Hvordan lage en virtuell maskin ved hjelp av Lightsail i AWS

Bilde: Artystarty, Getty Images / iStockphoto

Mens Amazon Web Services (AWS) er veletablert som en ledende leverandør av skytjenester på bedriftsnivå til organisasjoner over hele verden, inkluderer pakken med tilgjengelige tjenester som tilbys av AWS også verktøy som er spesielt designet for små bedrifter. Disse skytjenestene i SMB-størrelse er ofte enklere å bruke, men er fremdeles potensielt kraftige verktøy for å øke veksten.

En av de viktigste sakene for skytjenester er etablering av virtuelle maskiner (VM). AWS tilbyr et komplett utvalg av VM-servere og applikasjonsstack som kan overvelde en uerfaren liten bedriftseier. AWS tilbyr imidlertid også et strømlinjeformet VM-opprettingsverktøy kalt Lightsail, der opprettelse og distribusjon av en fullt funksjonell VM, komplett med passende brukervalgt program, bare er noen få museklikk unna.

Denne veiledningen viser hvordan du lager en virtuell maskin i AWS ved hjelp av Lightsail-verktøyet. Last ned gratis eBok, AWS: 9 pro-tips og beste praksis (gratis PDF).

Grunnleggende om lysseil

I tillegg til å effektivisere den tekniske prosessen med å lage og distribuere en VM, strømlinjeformer Lightsail også kostnadene. Den minste Lightsail VM kan distribueres for $ 3, 50 per måned. En VM med gjennomsnittlig spesifikasjon under Lightsail vil koste rundt $ 20 per måned med opptil 4 TB dataoverføring.

Tilgjengelige Lightsail-tjenester inkluderer webapper, nettsteder, testmiljøer, administrerte miljøer og lagring. Ett-klikk-applikasjoner med verktøyet inkluderer blant annet WordPress, Ubuntu Linux, Windows Server, Drupal og Node.js. En Lightsail-produsert VM kan alltid oppgraderes til fullverdig Amazon EC2 med et museklikk.

Hvordan lage en virtuell maskin i AWS ved hjelp av Lightsail

Hvis du vil opprette en VM ved hjelp av Lightsail, logger du på AWS med administratoropplysninger og navigerer gjennom listen over tjenester for å finne Lightsail-koblingen og klikker på den.

Som du kan se i figur A, er Lightsail-oversiktssiden lett og mindre skremmende enn det typiske AWS-dashbordet. Klikk på Opprett forekomst- knapp for å starte prosessen.

Figur A

Figur B viser at ditt første valg er hvor din VM vil være bosatt på AWS-systemet. Servere i nærheten av din fysiske beliggenhet er generelt bedre for ytelsesformål. Et standardvalg blir gjort for deg, men du kan endre det hvis du vil.

Figur B

Deretter blir du bedt om å velge forekomstbildet ( figur C ). Lightsail tilbyr to serveroperativsystemvalg, Linux eller Windows. Under hvert operativsystem er det et antall tilgjengelige blåkopier å velge mellom. Linux tilbyr tegninger som inkluderer WordPress og Drupal.

Figur C

Som du ser i figur D, begrenser valg av Windows som operativsystem dine blåkopisvalg til en av to Windows-servere (16 eller 12R2) eller SQL Server.

Figur D

Neste valg ( figur E ) er for en forekomstplan, hvor du vil velge hvilke tekniske spesifikasjoner du vil ha for din VM og deretter bestemme hvor mye du er villig til å betale for den. I eksemplet vil en Linux VM som kjører en WordPress-blåkopi med minimal ytelse, koste $ 3, 50 per måned med den første måneden gratis.

Figur E

Det siste primære trinnet er å gi forekomsten din et unikt navn, slik at du kan finne og bruke det senere. Du kan bruke tags på den nye VM-en, men for de fleste små bedrifter vil det ikke være nødvendig.

Når du er fornøyd med valgene dine, klikker du på Opprett forekomst- knappen nederst på siden.

Tilbake til Lightsail-oversiktssiden ( figur F ), vil du se at din nye VM er oppe og går.

Figur F

Klikk på rullegardinmenyen for å koble deg til ( figur G ) og administrere din VM fra dashbordet.

Figur G

Cloud og alt som et service nyhetsbrev

Dette er din go-to ressurs for det siste om AWS, Microsoft Azure, Google Cloud Platform, XaaS, skysikkerhet og mye mer. Leveres mandager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com