Hvordan lage flytskjemaer og diagrammer i G Suite

G Suite: Hva er det, og hvordan kan det komme virksomheter til gode? Fortsatt i mørket om Googles skybaserte kontorprogramvarepakke? Her er en rask introduksjon til G Suite.

Flytdiagrammer og diagrammer kan hjelpe folk til å forstå en prosess, se en hendelsesrekke og visuelt representere forhold. Et flytskjema viser trinn i en sekvens, som vanligvis starter øverst (eller til venstre) av et diagram og går videre til bunnen (eller høyre). For eksempel indikerer et rektangel et trinn som endrer data, mens en diamant representerer en beslutning. Et diagram viser et sett av forhold mellom elementer, for eksempel en tidslinje eller et diagram.

Innenfor G Suite lar Google Tegninger deg lage flytskjemaer, diagrammer, diagrammer og mer. Når det er fullført, kan du eksportere en Google-tegning som et bilde, som du deretter kan sette inn i en Google Docs-, Sheets- eller lysbildefil. Valgfrie tilleggsutstyr fra tredjeparter gir tilgang til ytterligere flytdiagram og diagramoppretting.

Slik lager du flytdiagrammer og diagrammer i G Suite, sammen med en titt på hvordan du setter inn tegningene i andre G Suite-apper.

Google Tegninger

I Chrome på en bærbar datamaskin eller skrivebord kan du gå til tekenings.google.com for å lage en ny tegning. Eller velg Ny | fra drive.google.com Mer | Google Tegninger. Når du har en Google Tegning, kan du bygge flytdiagrammet.

Slik legger du til flytdiagramformer i G Suite

Velg Sett inn | Form | Former for å velge og legge til fra flere ferdiglagde former ( figur A ). Gruppert i tre sett viser de 28 flytdiagramsymbolene i den nedre delen av tilgjengelige elementer. Flytt markøren over hver form, og navnet på formen vises. For eksempel indikerer de første flytskjermsymbolene Flytskjema: Prosess, Flytskjema: Alternativ prosess, Flytskjema: Beslutning og Flytskjema: Data.

Figur A

I Google Tegninger er Sett inn-menyen nøkkelen til å lage et flytskjema. Bruk den til å sette inn flytdiagramformer (som vist ovenfor), samt tekstbokser og linjer.

Slik legger du til flytdiagramtekst i G Suite

Dobbeltklikk (eller dobbelttrykk) på en form, og skriv deretter inn tekst for å identifisere hvert trinn i prosessen. Ved beslutningstrinn, kan det være lurt å velge Sett inn | Tekstboks, og legg deretter til tekst ved siden av hver potensielle beslutningsbane (f.eks. Legg til en Y eller N, eller rød, blå, grønn, etc.).

Hvordan koble figurer til linjer

Gå til Sett inn | Linje og velg deretter linjen med en pil for å indikere hendelsesforløpet. Når linjeelementet er valgt og aktivt, vil prikker vises i hjørnene (eller sidene) av figurene når markøren beveger seg over en form. Klikk (eller trykk på) på en av disse prikkene, og dra - mens du fremdeles holder museknappen, berøringsflaten eller fingeren på skjermen - dra markøren til en annen form. Igjen vil prikker vises på hjørnene (eller sidene) av den andre formen. Flytt markøren til en av disse prikkene, og slipp deretter knappen eller løft fingeren fra pekeplaten eller skjermen. Du har opprettet en pil mellom to flytdiagramformer for å vise det sekvensielle forholdet mellom to trinn.

Gjenta trinnene ovenfor etter behov for å fullføre flytskjemaet.

Hvordan lage et diagram i G Suite

I både Google Tegninger og Google Lysbilder kan du også utforske Sett inn | Alternativer for diagrammeny. Google tilbyr seks typer diagrammer: Rutenett, hierarki, tidslinje, prosess, forhold og syklus ( figur B ).

Figur B

Gå til Sett inn | i enten Google Tegninger eller Google Lysbilder Diagrammer, og velg deretter fra flere diagramtyper og formater. Diagrammer har vanligvis en enkelt sekvens, i stedet for de mange rutene som er vist i et flytskjema.

Du kan velge mellom fire og åtte diagramstiler, avhengig av valgt diagramtype. I motsetning til et flytskjema, viser disse diagrammer typisk en enkelt prosess uten alternative ruter.

Flytdiagram, diagram og diagramtillegg

Google Dokumenter, Ark og Lysbilder tillater tredjeparts tillegg. Når en fil er åpen i noen av disse appene, velger du tillegg og deretter Få tillegg for å se gjennom tilgjengelige forbedringer. Du kan også angi et nøkkelord (eller nøkkelord) for å søke i tilgjengelige tilleggsprogrammer.

I for eksempel Google Dokumenter, velg Tillegg | Skaff tilleggsprogrammer og skriv deretter flytskjema i søkefeltet og trykk Enter. Fra mai 2019 vil du se fire tilleggsprogrammer: Lucidchart Diagrams, Gliffy Diagrams, SmartDraw Diagrams og Cacoo Diagrams ( Figur C ).

Figur C

Utforsk tillegg for flere apper du kan bruke til å lage og redigere flytdiagrammer og diagrammer.

Legg til noen av disse for å få tilgang til de respektive tjenestens flytdiagram og diagramoppretting. Merk: Hvis du bruker G Suite på jobb eller på skolen, kan en G Suite-administrator begrense eller administrere tilgang til tilleggsprogrammer.

Lucidchart tilbyr et tillegg for alle tre av de viktigste Google Docs-appene: Lucidchart Diagrams for Docs, Lucidchart Diagrams for Slides og Lucidchart Diagrams for Sheets. Når du har en fil åpen i hver av disse appene, velger du Tillegg | Skaff tilleggsprogrammer og søk deretter etter Lucidchart. Organisasjoner som konsekvent lager kompliserte diagrammer og diagrammer, kan kjøpe en Lucidchart-lisens for personer i organisasjonen.

Din opplevelse?

Lager du flytskjemaer eller diagrammer i G Suite? Har du i så fall brukt tredjeparts tilleggsprogrammer eller apper, for eksempel de fra Lucidchart eller Gliffy, for å legge til funksjonalitet i Google Dokumenter, ark eller lysbilder? Gi meg beskjed om hva din opplevelse har vært, enten i kommentarene eller på Twitter (@awolber).

Google Weekly Newsletter

Se hvordan du får mest mulig ut av Google Dokumenter, Google Apps, Chrome, Chrome OS, Google Cloud Platform og alle andre Google-produkter som brukes i forretningsmiljøer. Leveres fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com