Hvordan lage et Kanban-styre i Nextcloud

Bilde: Jack Wallen

Kanban-tavler er en flott måte å visuelt skildre arbeid i forskjellige stadier av en prosess. Denne stilen for prosjektledelse bruker kort for å representere arbeidsobjekter og kolonner for å representere hvert trinn, og gjør dermed fremdriftskontroller av et prosjekt til en øyeblikkelig opplevelse. Hvis du kombinerer et Kanban-brett med Nextcloud, har du et kraftig, internt samarbeidsverktøy som kan lette prosjektstyringsoppgavene dine.

Må-lese sky

 • Cloud computing i 2020: Spådommer om sikkerhet, AI, Kubernetes, mer
 • De viktigste skyutviklingen i tiåret
 • Topp leverandør av desktop som en tjeneste (DaaS): Amazon, Citrix, Microsoft, VMware og mer
 • Cloud computing policy (TechRepublic Premium)

Jeg vil vise deg hvordan du installerer et Kanban-brett i Nextcloud. Jeg skal demonstrere med den siste utgivelsen av Nextcloud (15), som kjører på en Ubuntu Server 18.04-instans. Hvilken vertsplattform du bruker spiller ingen rolle (så lenge Nextcloud kjører).

Med det sagt, la oss installere.

Installere brettet

Vi skal installere Deck, det offisielle prosjektstyringsverktøyet i Nextcloud Kanban-stil (som ligner på Trello). Her er trinnene for å installere Deck:

 1. Logg inn på Nextcloud-forekomsten din med en admin-konto.
 2. Klikk på profilbildet ditt i øverste høyre hjørne.
 3. Klikk på Apps.
 4. Klikk på Office & text i venstre rute.
 5. Finn Deck-oppføringen ( figur A )
 6. Klikk på Last ned og aktiver.
 7. La installasjonen fullføre.

Figur A

Jeg har allerede installert appen på Nextcloud.


Når appen er installert, skal du se en ny oppføring for Deck i hovedverktøylinjen ( figur B ).

Figur B

Deck-ikonet på Nextcloud-verktøylinjen.


Bruker dekk

Klikk på Deck-ikonet for å åpne appen. I det resulterende vinduet klikker du på knappen Opprett nytt brett ( figur C ).

Figur C

Oppretter et nytt Kanban brett med Deck.


Gi det nye tavlen et navn, velg en farge for tavlen og klikk avmerkingen for å fullføre. Det nye styret ditt er opprettet. Klikk på det nyopprettede brettet og begynn å legge til kort. For å legge til et kort, klikk på + -knappen under standardbunken ( figur D ).

Figur D

Opprettet med GIMP

Gi kortet et navn og trykk Enter-knappen på tastaturet. Når kortet er opprettet, kan du tilordne det ved å klikke på handlingsknappen (tre horisontale prikker) og deretter klikke på Tilordne kortet til meg ( figur E ).

Figur E

Tildele et kort til en bruker.


Legger til brukere

Hva om du ikke er den eneste brukeren som jobber med et prosjekt? Du må legge til disse brukerne. For å gjøre det, klikk på tannhjulikonet i øverste høyre hjørne av Deck-skjermen. I den nye ruten klikker du på Deling-fanen og klikker deretter på Velg brukere eller grupper som skal deles med rullegardinmenyen ( Figur F ).

Figur F

Legge brukere til et prosjekt.


Velg alle brukerne du vil legge til et prosjekt fra rullegardinmenyen. Når brukere er lagt til, kan du tildele dem privilegier ( figur G ).

Figur G

Tildele privilegier til brukere.


Med brukerne lagt til prosjektet, kan de deretter tildele kort til seg selv. Den ene påminnelsen er at kort ikke kan tildeles andre brukere (bare en bruker kan tildele et kort til seg selv). Flere brukere kan tilordnes et enkelt kort, men ingen brukere kan støte en annen bruker fra et kort.

Hvis du velger et kort, kan du (i høyre rute - Figur H ) legge til en beskrivelse, legge til vedlegg og tagger og opprette en tidslinje for kortet.

Figur H

Legge til detaljer og filer på et kort.


Og det er alt som er for å legge prosjektledelse i Kanban-stil til Nextcloud.

Bedre prosjektledelse

Takket være Nextcloud kan du ha en kraftig, intern prosjektledelsesløsning. Med tillegg til noen få ekstra apper på Nextcloud-serveren, blir prosjektstyringsoppgavene dine gjort utrolig enkle.

Cloud og alt som et service nyhetsbrev

Dette er din go-to ressurs for det siste om AWS, Microsoft Azure, Google Cloud Platform, XaaS, skysikkerhet og mye mer. Leveres mandager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com