Hvordan lage et prosjekt med OpenShift Origin

Hvordan lage et prosjekt med OpenShift Origin Med OpenShift Origin nettkonsoll er det ganske enkelt å lage nye prosjekter og legge til brukere til prosjektet.

Hvis du har distribuert OpenShift Origin (se Hvordan installere OpenShift Origin på Ubuntu 18.04), er du klar til å ta neste trinn i å utvikle, distribuere og administrere containerapplikasjonene dine.

Men når det er installert, hva er neste trinn? Du lager et prosjekt. Hva er et prosjekt? Et OpenShift Origin-prosjekt brukes til å gruppere og isolere relaterte objekter. Ved å bruke denne funksjonen kan du deretter administrere hvilke utviklere som har tilgang til spesifikke prosjekter.

Jeg kommer til å lede deg gjennom prosessen med å lage et prosjekt og deretter tilordne en bruker til en spesifikk rolle for det nye prosjektet. Jeg skal gjøre dette gjennom det nettbaserte GUI for OpenShift Origin.

Hybrid sky: En guide for IT-proffer (TechRepublic nedlasting)

Hva du trenger

Det eneste du trenger er en fungerende forekomst av OpenShift Origin.

Hvordan få tilgang til GUI for OpenShift Origin

For å få tilgang til GUI for OpenShift Origin, åpner du en nettleser og peker den til https: // SERVER_IP: 8443 (Hvor SERVER_IP er IP-adressen til OpenShift Origin-serveren). Hvis du slutter med en omdirigeringssløyfe til 127.0.0.1, må du opprette en SSH-tunnel fra klientmaskinen med følgende kommando:

 sudo ssh -L 8443: localhost: 8443 -f -N postbeskyttet _IP 

Der USER er en ekstern bruker på OpenShift Origin-serveren og SERVER_IP er IP-adressen til OpenShift Origin-serveren.

Når du har logget inn påloggingsskjermbildet, bruker du legitimasjon / admin og du finner deg selv på hovedsiden for OpenShift Origin ( figur A ).

Figur A

The OpenShift Origin main page.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">

OpenShift Origin-hovedsiden.

Hvordan lage et prosjekt med OpenShift Origin

Klikk på knappen Opprett prosjekt på denne siden. I den resulterende popup ( figur B ), gi prosjektet et navn (du kan bare bruke små bokstaver), et visningsnavn og en beskrivelse. Når du har fylt ut denne informasjonen, klikker du på Opprett for å lage prosjektet.

Figur B

Creating a new OpenShift Origin Project.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">

Opprette et nytt OpenShift Origin Project.

Du blir deretter ført til hovedsiden for det prosjektet ( figur C ).

Figur C

Our new project page.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">

Vår nye prosjektside.

På dette tidspunktet kan du legge til innhold ved å importere YAML- eller JSON-definisjonsfilen, og administrere alle aspekter av det nye prosjektet.

Hvordan legge til brukere

Før du begynner å legge til innhold til prosjektet (eller kanskje du ikke er en utvikler, men lederen av prosjektet), vil du legge til brukere. For å gjøre dette, klikk på kategorien Ressurser i venstre navigasjon og klikk deretter Medlemskap ( figur D ).

Figur D

I det resulterende vinduet ( figur E ), klikk på Rediger medlemskap.

Figur E

Editing the membership of a project.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">

Redigere medlemskapet i et prosjekt.

Skriv inn et navn for brukeren som skal legges til i feltet Navn ( figur F ), og velg deretter en rolle fra rullegardinmenyen Roller. Hvis du vil at brukeren skal kunne arbeide med prosjektet umiddelbart, velger du administratorrollen for brukeren. Når du er ferdig, klikker du på Legg til og deretter på Ferdig redigering. Brukeren din er nå lagt til.

Figur F

Adding the new user.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">

Legger til den nye brukeren.

For å teste for å sikre at brukeren har tilgang til prosjektet, åpner du et terminalvindu på OpenShift Origin-serveren og gir kommandoen:

 oc pålogging 

Logg inn med brukeropplysningene og du skal se at brukeren nå har tilgang til prosjektet ( figur G ).

Figur G

Our user has access to the new project.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">

Brukeren vår har tilgang til det nye prosjektet.

Brukeren kan nå importere YAML / JSON-filer, bygge, distribuere og mer - alt fra Open-Shift Origin webbaserte GUI.

Og det er alt som trengs for å lage et nytt prosjekt og legge til en bruker til prosjektet fra OpenShift Origin webkonsoll.

Cloud og alt som et service nyhetsbrev

Dette er din go-to ressurs for det siste om AWS, Microsoft Azure, Google Cloud Platform, XaaS, skysikkerhet og mye mer. Leveres mandager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com