Hvordan lage din første CouchDB-database med Fauxton

Bilde: Jack Wallen

Hvis du utvikler en app som er avhengig av en CouchDB-database, er det siste du trenger å holde på fordi du aldri har opprettet en database. Eller, hvis du har noen annen grunn til å jobbe med dette NoSQL-verktøyet, frykt ikke - å lage databaser er usedvanlig enkelt.

Må-lese sky

  • Cloud computing i 2020: Spådommer om sikkerhet, AI, Kubernetes, mer
  • De viktigste skyutviklingen i tiåret
  • Topp leverandør av desktop som en tjeneste (DaaS): Amazon, Citrix, Microsoft, VMware og mer
  • Cloud computing policy (TechRepublic Premium)

Jeg skal introdusere deg oppgaven med å lage en ny CouchDB-database, ved hjelp av det innebygde Fauxton-verktøyet (se: Hvordan installere CouchDB på CentOS 7). Ved hjelp av dette nettbaserte grafiske brukergrensesnittet vil du komme deg opp på kort tid.

Hva trenger du

Det eneste du trenger er en løpende forekomst av CouchDB og tilgang til serveren som er vert for databasen, via en nettleser.

Få tilgang til Fauxton

Åpne en nettleser og pek den til http: // SERVER_IP: 5984 / _utils / (der SERVER_IP er IP-adressen til serveren som er vert for CouchDB). Du blir bedt om å få administratoropplysningene satt opp under installasjonen av CouchDB. Når du er autentisert, vil du finne deg selv på Fauxton-hovedsiden ( figur A ).

Figur A: Fauxtons hovedside.

Opprette en database

CouchDB nærmer seg databaser litt annerledes. I stedet for å lage tabeller, som inneholder flere oppføringer for databasen, oppretter du dokumenter. Hvert dokument inneholder spesifikke data. Hvis du for eksempel har en database som heter folk, vil du opprette et enkelt dokument for hver person.

Klikk på Opprett database og skriv inn et unikt navn i popup-en. Du kan ikke bruke store bokstaver i navnet, som du vil bli advart om, hvis du prøver. La oss lage en database som heter personer. Når du har opprettet databasen, vil du se en Create Document-knapp i øverste høyre hjørne ( figur B ).

Figur B: knappen Opprett dokument når du er klar.

Klikk på Opprett dokument, så ser du en tekstbasert redaktør som er åpen, der du kan begynne å legge inn informasjon for dokumentet ( figur C ).

Figur C: Fauxton dokumentredaktør.

Det er på dette punktet der du kan tro at ting blir utfordrende. Det er tross alt ingen GUI-del som skal legge inn data. Stol på meg, dette er utrolig enkelt.

La oss si at du vil legge til en oppføring for vår folkedatabase. Denne oppføringen er i form av et dokument (som du allerede har åpent). Du kan opprette så mange dokumenter du trenger for en database. Vi oppretter et dokument som inneholder informasjon som:

  • fname
  • lname
  • avdeling
  • telefon
  • sikkerhetsnivå

Selvfølgelig ville du ikke bruke et slikt dokument når du utvikler en sky-tilkoblet app for offentlig forbruk, men dette er en god måte å illustrere hvordan du legger inn data i Fauxton.

Du vil allerede se at det nye dokumentet har en ID. Ikke endre den strengen med tegn utenom å legge til komma til slutt, slik:

 "_id": "04b21581adefa47fdba402d325003976", 

Når du har gjort det, trykker du på Enter på tastaturet og begynner den neste linjen, som vil se slik ut:

 "fname": "Olivia", 

Trykk Enter og legg til den neste linjen slik:

 "lname": "Nightingale", 

Fortsett nedover til du oppretter de nødvendige oppføringene. Den siste oppføringen (i vårt eksempel, sikkerhetsnivå) vil ikke slutte med komma (da det indikerer den endelige oppføringen i dokumentet).

Når du har fullført dokumentet ( figur D ), klikker du på Opprett dokument for å lagre.

Figur D: Vårt utfylte dokument.

Dette tar deg tilbake til Opprett dokument-vinduet i databasen, hvor du enten kan klikke for å åpne og redigere det første dokumentet eller opprette et nytt dokument for databasen.

Og det er alt som er å lage en CouchDB-database, ved hjelp av Fauxton webbaserte verktøy.

Ukens nyhetsbrev med åpen kildekode

Du vil ikke gå glipp av våre tips, opplæringsprogrammer og kommentarer til Linux OS og open source applikasjoner. Leveres tirsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com