Hvordan velge riktig Windows Azure-abonnement

Ved evaluering av en offentlig skyleverandør innebærer en nøkkelbeslutning løsningen "forretningsanvendelighet". Med andre ord, hvor enkelt er det å velge, kjøpe og betale for tjenester i den offentlige skyen? Dette er et annet område å vurdere, sammenlignet med de tekniske funksjonene i skyløsningen. En ellers lyd applikasjon, som utnytter en offentlig sky på en teknisk elegant eller effektiv måte, kan fremdeles bli sur på grunn av uventet høye forbrukskostnader, eller ved å velge feil størrelser og kapasitet på hostede tjenester. Denne artikkelen dekker brukeropplevelsen når du kjøper, leverer og kjører en Virtual Machine (VM) -rolle i Windows Azure-skyen.

Det er mye å like med implementeringen av Microsofts offentlige cloud VM-hosting i Azure. At du kan laste opp ditt eget Window Server 2008 R2 VHD-bilde er tiltalende - noen nettskyleverandører lar deg bare spinne opp VM-er ved å bruke VHD-bilder de gir. Azure megadatasentre rundt om i verden er ekstremt robuste og godt tilkoblede plattformer for å være vertskap for noens applikasjon. Kunder kan bli med Windows Azure VM-rolleforekomster til et lokalt Active Directory-domene ved å bruke "Windows Azure Connect" -tjenesten.

Den store ulempen med Azure VM-modellen er at vedvarende datalagring ikke er tilgjengelig, så du må (1) alltid distribuere minst to forekomster av en hvilken som helst VM-rolle og (2) utvikle og støtte en prosess som konfigurerer en erstatning VM med flyktige data den trenger for å gjøre jobben sin. Hvis den serverbaserte applikasjonen din kan distribueres i Azure innenfor disse begrensningene, må du kjøpe riktig størrelse VM og de riktige abonnementsvilkårene for din forretningsmodell.

Velge riktig Azure-abonnementstilbud

I hjertet av Azure-kjøpsopplevelsen er ett eller flere Azure-abonnementer. Alt i Azure-kontostyring dreier seg om abonnementet ditt. Et abonnement kan tilknyttes en hvilken som helst Azure-tjeneste i alle størrelser, for eksempel to Windows Azure-kjerneforekomster og en SQL Azure-forekomst, alt i samme abonnement. Et abonnement er et salgsbil for Azure-tjenester, vanligvis koblet til et kredittkort, og kan være bundet til en bestemt kampanje eller et spesialtilbud.

Når du skaler ut Azure-tjenestene dine, er det enklest å bare legge til nye tjenester til det samme abonnementet. Du har kanskje flere abonnement fordi du fikk en bedre avtale eller en spesiell kampanje for de senere. Vær oppmerksom på at det ikke er lett å flytte applikasjoner eller dele data mellom abonnement. For eksempel, for VM-er, kan opplastede virtuelle harddisker (VHD-er) deles mellom forekomster av en VM-rolle i samme abonnement, men ikke på tvers av separate abonnementer.

Det er to hovedavgjørelser å ta når du kjøper en Azure VM-rolle: Compute-forekomststørrelsen og Azure-produkttilbudet.

  • Velg størrelsen på beregne forekomst (er) du trenger. Det er fem klasser av beregnet forekomst du kan kjøpe, fra ekstra liten til ekstra stor. Hver forekomst har gradvis mer prosessor, minne, lagring, I / O-ytelse og kostnader.
  • Bestem hva slags Azure-produkttilbud som passer for deg. Den viktigste avgjørelsen er om du vil gå med "Pay-As-You-Go" -modellen, eller "Abonnement" -modellen. I abonnementsmodellen forplikter du deg til å bruke en ressurs i 6 måneder og dra nytte av prisrabatter på opptil 20% avslag på Pay-As-You-Go-prisen.
Figur A - Azure-abonnement administreres i kundeportalen sammen med andre Microsoft-tjenester på nettet.
Når du har kjøpt Azure-abonnementet ditt, kan du se status for abonnementet i Microsoft Online Services kundeportal ( figur A ). Dette er en vanlig kundevendt portal for alle Microsofts offentlige skytjenester, for eksempel Windows InTune og Office 365. I denne portalen kan du gjøre tiltak som å endre faktureringsadressen for et abonnement eller legge til mengder roller i Azure-applikasjonene.

"Vil du se regningen på nettet?"

Du vil ikke få noen form for fakturering av papir fra Windows Azure. Kredittkortet ditt blir fakturert hver måned for grunnabonnementskostnadene dine, overskudd til abonnementsgodtgjørelsen og "pay-as-you-go" -kostnader. Siden automatisk elektronisk fakturering kan falle utenfor synet / utenfor sinnet, for å unngå overraskelser, ønsker du å holde et godt tak på det du betaler for.

Microsoft vil sende deg en e-postpåminnelse ( figur B ) når bruken av målte skyressurser, for eksempel beregningstimer, lagringsblokker eller nettverksbåndbredde, overstiger 75% prosent av godtgjørelsen for Azure-forekomster og tilbud. Hvis du bruker en månedlig abonnementsmodell med 750 datatimer, vil du forvente å få denne e-posten rundt den fjerde uken i måneden, etter å ha inntatt 23 beregne dager (562 beregnet timer). Dette er en kjærkommen funksjon ved tjenesten for å unngå overraskelser.

Figur B - E-post mottatt når en Azure-instans overstiger 75% av de månedlige baseenhetene.

Visning av levende Azure-tjenesteforbruk og faktureringsdata

En viktig funksjon for en offentlig nettskyleverandør å utvide til kunder er tilgang til et levende syn på godtgjørelsen kontra forbruksdata. Når det gjelder Windows Azure, kan du se de eksakte Azure-brukskostnadene for tidligere og nåværende faktureringsperioder. Figur C viser faktureringsdetaljer for en Windows Azure Compute-forekomst og tilhørende Windows Azure Storage.

Figur C - Gjennomgang av detaljert faktureringsinformasjon i kundeportalen. (Klikk for å forstørre)

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com