Hvordan lage og distribuere en virtuell maskin i Microsoft Azure

Bilde: Nadine_C, Getty Images / iStockphoto

En av de viktigste funksjonene til nettsky-databehandlingstjenester som Microsoft Azure er opprettelse, distribusjon og administrasjon av virtuelle maskiner. Med de rette skyverktøyverktøyene kan en bedrift lage dusinvis, hundrevis, til og med tusenvis av virtuelle maskiner når som helst, og deretter ta dem ut på et øyeblikk når de ikke lenger er nyttige. Det er et kraftig forretningsverktøy som kan gi bedriften et konkurransefortrinn.

Må-lese sky

  • Cloud computing i 2020: Spådommer om sikkerhet, AI, Kubernetes, mer
  • De viktigste skyutviklingen i tiåret
  • Topp leverandør av desktop som en tjeneste (DaaS): Amazon, Citrix, Microsoft, VMware og mer
  • Cloud computing policy (TechRepublic Premium)

Tidligere, i Hvordan lage et skybasert virtuelt nettverk i Microsoft Azure, viste vi deg hvordan du oppretter et virtuelt nettverk i Azure. Denne veiledningen viser hvordan du konfigurerer en virtuell maskin. I Microsoft Azure kan du lage virtuelle maskiner gjennom Azure Portal eller med et av de støttede skriptspråkene, men vi vil bruke portalen til denne artikkelen for illustrerende formål.

(Tech Pro Research)

Virtuelle maskiner

Den første tingen å gjøre når du oppretter virtuelle maskiner med Azure Portal, er å logge på Azure med dine administratoropplysninger. Klikk på virtuelle maskiner- koblingen i venstre navigasjonslinje for å åpne skjermen som vist i figur A.

Figur A

Figur A

Som du ser har vi ikke laget noen virtuelle maskiner ennå. Klikk på Legg til- knappen for å starte opprettingsprosessen. Figur B viser hvordan skjemaet ser ut. Du må utpeke hvilken plan og hvilke ressurser som skal brukes, og deretter må du fylle ut spesifikk informasjon angående din virtuelle maskin, inkludert navn, region, størrelse og hvilket bilde du vil bruke.

Figur B

Figur B

Merk: Du må også oppgi en administrativ innlogging for den nye virtuelle maskinen. Portdelen kan stå igjen ved standardinnstillingene. Klikk på Neste: Disker- knappen for å fortsette.

Figur C viser at du flere valg angående hvilken lagring du vil etterligne for din VM. For de fleste situasjoner er standardverdiene fine, men du kan gjøre endringer her hvis du vil. Klikk på Neste: Nettverk- knappen for å fortsette.

Figur C

Figur C

Standardinnstillingene, som vist i figur D, bør være dekkende for de fleste generelle forretningsformål. Endringer bør bare gjøres når du har spesifikke krav som standardene ikke dekker. Klikk Neste: Management- knappen for å fortsette.

Figur D

Figur D

Igjen, innstillingene i Management-fanen ( figur E ) skal forbli ved standardverdiene, med mindre du har et spesifikt behov for å endre dem. Klikk på Neste: Gjestekonfigurasjon for å fortsette.

Figur E

Figur E

Fanen Gjestekonfigurasjon er der du vil legge til tilleggsutvidelser, agenter, skript og applikasjoner til den virtuelle maskinen. Dette er avanserte funksjoner og er utenfor denne grunnleggende opplæringen. Klikk på Neste: tagger- knappen for å fortsette.

Kategorien Konfigurasjon-kategori er der du legger til navn som hjelper deg med å administrere, kategorisere og spore ressursbruken for faktureringsformål. Siden vi bare bygger en VM, trenger vi ikke å fylle ut noe på denne siden. Klikk på Neste: Gjennomgang + opprett- knappen for å fortsette.

Som vist i figur F, er den siste fanen der du kan gå gjennom parametrene til din virtuelle maskin og notere deg de potensielle kostnadene ved å opprette og bruke den. Forutsatt at den virtuelle maskinen er riktig konfigurert, og kostnadene står i kø, klikker du på Opprett-knappen. Distribusjonsprosessen kan ta noen minutter.

Figur F

Figur F

For dette eksempelet lager vi en SoftEther VPN Server Windows 2016 virtuell maskin i Azure. I en fremtidig artikkel vil vi beskrive hvordan du konfigurerer denne serveren som en privat VPN.

Cloud og alt som et service nyhetsbrev

Dette er din go-to ressurs for det siste om AWS, Microsoft Azure, Google Cloud Platform, XaaS, skysikkerhet og mye mer. Leveres mandager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com