Hvordan lage datarapporter i Nextcloud Hub

Hvordan lage datarapporter i Nextcloud Hub Lær hvordan du bruker Nextcloud Hub innebygde dataanalyseverktøy, som kan representere dataene dine med diagrammer og mer.

Nextcloud Hub er den siste iterasjonen av Nextcloud lokale skyserverprogramvare, og den tilbyr en rekke funksjoner bedrifter i alle størrelser kan bruke. En slik funksjon er det nye innebygde dataanalyseverktøyet.

Med dette analyseverktøyet kan du lage rapporter som viser datavisualiseringer av alle slags. Fordi den er klar til å gå ut av boksen, er alt du trenger å gjøre å logge på og begynne å lage rapportene dine.

Jeg skal vise deg hvordan du oppretter en enkel rapport ved hjelp av det nye Nextcloud Analytics-verktøyet, slik at du kan få mest mulig ut av firmaets skyserverprogramvare.

Serverløs databehandling: En guide for IT-ledere (TechRepublic Premium)

Hva du trenger

  • Et kjørende eksempel på Nextcloud Hub
  • En brukerkonto på den skyserveren
  • Noen data

Du kan følge de samme instruksjonene for å installere Nextcloud 16 (de har ikke endret seg for 18. utgivelse) i artikkelen: Hvordan installere Nextcloud 16 på Ubuntu 18.04.

Hvordan lage en rapport i Nextcloud Hub

Logg på forekomsten av Nextcloud Hub. Når du er logget inn, skal du se Analytics-ikonet helt til høyre på ikonverktøylinjen ( figur A ).

Figur A

The Analytics icon in the toolbar.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">

Analytics-ikonet på verktøylinjen.

Klikk på det ikonet, og klikk deretter på Ny rapport ( figur B ).

Figur B

The Analytics window.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">

Analytics-vinduet.

Du bør se en rapport med tittelen Ny oppført. Klikk på menyknappen, og klikk deretter Grunnleggende innstillinger ( figur C ).

Figur C

Accessing the settings for the new report.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">

Få tilgang til innstillingene for den nye rapporten.

I det resulterende vinduet ( figur D ), begynn å fylle ut informasjon for rapporten.

Figur D

Filling out information for the report.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">

Fyll ut informasjon for rapporten.

I denne fanen vil du minst navngi rapporten, tittelen på kolonneoverskriftene og velge typen visualisering du vil bruke.

Når du har fylt ut grunnleggende informasjon om rapporten, klikker du på fanen Data og begynner å legge til data i rapporten ( figur E ).

Figur E

Adding data to the report.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">

Legge til data i rapporten.

Du kan legge til data manuelt, eller importere dem fra en fil. For å legge inn data manuelt, fyll ut nødvendige verdier og klikk Lagre data. Du kan deretter fortsette å legge til data i rapporten til du er ferdig.

Hvis du så klikker på rapportnavnet i venstre navigasjon, kan du se diagrammet og manipulere dataene som det passer seg ( figur F ).

Figur F

Our newly generated chart.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">

Vårt nyutviklede diagram.

Fra kartmenyen ( figur G ) kan du laste ned diagrammet som et bilde, CSV-liste eller XLS-regneark; skrive ut det genererte diagrammet; se datatabellen; eller åpne diagrammet i Highcharts Cloud.

Figur G

Downloading the chart in various formats.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">

Last ned diagrammet i forskjellige formater.

Ikke perfekt, men likevel nyttig

Det tar litt av kartopplevelsen å få mest mulig ut av denne funksjonen. Og Nextcloud Hub Analytics-verktøyet er ikke 100% perfekt. For eksempel ser det ut til at du bare er begrenset til tre datakolonner, og at du ikke kan endre datatypen for disse kolonnene.

Men selv med disse begrensningene er dette verktøyet et enestående tillegg til Nextcloud. Forhåpentligvis vil fremtidige oppdateringer gi litt mer fleksibilitet til verktøyet. Men selv som det er, vil enhver bruker som er avhengig av dataanalyse, se dette som et stort skritt fremover for Nextcloud.

Cloud og alt som et service nyhetsbrev

Dette er din go-to ressurs for det siste om AWS, Microsoft Azure, Google Cloud Platform, XaaS, skysikkerhet og mye mer. Leveres mandager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com