Slik kobler du Thunderbird-kontakter til Nextcloud

Hvordan koble Thunderbird-kontakter til Nextcloud Ved hjelp av Nextcloud viser Jack Wallen hvordan du kan få en skybasert synkronisering av Thunderbird-kontaktene.

Hvis hjemmekontoret eller firmaet ditt bruker Nextcloud-lokale skyserver, og du tilfeldigvis bruker Thunderbird for din e-postklient, kan du synkronisere kontakter mellom de to. Dette betyr at hvis du lener deg tungt på Nextcloud, trenger du ikke å bekymre deg for å gå frem og tilbake mellom de to kildene for kontaktinformasjon.

Må-lese sky

  • Cloud computing i 2020: Spådommer om sikkerhet, AI, Kubernetes, mer
  • De viktigste skyutviklingen i tiåret
  • Topp leverandør av desktop som en tjeneste (DaaS): Amazon, Citrix, Microsoft, VMware og mer
  • Cloud computing policy (TechRepublic Premium)

Jeg vil lede deg gjennom konfigurasjonen av akkurat denne forbindelsen. Jeg skal demonstrere på Pop! _OS Linux, men prosessen kan gjøres på hvilken som helst plattform som støtter Thunderbird.

Hva trenger du

Alt du trenger for å få dette til å fungere, er en løpende forekomst av Nextcloud (med en brukerkonto du kan logge inn), Thunderbird-e-postklienten og Card Book Thunderbird-tillegget. Hvis du vil ha mer informasjon om installering og konfigurering av Card Book, kan du se hvordan du styrker Thunderbird-kontaktene dine med CardBook. Jeg antar at du har gått gjennom prosessen med å installere Card Book.

La de tingene være klare, la oss få dette til.

Finne URL-en for kontaktene

Det første du må gjøre er å logge på Nextcloud-kontoen din. Gå til Kontakter-appen, og klikk på Innstillinger-tannhjulikonet nederst i venstre hjørne. Klikk på menyknappen (tre horisontale prikker), og klikk deretter på Kopier kobling ( figur A ) fra rullegardinmenyen.

Figur A: Kopiere URLen til Nextcloud-kontakter.

Konfigurere synkroniseringen

Gå nå over til Thunderbird og åpne kategorien Kortbok. I dette vinduet høyreklikker du på venstre rute og velger Ny adressebok ( figur B ).

Figur B: Opprette en ny adressebok i kortbok.

I Fjern vindu i veiviseren velger du Fjern og klikker på Neste. I det andre vinduet ( figur C ), velg CardDAV og lim deretter inn URLen fra Nextcloud i URL-området. Skriv inn Nextcloud-legitimasjonen under det og klikk Valider.

Figur C: Konfigurere fjerntilkoblingen til Nextcloud.

Når valideringen lykkes, klikker du på Neste. I adressebildet gir du adresseboken et navn, velger en farge og klikker deretter Neste. I det endelige skjermbildet, klikk Fullfør, så er du ferdig.

Hvis den nyopprettede adresseboken ikke synkroniseres med en gang, klikker du på Synkroniser-knappen, og du er god til å gå.

Cloud-ify kontaktene dine

Ved hjelp av Nextcloud og Card Book kan du nå glede deg over å synkronisere kontaktene dine til Thunderbird. Hvis du bruker flere forekomster av open source e-postklienten, er dette en flott måte å glede deg over skybasert synkronisering av kontaktene dine.

Cloud og alt som et service nyhetsbrev

Dette er din go-to ressurs for det siste om AWS, Microsoft Azure, Google Cloud Platform, XaaS, skysikkerhet og mye mer. Leveres mandager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com