Hvordan lage et Git-lager med Git Annex GUI

Hvordan lage et repository med Git Annex GUI For de som ikke vil jobbe med kommandolinjen, inkluderer Git Annex et nettbasert GUI-verktøy som gjør det enkelt å lage et Git-repository, forklarer TechRepublic's Jack Wallen

Nylig ledet jeg deg gjennom prosessen med å installere og bruke Git Annex (se: Hvordan synkronisere filer mellom lokasjoner med git-anneks). Denne prosessen arbeidet med kommandolinjen for å sette opp synkroniseringssteder (på forskjellige maskiner) ved hjelp av Git Annex.

Denne gangen skal jeg imidlertid vise deg hvordan du gjør det samme - bare med det medfølgende grafiske brukergrensesnittet.

Nå, før du blir for spent, sa GUI faktisk en lokal webtjeneste. Og for å gjøre saken litt strengere, er nettjenesten bare tilgjengelig via maskinens lokale vert. Med andre ord kan du ikke få tilgang til Git Annex GUI fra en annen maskin på nettverket.

Må-lese sky

  • Cloud computing i 2020: Spådommer om sikkerhet, AI, Kubernetes, mer
  • De viktigste skyutviklingen i tiåret
  • Topp leverandør av desktop som en tjeneste (DaaS): Amazon, Citrix, Microsoft, VMware og mer
  • Cloud computing policy (TechRepublic Premium)

Så hvis du har installert Git Annex på en Linux-maskin uten skrivebord, bruker du ikke GUI-verktøyet. Når det er tilfelle, gå gjennom den originale artikkelen og installer Git Annex på en stasjonær maskin (eller en server med GUI).

Når det er sagt, la oss fyre opp GUI, opprette et nytt depot og deretter synkronisere nevnte depot med en maskin på ditt lokale LAN.

Åpne GUI

Det er bare en måte å nå GUI: Åpne skrivebordsmenyen og søk etter Git Annex. Ikonet for appen skal vises. Klikk på den, og din standard nettleser åpnes for adressen http: //127.0.0.1: 36963 / config / repository / new / firs ... (der XXX er en tilfeldig streng med tegn). Du kan ikke bare åpne en nettleser og peke den til http: //127.0.0.1: 36963 / config / repository / new / firs ... da den trenger den tilfeldige streng med tegn.

Bruke GUI

Når du først starter GUI, vil du se et tekstområde med en knapp merket Make Repository ( figur A ). I det tekstområdet vil en standardplassering for et depot allerede være lagt til. Hvis du vil endre det stedet, må du gjerne, ellers klikker du på den blå knappen.

Figur A

Det første vinduet i GIT Annex GUI.


Når du har klikket på Lag repository, opprettes repoen, og du blir møtt med et nytt vindu som lar deg konfigurere depotet, iverksette handling på depotet eller opprette et nytt depot ( figur B ).

Figur B

Opprettet med GIMP

Det første du bør gjøre er å klikke på Konfigurer-knappen. I dette nye vinduet ( figur C ) kan du sette opp en konsistenskontroll. Ikke hopp over dette trinnet (hvis du gjør det, vil du ikke kunne koble deg sammen med en lokal maskin.).

Figur C

Opprettet med GIMP

Når du har konfigurert en konsistenssjekk, klikker du på Legg til-knappen og deretter Lagre-knappen.

Når konsistenssjekken er lagt til, klikker du på Konfigurer-fanen øverst i vinduet. Klikk på Repositories-knappen, så kan du legge til flere repositories eller til og med koble Git Annex til en sky-konto ( figur D ).

Figur D

Konfigurere depotene dine.


Dele en repo med andre enheter

Det er klart, en av de beste funksjonene i Git Annex er å kunne dele depotene dine med en datamaskin på LANet ditt. For å gjøre dette via GUI, klikker du på konfigurasjonsfanen og deretter på Lokal datamaskin. I det resulterende vinduet ( figur E ) skriver du inn en utfordrende passord som du kan huske (for eksempel et tilbud).

Figur E

Sammenkobling med en lokal datamaskin.


Gå til den andre maskinen og klikk på Konfigurasjon | Lokal datamaskin. Skriv den samme setningen du nettopp opprettet, og klikk på Start sammenkobling. Tilbake til den originale maskinen, vil du nå se en svar-knapp, klikk på den, og du vil igjen bli bedt om å skrive inn passfrasen.

Sammenkoblingen skal fullføres, og de lokale depotene dine er nå tilkoblet. De synkroniseres automatisk, slik at du kan begynne å jobbe med det depotet, og stoler på at det vil være synkronisert med den tilkoblede lokale maskinen.

Et hendig tillegg

Og det er ganske mye essensen av å bruke Git Annex GUI. GUI-verktøyet er et veldig praktisk tillegg til Git Annex, et som de som foretrekker ikke alltid jobber i et terminalvindu vil være takknemlige for å ha.

Cloud og alt som et service nyhetsbrev

Dette er din go-to ressurs for det siste om AWS, Microsoft Azure, Google Cloud Platform, XaaS, skysikkerhet og mye mer. Leveres mandager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com