Figur A

Her er de nødvendige innstillingene for bruk av GMails SMTP-server.


Når du har angitt konfigurasjonen, klikker du på Lagre legitimasjon og klikker deretter Send e-post. Hvis du ikke har konfigurert en e-postadresse for kontoen din, kan du få en feil (skulle dette skje, gå til kontoprofilen din, konfigurer en e-postadresse og komme tilbake til innstillingsvinduet for e-postserver for å sende testen på nytt).

Installerer Talk

Den neste tingen å gjøre er å installere Talk-appen. For dette, klikk på profilbildet ditt, og klikk deretter Apps. Klikk på Sosial og kommunikasjon i appvinduet. Finn snakk og klikk på den tilhørende Last ned og aktiver knappen. Når dette er fullført, er du klar til å begynne å bruke videoverifisering.

Bruker videoverifisering

Gå til Files-appen og finn filen du vil beskytte med Video Verification. Klikk på Del-knappen tilknyttet filen. Skriv inn en e-postadresse du vil dele filen med i høyre rute. På dette tidspunktet bør du se to oppføringer fra rullegardinmenyen, Fjernkontroll og e-post. Du vil velge E-post ( figur B ).

Figur B

Sørg for å velge alternativet E-post her.


Delingen vil bli sendt, og nå kan du klikke på menyknappen som er knyttet til delingen og deretter velge Passordbeskyttelse av Talk ( Figur C ).

Figur C

Passordbeskyttelse med videoverifisering.


Etter å ha valgt Passordbeskyttelse med snakk, blir du bedt om å skrive inn et passord for delingen. Mottakeren vil motta en lenke for delingen som krever at de klikker på knappen Be om passord. Nextcloud åpnes for et videochatvindu, der avsenderen av lenken deretter kan dele passordet med seg, via video. Det er alt det er å gjøre.

En spennende ny sikkerhetsfunksjon

Nextcloud har gjort noe veldig spennende her. For alle som ønsker å sikre at personen som får tilgang til delte filer faktisk er personen som skal ha tilgang til disse filene, er passordbeskyttelse av Talk en spennende funksjon.

Cloud og alt som et service nyhetsbrev

Dette er din go-to ressurs for det siste om AWS, Microsoft Azure, Google Cloud Platform, XaaS, skysikkerhet og mye mer. Leveres mandager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com