Slik kobler du fra enheter og opphever apprettigheter fra Firefox-sky-kontoen din

Slik kobler du fra enheter og opphever apprettigheter fra Firefox-sky-kontoen din. Du vil bli overrasket over hvor mange enheter, apper og tjenester som er tilknyttet Firefox-sky-kontoen din. Finn ut hvordan du fjerner dem.

Når du jobber med Firefox lenge nok, er sjansen stor for at du har gitt mange tillatelser for enheter og apper til å få tilgang til data fra den Firefox-synkroniserte kontoen. Fra forskjellige og diverse apper installert fra Firefox-tilleggsbutikken til nye stasjonære PCer, bærbare datamaskiner og mobile enheter du har lagt til Firefox-kontoen din, til desktop-applikasjoner og mer.

Ting er at disse enhetene og appene kan legge opp - til Firefox-sky-kontoen din kan bli en sikkerhetsrisiko. Hva skjer hvis du har mistet en enhet eller ikke lenger bruker en tjeneste? Eller hva skjer hvis en tjeneste du bruker ble brutt? Hva gjør du?

En ting du kan gjøre er å koble fra tapte, stjålne eller ubrukte enheter og tilbakekalle tillatelsene til fremmede apper og tjenester. Heldigvis har utviklerne av Firefox gjort dette utrolig enkelt å gjøre. Imidlertid er det på deg å sørge for å administrere denne oppgaven regelmessig, ellers vet du aldri hva som kan ramme skyfilen.

Jeg skal vise deg hvordan du kan tilbakekalle Firefox-tilgang til enheter og apper. Jeg skal demonstrere på Pop! _OS, men plattformen du bruker spiller ingen rolle.

Serverløs databehandling: En guide for IT-ledere (TechRepublic Premium)

Hva du trenger

For å takle denne oppgaven trenger du bare to ting:

  • En Firefox-konto

  • En Firefox-nettleser tilknyttet Firefox-kontoen din

Hvordan tilbakekalle tilgang fra Firefox-kontoen din

Hvis du vil koble fra og avslå tilgang fra Firefox-kontoen din, peker du en Firefox-nettleser som er tilknyttet Firefox-kontoen din til Firefox-klienten-siden. På denne siden ser du en liste over alle enhetene, appene og tjenestene som er tilknyttet kontoen din ( figur A ).

Figur A

You might be surprised at how much you find listed.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">

Du kan bli overrasket over hvor mye du finner oppført.

Bla nedover til du ser en enhet du vil fjerne, og klikk Koble fra. Når du klikker på Koble fra for en enhet, vises et popup-vindu ( figur B ), der du spør hvorfor du vil utføre handlingen.

Figur B

Disconnecting a device from Firefox.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">

Koble en enhet fra Firefox.

Gjør ditt valg og klikk Koble fra.

For å tilbakekalle tilgang til en app eller tjeneste, bla gjennom listen, finn og app eller tjeneste og klikk på den tilknyttede tilbakekallingen-knappen ( figur C ).

Figur C

Revoking access to the notes app.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">

Tilbakekall av tilgang til notater-appen.

Du vil ikke se at det vises noen popup for tilbakekall av app- / tjenestetillatelser. I stedet blir tilgangen umiddelbart fjernet, og du er god til å gå.

Sørg for å gå gjennom hele listen over tilkoblede apper og rydde alt du ikke bruker lenger. Jo færre enheter, tjenester og apper som har tilgang til Firefox-sky-kontoen din, jo bedre. Sørg for å kamre igjennom denne oppføringen regelmessig, da du vil bli overrasket over hvor raskt disse tilkoblingene legger seg opp.

Cloud og alt som et service nyhetsbrev

Dette er din go-to ressurs for det siste om AWS, Microsoft Azure, Google Cloud Platform, XaaS, skysikkerhet og mye mer. Leveres mandager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com