Hvordan lage et nettsted ved hjelp av Google Sites

Video: 6 enkle måter å dele lenker til Google Sites TechRepublics Andy Wolber fører deg gjennom seks enkle måter å forkorte og dele Google Nettstedskoblinger.

Hvis du bruker G Suite og organisasjonen din trenger et nettsted, kan du se hva du kan gjøre med Google Sites. Med Google Sites kan du opprette et nettsted som fungerer på mobil og stasjonær med en dra-og-slipp-redigerer.

Hva er varmt på TechRepublic

  • Hva gjør du hvis du fremdeles kjører Windows 7
  • Python programmeringsspråk: Et jukseark
  • Bilder: De 25 beste produktene fra CES 2020
  • Famous con man Frank Abagnale: Kriminalitet er 4000 ganger enklere i dag

Imidlertid kan det hende at Google Sites ikke tilbyr nok tilpasning for alle organisasjoner. Hvis du trenger e-handelsfunksjoner, tilpasset kontroll over temaer og merkevarebygging, eller integrasjon med databaser eller andre CRM-systemer, kan du se på alternativer for webhotell.

Men for organisasjoner som trenger et enkelt å redigere nettsted med lite vedlikehold, kan et Google-nettsted fungere som organisasjonens nettsted. Et Google-nettsted drar også fordel av Googles sikkerhet fordi det er beskyttet med pålogging fra Google-kontoen din og også tjent sikkert.

Fra mai 2018 trenger du følgende for å opprette og bruke et Google-nettsted som nettstedet ditt: Administrativ tilgang til G Suite (admin.google.com), administrativ tilgang til domeneverten (ofte er dette domenenavnsregistratoren, for eksempel Google-domener), og enten stasjonær Chrome eller Firefox for å opprette og redigere nettstedet ditt.

Først må en G Suite-administrator ha aktivert de nye Google Sites for organisasjonen din.

1. Opprett et nytt Google-nettsted

Først må du aktivere det nye Google-nettstedet for folk i organisasjonen. AG Suite-administrator kan logge på G Suite-administrasjonskonsollen (admin.google.com)> Apps> G Suite> Nettsteder> Nye nettsteder, og deretter sørge for at "Brukere kan opprette og redigere nettsteder" er valgt.

Gå deretter til https://sites.google.com/new og velg kretsen med et pluss nede til høyre for å opprette et nytt Google-nettsted. Velg et tema, skrifter og farger som best representerer organisasjonen din. Legg til sider og tilpass menyer etter behov. Bygg inn innhold fra Google Drive eller andre steder, sett inn et kart, eller opprett og sett inn et Google-skjema for å samle henvendelser.

Etter at du har opprettet innholdet på nettstedet ditt, publiser det og juster innstillingene slik at hvem som helst kan finne og se nettstedet.

Velg "Publiser" etter at du har lagt til innholdet du trenger på nettstedet ditt. Skriv inn et navn på nettstedet ditt som er passende for organisasjonen din, for eksempel "Your Business" eller bare "website." Du må referere til dette navnet senere.

Velg "Administrer", og velg deretter "Endre" til høyre for "Publisert", og velg "Hvem som helst kan finne og se den publiserte versjonen." Dette gjør nettstedet ditt synlig for publikum. Velg "Lagre" og deretter "Ferdig." La ikke søkeinnstillinger hake av for at søkemotorer kan indeksere innholdet på nettstedet ditt. Velg "Publiser" for å dele nettstedet ditt på nettet. (Sjekk arbeidet ditt. Se på nettstedet fra et nettleservindu der du ikke er logget inn for å sikre at nettstedet er offentlig.)

Deretter legger du til en ny webadressekartlegging, som peker en web-adresse på tredje nivå til Google-siden din.

2. Kartlegg webadressen

Deretter vil en G Suite-administrator kartlegge nettstedet ditt til en nettadresse fra G Suite-administrasjonskonsollen. Gå til Administrator> Apper> G Suite> Nettsteder> Kartlegging av nettadresse, og velg deretter "Legg til en ny webadresse." URL-formatet vil trolig være standard for "nye nettsteder" -formatet, og det er det du ønsker. Domenedisplayet vil sannsynligvis også være standard for organisasjonens primære G Suite-domene. Skriv inn navnet du valgte for nettstedet ditt etter domenenavnet. Hvis du for eksempel navngav nettstedet ditt "nettsted" ovenfor, skriver du inn "nettsted" til høyre for domenenavnet ditt.

Skriv inn "www" til venstre for domenenavnet ditt i nettadressefeltet. På denne måten når folk skriver "www." før domenet ditt, vil de gå til Google Nettsted. Legg til kartleggingen. Det kan ta noen timer før endringen er fullført.

Du må kanskje også legge til en CNAME-post hos domeneverten. For eksempel viser dette bildet hvordan posten ville se ut i Google-domener.

Du må kanskje også legge til en CNAME-post hos domenenavnet for å kartlegge domenet ditt til Googles servere. I Google Domener vil for eksempel en administrator logge på, velge domenet og velge ikonet under kolonnen "DNS". Bla ned til delen "Tilpassede ressursregistre". Enten rediger du en eksisterende kartlegging eller legg til en ny post. Målet er å ha en post med "www" i navnekolonnen, CNAME (valgt fra Type) og "ghs.googlehosted.com" i datafeltet.

3. Aktiver omdirigering av nakne domener

Når ovennevnte er fullført, vil folk se nettstedet ditt når de skriver "www." etterfulgt av domenet ditt. Men du vil sannsynligvis også at folk skal gå til det samme nettstedet når de skriver domenet ditt - uten "www." før det.

Aktiver en omdirigering av nakne domener i G Suite-administrasjonskonsollen. Når folk skriver inn domenenavnet ditt uten "www.", Viderekobler dette forespørselen til nettstedet ditt som begynner med "www."

AG Suite-administrator aktiverer denne viderekoblingen fra administrasjonskonsollen (admin.google.com)> Domener> Legg til / fjern domener> velg "Omdiriger det nakne domenet" for ditt primære domene. Forsikre deg om at "www" vises i underdomene-ruten, og velg deretter "Fortsett".

Deretter må du endre A-postene hos domeneverten, for eksempel Google-domener. Disse postene sikrer at forespørsler ruter til spesifikke servere med IP-adressene når folk skriver inn et domene i en nettleser uten den foregående "www." For å oppgi denne informasjonen på Google Domener, for eksempel, går du til domains.google.com, logger på, velger ikonet under kolonnen DNS ved siden av domenet du vil redigere, og bla til delen "Tilpassede ressursregistre" . Se etter en A-post, velg "Edit" til høyre for "A" posten. I et eget nettleservindu åpner du Googles "Konfigurer A-poster" og utvider delen "Konfigurer poster (generiske trinn)", og utvider deretter delen "A-postverdier". Der vil du se flere A-poster. Endre domenehost En postoppføringer som samsvarer med postvisningen. (For eksempel har jeg endret A-posten til domenet mitt til å peke på fire forskjellige IP-adresser.) Eventuelt kan du også legge til AAAA-poster, som på samme måte dirigerer IPv6-forespørsler til de aktuelle adressene for domenet ditt.

Hvis du vil omdirigere et nakent domene til å fungere, må du redigere A-postene for domenet hos domeneverten. Eksemplet viser både A- (IPv4) og AAAA (IPv6) poster som er lagt inn på Google Domains.

Når du har fullført disse trinnene hos domenerverten din, går du tilbake til administervinduet til G Suite og velger "Jeg har fullført disse trinnene."

Vent og jobb

Endringer i domene og DNS kan ta opptil to dager å fullføre. I de fleste tilfeller kan du se virkningen av endringer innen en til fire timer. Og dobbeltsjekk innstillingene dine: Jeg tastet inn to IP-serveradresser feil da jeg gikk gjennom dette, noe som skapte problemer.

Når alt fungerer, har du fordelen ved at G Suite-teamets systemer driver nettstedet ditt. Du trenger ikke lenger å oppgradere nettstedets CMS, oppdatere plugins eller kjøre sikkerhetsskanninger på nettstedet. Du kan fokusere på arbeidet ditt, ikke vedlikeholdsoppgaver på nettstedet.

Hvis du vet om en virksomhet som bruker G Suite til å drive deres primære nettsted, gi meg beskjed - enten i kommentarene eller på Twitter ( @awolber ).

Google Weekly Newsletter

Se hvordan du får mest mulig ut av Google Dokumenter, Google Apps, Chrome, Chrome OS, Google Cloud Platform og alle andre Google-produkter som brukes i forretningsmiljøer. Leveres fredager

Registrer deg i dag

Se også

  • 5 viktige funksjoner i de nye Google Sites (TechRepublic)
  • Hvordan dele video ved hjelp av Google Sites (TechRepublic)
  • Slik gjør du Google Sites enklere å dele: 6 tips (TechRepublic)
  • Slik bygger du inn innhold fra nettet til Google-nettstedet ditt (TechRepublic)
  • Det gjennomsnittlige SMB-nettstedet blir angrepet 44 ganger per dag (TechRepublic)
Bilde: Andy Wolber

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com