Hvordan lage en SQL-database i Microsoft Azure

Bilde: canjoena, Getty Images / iStockphoto

Selv om omfanget av store data, maskinlæring og IoT fra forretningsbedrifter overalt kan se ut til å være en nyere utvikling, er noen av de mest fremtredende verktøyene for å behandle alle dataene som er opprettet av disse teknologiene, mer enn 40 år gamle. For eksempel ble det relasjonsdatabasestyringssystemet (RDBMS), en av de velprøvde databasestrukturene, først utviklet på 1960-tallet, og det er fremdeles i utbredt bruk i dag.

Må-lese sky

  • Cloud computing i 2020: Spådommer om sikkerhet, AI, Kubernetes, mer
  • De viktigste skyutviklingen i tiåret
  • Topp leverandør av desktop som en tjeneste (DaaS): Amazon, Citrix, Microsoft, VMware og mer
  • Cloud computing policy (TechRepublic Premium)

Avhengig av databasen det gjelder krever utvinning av nyttig informasjon fra en RDBMS generelt bruk av et SQL (Structure Query Language). SQL-databasen har blitt et standardelement i innsamling og behandling av bedriftsdata og er kamp-testet og pålitelig i mange situasjoner. Å opprette en SQL-database krever imidlertid en dedikert server som fungerer som vert, noe som kan være dyrt å vedlikeholde for mange små bedrifter.

Skytjenester, som Microsoft Azure, kan tilby serveren og den nødvendige databaseinfrastrukturen uten behov for å levere, vedlikeholde og sikre fysisk maskinvare. Små bedrifter kan opprette og få tilgang til en SQL-database for opprettelsen for så lite som $ 4, 99 / måned.

Denne veiledningen viser deg hvordan du bruker Azure Portal til å lage en skybasert SQL-database med bare noen få museklikk.

(Tech Pro Research)

Azure SQL-database

For å starte, logg deg på Microsoft Azure ved å bruke dine administratoropplysninger. Fra skjermbildet Hjem eller Dashboard klikker du på koblingen Opprett en ressurs (+). Velg databaser | fra den resulterende listen over ressurser SQL-database. Du skal se en skjerm som ligner på figur A.

Figur A

Begynn nå å fylle ut skjemaet. Gi databasen et navn (mySampleDatabase), velg en abonnementsplan, opprett en ny ressursgruppe (myResourceGroup) eller velg en eksisterende, og velg deretter en kilde. For dette eksemplet velger jeg AdventureWorksLT-eksempeldatabasen som kilde ( figur B ).

Figur B

Neste trinn er å lage en server som skal være vert for SQL-databasen. I Server-delen klikker du på knappen for å opprette en ny server. På serverbildet ( figur C ), gi serveren et navn, velg et brukernavn og passord, og velg deretter et område. Når du er ferdig, klikker du på Velg-knappen.

Figur C

Azure vil som standard være standardprisnivået, men hvis du vil vurdere å legge til en server med høyere ytelse for SQL-databasen din, klikker du på pilen for å avsløre figur D. Den grunnleggende prisnivået starter på $ 4, 99 / måned for lagring av opptil 2 GB. Standardnivået starter på $ 15 / month for 250 GB, og Premium-nivået starter på $ 465 / month for 500GB. Velg Bruk når du har tatt en beslutning.

Figur D

Når du valgte alle valgene dine og er fornøyd med SQL-databasekonfigurasjonen, klikker du på Opprett-knappen og venter på at ressursene og serveren skal distribueres.

Når distribusjonen er fullført, kan du få tilgang til den nye SQL-databasen ved å navigere til SQL-databaseseksjonen på Azure Portal Dashboard og klikke på riktig database fra listen. Klikk på koblingsredigeringslenken, logg inn og begynn å lage spørsmål, som vist i figur E.

Figur E

Cloud og alt som et service nyhetsbrev

Dette er din go-to ressurs for det siste om AWS, Microsoft Azure, Google Cloud Platform, XaaS, skysikkerhet og mye mer. Leveres mandager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com