Slik kobler du KDE-skrivebordet til skykontoer

Hvordan lage et kryptert hvelv med KDE Vaults Jack Wallen viser deg hvordan du oppretter krypterte mapper på den enkle måten, med

Det er nesten umulig å komme seg i disse dager uten å bruke en skykonto (eller to). På grunn av dette behovet har alle operativsystemutviklere seriøst vurdert å integrere skykontoer i plattformen sin. GNOME har gjort en noe anstendig jobb med det. For slike som Elementary OS Pantheon-skrivebordet, er skyintegrasjon et blendende behov (de eneste alternativene som finnes i Online-kontoer er Last.fm, FastMail og Email - som egentlig ikke kutter det). Men hva med KDE? Heldigvis gjorde utviklerne det mulig å legge til Google-, ownCloud- og Twitter-kontoer på skrivebordet.

Må-lese sky

  • Cloud computing i 2020: Spådommer om sikkerhet, AI, Kubernetes, mer
  • De viktigste skyutviklingen i tiåret
  • Topp leverandør av desktop som en tjeneste (DaaS): Amazon, Citrix, Microsoft, VMware og mer
  • Cloud computing policy (TechRepublic Premium)

Jeg vil lede deg gjennom prosessen med å legge til en Google Drive-konto på KDE-skrivebordet, og hvordan du kan gjøre det lettere å få tilgang til det. Det eneste du trenger er et fungerende KDE Plasma-skrivebord og en Google-konto. Nå er du klar til å konfigurere.


Koble til kontoen

For å koble Google Drive-kontoen din til KDE, klikker du på K-menyen (nederst til venstre på skrivebordet) og skriver deretter Online. Klikk på online kontoer. I det resulterende vinduet klikker du på Opprett-knappen, og klikker deretter Google fra listen i høyre rute ( figur A ).

Figur A

Velge en online konto du vil legge til.


Du blir deretter bedt om å logge på med Google-kontoen din ( figur B ).

Figur B

Logger på Google-kontoen din.


Når du er godkjent, blir du bedt om å gi KDE tillatelse til å få tilgang til Google-kontoen din. Frykt ikke, dette er normalt. Klikk på Tillat ( figur C ) for å fortsette.

Figur C

Tillat KDE-tilgang til Google-kontoen din.


Etter å ha gitt KDE tilgang til Google-kontoen din, vil filbehandleren (Dolphin) åpne for å avsløre filene / mappene som finnes i Google Drive ( figur D ).

Figur D

Google Drive-filene og -mappene dine er klare til å få tilgang.


Forbeholdet og løsningen

Det er en liten advarsel funnet på dette tidspunktet. Hvis du lukker filbehandleren og åpner den på nytt, hvor finner du de monterte Google Drive-mappene dine? Det er litt av et problem. Integrasjonen skaper faktisk ikke et monteringspunkt i filbehandleren, og det er heller ikke lett å finne det via filsystemhierarkiet. Så i stedet for å lukke filbehandleren, gjør du dette først:

  1. Mellom verktøylinjen og den høyre høyre ruten klikker du på gdrive.
  2. Høyreklikk Google-adressen din som ble brukt til kontoen din.
  3. Velg Legg til steder fra hurtigmenyen ( figur E ).

Figur E

Legge til Google Drive-posisjonen din i Dolphin Places (tenk favoritter) -funksjonen.


Når du nå åpner filbehandleren, finner du rask tilgang til Drive-filene / -mappene i venstre navigasjonsrute.

Gledelig kjøring med KDE

Du koblet nå Google Drive-kontoen til KDE-skrivebordet. Som med GNOME er ikke integrasjonen sømløs, men i det minste kan du få tilgang til Drive, innenfra Dolphin, uten for mye arbeid.

Cloud og alt som et service nyhetsbrev

Dette er din go-to ressurs for det siste om AWS, Microsoft Azure, Google Cloud Platform, XaaS, skysikkerhet og mye mer. Leveres mandager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com