Hvordan konfigurere SMTP for Nextcloud

Hvordan konfigurere SMTP for Nextcloud Jack Wallen leder deg gjennom prosessen med å sette opp SMTP for Nextcloud skyserver.

Nextcloud er en av de mest kraftfulle og fleksible lokale nettserverne du finner på markedet. En av grunnene til at dette verktøyet er så populært, er at det kan være mange ting, alt serverer fra skyen. For å oppnå noe av fleksibiliteten som finnes i Nextcloud, må du imidlertid konfigurere den riktig.

Må-lese sky

 • Cloud computing i 2020: Spådommer om sikkerhet, AI, Kubernetes, mer
 • De viktigste skyutviklingen i tiåret
 • Topp leverandør av desktop som en tjeneste (DaaS): Amazon, Citrix, Microsoft, VMware og mer
 • Cloud computing policy (TechRepublic Premium)

En slik konfigurasjon er SMTP. Uten en fungerende SMTP-server som er konfigurert i Nextcloud, vil du gå glipp av muligheten til å sende e-postmeldinger og (enda viktigere) arbeide med den nye videoverifiseringsfunksjonen. Fordi du vil ha denne nye funksjonen tilgjengelig på Nextcloud-serveren din, er det avgjørende at du får SMTP-oppsett. Og det er akkurat det jeg skal vise deg hvordan du gjør.

Hvilken SMTP-server?

Heldigvis gjorde utviklerne av Nextcloud det slik at du ikke trenger å stole på en lokalt installert SMTP-server. Du kan selvfølgelig, men det vil kreve installasjon av et Postfix eller Sendmail på din Linux-server. Selv om begge deler er veldig gjennomførbare, kan de forårsake sikkerhetsproblemer hvis de ikke gjøres ordentlig. Og hvis du er en liten bedrift, kan du være begrenset i domener (eller ferdighetene til å sette opp en e-postserver). På grunn av dette skal jeg vise deg den enkle ruten for SMTP-oppsett på Nextcloud.

Gmail.

Det er riktig, du kan bruke Gmail SMTP-serveren for Nextcloud. Å gå denne ruten gjør ting betydelig lettere. Og med det sagt, la oss komme på jobb.

Hva du trenger

Du trenger åpenbart en fungerende forekomst av Nextcloud opp og i gang, samt muligheten til å logge inn på den Nextcloud-forekomsten med en admin-konto. Du trenger også en Gmail-konto samt et passord for en Google-konto-app. Til slutt trenger du e-postadressen din konfigurert i Nextcloud-brukerprofilen din (ellers vil Nextcloud nekte å sende e-post, inkludert test-e-postmeldingen fra SMTP-innstillingene). For å opprette et apppassord, gå over til den nødvendige Google-siden og generer et nytt passord for Nextcloud-serveren. Når du har tatt vare på dette, er det på tide å konfigurere SMTP-serveren.

Konfigurere SMTP-serveren

Logg inn på Nextcloud-serveren som administrator. Klikk på profilbildet ditt i øverste høyre hjørne og klikk på Innstillinger fra rullegardinmenyen. Under Administrasjon (i venstre navigasjon) klikker du på Grunninnstillinger. I det resulterende vinduet ( figur A ), må du konfigurere SMTP-innstillingene for Gmail.

Figur A

SMTP-serverinnstillingene for Nextcloud.


Du vil konfigurere følgende:

 • Sendemodus: SMTP
 • Kryptering: SSL / TLS
 • Fra adresse: GMail-adressen du bruker.
 • Autentiseringsmetode: Innlogging
 • Godkjenning kreves: Aktiver
 • Serveradresse: smtp.gmail.com
 • Havn: 465
 • Legitimasjon: brukernavn / apppassord

Når du har konfigurert alt, klikker du på Lagre legitimasjonsknappen, og deretter klikker du Send e-post-knappen. Alt skal fungere som forventet. Sjekk e-postkontoen din for å se om testemailen har kommet (den skal). Når du har test-e-posten i hånden, er SMTP på Nextcloud konfigurert og klar til bruk.

Enkelt og nødvendig

Det er alt som er å konfigurere SMTP for Nextcloud. Hvis du tilfeldigvis bruker en annen SMTP-server (annet enn Googles), kan du ganske enkelt fylle ut de nødvendige bitene for konfigurasjonen og være god å gå. Dette er en enkel og nødvendig konfigurasjon for å få mest mulig ut av Nextcloud-skyserveren.

Cloud og alt som et service nyhetsbrev

Dette er din go-to ressurs for det siste om AWS, Microsoft Azure, Google Cloud Platform, XaaS, skysikkerhet og mye mer. Leveres mandager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com