Slik styrker du Thunderbird-kontaktene dine med CardBook

Hvordan du installerer og bruker CardBook TechRepublic Jack Wallen, forklarer hvordan det er en utvidelse du kan legge til som gir ganske mye mer kraft og fleksibilitet til kontakter i Thunderbird. Det heter CardBook.

Bruker du Thunderbird-e-postklienten? Synes du Thunderbird-kontaktverktøyet mangler på mange måter? Gode ​​nyheter. Det er en utvidelse du kan legge til som gir kontakter i Thunderbird ganske mye mer kraft og fleksibilitet. Utvidelsen heter CardBook. Ikke bare gjør dette verktøyet bruk av kontakter litt mer nyttig, det lar deg også synkronisere alle fjernadressene du har lagt til. Så hvis du har lagt til Google- eller Nextcloud-kontaktene dine, lar CardBook deg ikke bare vise / redigere (og legge til) kontaktene, den lar deg synkronisere dem manuelt.

Må-lese sky

  • Cloud computing i 2020: Spådommer om sikkerhet, AI, Kubernetes, mer
  • De viktigste skyutviklingen i tiåret
  • Topp leverandør av desktop som en tjeneste (DaaS): Amazon, Citrix, Microsoft, VMware og mer
  • Cloud computing policy (TechRepublic Premium)

Men hvorfor skulle du ønske å bruke CardBook over det innebygde Thunderbird-kontaktverktøyet? Hovedårsaken er at CardBook er basert på CardDAV- og vCard-standardene. Det betyr at du lettere kan eksportere og importere kontakter uten å miste informasjon eller ha kontaktdataene skjev på grunn av et format som ikke støttes. Så hvis du leter etter en mer standardisert adressebok for Thunderbird, kan CardBook være det beste alternativet.

La oss installere og bruke CardBook.

Installasjon

Naturligvis trenger du Thunderbird installert. Det er ganske mye det (annet enn å legge til kontaktene dine til e-postklienten).

For å installere CardBook, åpner du Thunderbird og klikker på menyknappen i øverste høyre hjørne. Klikk på Addons-oppføringen, og klikk deretter på linken Se alle i nærheten av Up & Coming i det resulterende vinduet. I det resulterende vinduet skriver du CardBook i søkefeltet. Finn CardBook-oppføringen og klikk + Legg til i Thunderbird. Når du blir bedt om det, klikker du på Installer-knappen. Du blir deretter bedt om å starte Thunderbird på nytt. Når Thunderbird starter på nytt, er du klar til å dra.

bruk

Når den er installert, importerer CardBook automatisk alle tilknyttede kontaktlister. Så hvis du klikker på CardBook-ikonet (nylig lagt til øvre høyre hjørne av Thunderbird-vinduet), vil du se alle adressebøkene dine klare til å gå ( figur A ).

Figur A

CardBook har allerede adressebøkene dine klare.


Hvis du vil opprette en ny kontakt, klikker du på menyknappen i øverste venstre hjørne av CardBook-fanen. Klikk Kontakter | fra den rullegardinmenyen Ny kontakt. Fyll ut informasjonen for den nye kontakten ( figur B ), og klikk Lagre når du er ferdig.

Figur B

Opprette en ny kontakt i CardBook.


Hvis du legger til den nye kontakten til en av skykontoer (for eksempel Google eller Nextcloud), må du klikke på Synkroniser-knappen for å sikre at den nye kontakten legges til den eksterne kontoen.

Du kan også enkelt eksportere adressebøkene dine til en .vcf-fil. For å gjøre dette, høyreklikk adresseboken som skal eksporteres (i CardBook-fanen) og klikk deretter Eksporter til fil. Du blir bedt om å gi filen et navn / sted og klikke på Lagre. Adresseboken din blir lagret og kan deretter importeres til en annen klient.

Mer kraft til kontaktene dine

Og det er alt som er for å få litt mer kraft til Thunderbird-kontaktene dine. Selv om du kanskje ikke finner muligheten til å legge til mer informasjon til en kontakt (enn det som allerede er mulig med det innebygde verktøyet), kan du stole på at CardBook-kontaktene vil være i et mer standardisert format, og du kan lettere synkronisere den skybaserte adressebøker. Gi CardBook en tur og se om det ikke avvikler go-to adressebokverktøyet ditt i Thunderbird.

Cloud og alt som et service nyhetsbrev

Dette er din go-to ressurs for det siste om AWS, Microsoft Azure, Google Cloud Platform, XaaS, skysikkerhet og mye mer. Leveres mandager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com