Slik distribuerer du en Kubernetes-klynge på Google Cloud Platform

Hvordan distribuere en Kubernetes-klynge på Google Cloud Platform Hvis du trenger å distribuere en Kubernetes-klynge, men du ikke har maskinvaren til det, kan du prøve Google Cloud Platform.

Du og din bedrift ønsker å hoppe inn på Kubernetes-bandet, men du har ikke ressurser til å gjøre det. Enten blir datasenteret allerede presset til sine grenser, eller så har du ganske enkelt ikke et datasenter. Når det er tilfelle, hva gjør du? Du kan alltid henvende deg til Google Cloud Platform for å gjøre dine Kubernetes-drømmer til virkelighet.

Det er en viss fordel å ta denne ruten. Hva er den fordelen? Du trenger ikke å bekymre deg for å administrere serverne dine eller til og med installere Kubernetes. Det er riktig, Google har tatt seg av alt det oppsettet for deg. Du kan bare dykke ned i distribusjonen av Kubernetes-klyngen og begynne å utvikle appene og tjenestene dine.

Jeg vil vise deg hvor enkelt det er å distribuere en Kubernetes-klynge på Google Cloud Platform.

Hybrid sky: En guide for IT-proffer (TechRepublic nedlasting)

Hva du trenger

Det eneste du trenger for å få dette til å gjøre, er en Google Cloud Platform-konto. Du kan alltid registrere deg på den gratis prøveperioden på 12 måneder (for å sikre at Kubernetes-tilbudet oppfyller dine behov). En fin ting med prøveperioden på 12 måneder er at du ikke blir fakturert automatisk etter at prøveperioden er fullført. Du må avtale manuelt å fortsette tjenesten din når prøveperioden er over.

Hvordan distribuere en klynge

Den første tingen å gjøre er å logge på Google Cloud Platform-kontoen din. Når du har logget deg på, finn og klikk på Kubernetes Engine i venstre navigasjon, og klikk på Clusters ( figur A ) fra den resulterende pop-out-menyen.

Figur A

The Google Cloud Platform dashboard.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">

Google Cloud Platform-oversikten.

Et nytt vindu vil vises for å informere deg om at Kubernetes Engine API er i bruk ( figur B ).

Figur B

The API is in the act of deployment.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">

APIen er i ferd med distribusjonen.

Når Kubernetes Engine API har distribuert (det vil ta noen minutter), klikker du på Opprett klynge. Du blir deretter pålagt å konfigurere klyngen. Du kan velge mellom et antall alternativer, for eksempel en standardklynge, din første klynge, CPU-intensive applikasjoner og mer ( figur C ).

Figur C

Configuring your cluster.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">

Konfigurere klyngen din.

Sørg for å ta deg tid til å gå gjennom alle konfigurasjonsalternativene for klyngen du har valgt. Hvis dette er din første klynge, klikker du på Den første klyngen og konfigurerer de tilgjengelige alternativene. Hvis du vil legge til noder i klyngen, må du sørge for å øke antallet fra 1 til ønsket størrelse og deretter konfigurere antall kjerner og tilhørende minne.

Etter at du har konfigurert klyngen til å oppfylle spesifikasjonene dine, klikker du på Opprett, og klyngen vil distribuere (nok en gang tar dette noen minutter). Når klyngen har distribuert, klikker du på Koble til ( figur D ).

Figur D

The Connect button is now available.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">

Connect-knappen er nå tilgjengelig.

Etter å ha klikket på Connect, vises et vindu som viser kommandoen du trenger å kjøre for å aktivere kommandolinjatilgang ( figur E ).

Figur E

Enabling command-line access.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">

Aktiverer kommandolinjatilgang.

Kopier den kommandoen (den begynner med gcloud container), klikk Kjør i Cloud Shell, og klikk deretter på START CLOUD SHELL i det resulterende vinduet ( figur F ).

Figur F

You're almost to the command line.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">

Du er nesten på kommandolinjen.

I det resulterende vinduet skal kommandoen du kopierte tidligere automatisk vises ( figur G ).

Figur G

The command to enable access is ready.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">

Kommandoen for å aktivere tilgang er klar.

Trykk Enter på tastaturet for å kjøre denne kommandoen.

På dette tidspunktet er du klar til å begynne å jobbe med Kubernetes-klyngen. Hvis du vil kontrollere at klyngen din kjører, utgir du kommandoen:

 kubectl få noder 

Du bør se alle dine konfigurerte noder listet ( figur H ).

Figur H

Your Kubernetes nodes are ready to go.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">

Kubernetes-nodene dine er klare til å gå.

Og det er alt som er å distribuere en Kubernetes-klynge på Google Cloud Platform. Nyt den nye funnet og enkelheten og påliteligheten.

Cloud og alt som et service nyhetsbrev

Dette er din go-to ressurs for det siste om AWS, Microsoft Azure, Google Cloud Platform, XaaS, skysikkerhet og mye mer. Leveres mandager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com