Slik oppretter du en nettverksandel fra en Chromebook

Hvordan legge til en nettverksandel fra en Chromebook Chrome OS har nå muligheten til å legge til nettverksandeler innebygd. Jack Wallen viser deg hvordan.

Det har vært så mange oppdateringer til Chrome OS i det siste at det er vanskelig å feste, hvilken ny funksjon som er den beste. For alle som jobber i et forretningsmiljø er en bestemt funksjon imidlertid hjertelig velkommen. Nevnte funksjon er muligheten til å legge til en nettverksdeling til filbehandleren, direkte fra Chrome OS. Du trenger ikke lenger å installere en tredjeparts-app for å ta vare på denne oppgaven mens den er bakt rett i. Med den siste utgivelsen kan du enkelt legge til disse nettverksandelene til Chromebooken din.

Må-lese sky

  • Cloud computing i 2020: Spådommer om sikkerhet, AI, Kubernetes, mer
  • De viktigste skyutviklingen i tiåret
  • Topp leverandør av desktop som en tjeneste (DaaS): Amazon, Citrix, Microsoft, VMware og mer
  • Cloud computing policy (TechRepublic Premium)

Jeg vil demonstrere hvordan dette gjøres på Chrome OS 72.0.3593.0 (dev channel). Du bør også se denne funksjonen i stall- og beta-kanalene, så Google har du dekket.

Hva trenger du

Det eneste du trenger er en Chromebook med den siste oppdateringen brukt. Selvfølgelig må du også være logget på Google-kontoen din på Chromebooken din (ellers ville du ikke kunne jobbe med enheten.)

Hvordan lage en andel

Åpne Innstillinger-appen på Chromebooken din. Bla ned til bunnen av appen og klikk (eller trykk på) Avansert. Nå bla ned til nedlastinger-delen og trykk på Nettverksfildeler ( figur A ).

Figur A

Nettverksfilen deler alternativet i Innstillinger-vinduet.

I det neste vinduet ( figur B ), klikk (eller trykk på) Legg til fildeling.

Figur B

Legg til knappen Del fil.

I det resulterende vinduet klikker du på tekstområdet URL for fildeling av filer. Dette vil åpne en rullegardinmeny som automatisk vil fylle ut alle tilgjengelige aksjer fra nettverket ditt ( figur C ). Du kan enten velge andelen du leter etter, eller skrive den i form av \\ SERVER \ SHARE (der SERVER er serveren som er vert for andelen og SHARE er navnet på den delte mappen).

Figur C

Finne riktig nettverksandel.

I delen Vis navn angir du enten navnet på aksjen eller et navn som vil minne deg om hva delingen er til. Legg deretter til legitimasjon (hvis nødvendig) for aksjen. Når du har konfigurert delingen, klikker du på Legg til-knappen, og du vil lagre delen.

Bruker andelen

For å få tilgang til delingen, åpner du Mine filer-appen, og du skal se de / de nylig lagt til delingene i venstre rute ( figur D ). Klikk på delingen for å finne filene og mappene dine klare til handling.

Figur D

Nettverksandelen vår er klar til bruk.

Og det er alt du trenger å gjøre for å legge til en nettverksandel til Chrome OS. Legg til så mange nettverksandeler i Chromebooken din som nødvendig for å gjøre arbeidet med firmaets nettverk eksponentielt enklere.

Cloud og alt som et service nyhetsbrev

Dette er din go-to ressurs for det siste om AWS, Microsoft Azure, Google Cloud Platform, XaaS, skysikkerhet og mye mer. Leveres mandager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com