Hvordan være en SaaS-leverandør på en sko med Amazon Web Services

Ta en billett og vent på å bli ringt. Du er i en kø. Din forespørsel er viktig for oss.

For å vise hvordan noen få deler av SaaS-puslespillet passer sammen, skal jeg demonstrere en måte å gjenopprette en tjeneste ved å bruke Amazon Web Services og CloudFormation-maler som en base for min infrastruktur. Eksempelet mitt SaaS på tilbudet er et supportbillettsystem - en tjeneste som mange organisasjoner og bedrifter trenger. OK, dette er ikke en reell mulighet. Forretningsplanen og teknologien er, vel ... la oss bare kalle dem ufullstendige. Å komme videre i virksomheten er ikke så lett. Trinnene her er imidlertid den grunnleggende oversikten over hvordan den gode ideen din for en tjeneste faktisk kan gjøre den til kunder over hele verden via nettskyet. De vanskeligste tingene du må gjøre er å komme med en forretningsplan og ta de første designvalgene, skissert nedenfor.

Et supportbillettsystem

Hver produktselger trenger et supportbillettsystem for å kommunisere med kundene sine. Det er et ganske veletablert sett med sporingsfunksjoner for forespørsler.

  • En kunde ber om støtte ved å legge detaljene sine på nettet og få et billettnummer.
  • Det opprettes poster i en datalager baksiden.
  • Billetter står i kø for støttearbeiderne.
  • Støttearbeidere hjelper og oppdaterer supportpostene.

Jeg tilbyr ikke en tjeneste der kundene mine skaffer supportbilletter for meg. Jeg gir kundene mine en supporttjenestetjeneste slik at kundene deres kan skaffe seg billetter til dem.

Markedsanalyse

Support billettsystemer har eksistert i lang tid og er utbredt. Basecamp, Intervals og Unfuddle er vellykkede prosjektledertjenesteselskaper som tilbyr nettbaserte tjenester for forespørsel.

Det er mange knotter og ringer som leverandører kan veksle for å differensiere støttesystemene.

  • Arbeidsflytkontrollsystemet er mye ynskere enn bare å ha status som nytt, i gang eller løst .
  • E-post, telefon og andre kommunikasjonsverktøy er smart integrert i støttesystemet
  • Lisensalternativer varierer fra gratis til transportørklasse.

Selskaper som ble stiftet i løpet av de siste årene, hadde muligheten til å avskaffe kravet om å bruke en million dollar på datakraft på forhånd. Dette har fordelen av å redusere hindringen for tilgang til IT-verdenen, og ulempen ved å mette markedet med gründere som prøver ut nye ideer. Jeg vil ha mange konkurrenter på dette støtteområdet.

Plassering, beliggenhet, beliggenhet

Internets globale rekkevidde eroderte kravet om å være nær kunder. Det kan hende at jeg velger å flytte selskapet mitt til en av oppstartshoteller som Berlin, San Francisco eller Tel Aviv for å være i nærheten av en forretningsinkubator, men jeg trenger ikke å flytte for å selge SaaS.

Bør denne tjenesten være i nærheten av meg? Vil jeg beholde data i landegrensene? Maskinene, datalagrene og alt annet som utgjør tjenesten trenger ikke være i eller i nærheten av selskapet mitt.

Bør denne tjenesten være i nærheten av kundene mine? Vil jeg ha et CDN?

Gjør det skalerbart

Bare fordi denne støttetjenesten er sentralt hostet på en skytjeneste, gjør den ikke til SaaS. B2C (virksomhet til forbruker) nettsteder har eksistert siden lenge før skyen. Denne tjenesten kjøres på AWS-multi-tenant infrastruktur slik at den kvalifiserer.

Alltid tilgjengelig, øyeblikkelig service

Min SaaS-løsning må være on-demand og selvbetjening. Jeg vil tilby en øyeblikkelig tjeneste. En ny kunde kan registrere seg når som helst de vil, dag eller natt. De må kunne starte sitt eget supportbillettsystem innen ti minutter. Det er en aggressiv reaksjonstid som bare fungerer med et automatisert system.

Det gode med APIer er all den automatiske klargjøringen den har gjort mulig. En lat sysadmin kan drømme om å automatisere alt arbeidet han gjør og lene seg tilbake, sole seg i sin egen latskap (ikke undervurder arbeidet som er involvert i å unngå arbeid - å godkjenne at alt er på nivå med å flytte et fjell).

AWS CloudFormation

For min Support Ticket Service vil opprettelsen av virtuelle maskiner automatiseres ved å bruke AWS CloudFormation-maler. AWS tok frem CloudFormation-tjenesten sin i 2011 for å automatisere byggeprosessen.

Hvorfor ikke bygge systemet manuelt? Dette er et skalerbart system. Oppretting og ødeleggelse av maskiner for å matche etterspørselen kan være en daglig hendelse. Hvis du ber to systemadministratorer om å opprette to identiske klynger av maskiner til en nøyaktig spesifikasjon, kan du garantere at de to klyngene vil være forskjellige. Den eneste måten å få en reproduserbar klynge på er å automatisere byggeprosessen.

Multi-leieforholdet

Jeg tilbyr kundene mine en tjeneste slik at kundene deres kan skaffe seg billetter til dem. De har alle en del av systemet mitt, så jeg må unngå farene ved støyende naboer, sikkerhetsbrudd og overholdelse av retningslinjer.

Open source-programvare

Samfunnet rundt Amazon OS og Drupal CMS er enormt. Det er både gratis og betalt support tilgjengelig. Når en teknisk hake steker nudelen min, kan jeg bruke deres billettsystemer for å nå ut for hjelp.

Open source har den gunstige bivirkningen av å ta pengene som ville gått til å kjøpe lisenser for lukket kildekode og omfordele dem til markedsføring av SaaS.

Lademodell

Den enkleste måten å lade på er å belaste hver kunde for den tiden de bruker. Den siste delen av SaaS-beslutningen min er å tilby avmålt fakturering - en slags kostnad basert på bruk, for eksempel tid tatt, billetter samlet inn, eller beregningsressurs brukt.

Hva ville du gjort?

Mer å gå

Dette er en håndfull fantasifulle designbeslutninger rundt min eksempeltjeneste. Det er ikke omfattende. Det som er omfattende er suksessen til SaaS-tjenester. Vi har fortsatt en lang vei å gå - bare fordi Salesforce.com eier CRM SaaS-plassen ikke betyr at det ikke er rom for spirende gründere og visjonære bedriftsledere til å bringe sine egne SaaS-løsninger med hell.

I neste avdrag vil jeg introdusere deg for CloudFormation-webgrensesnittet, velge en eksempelmal og ta deg gjennom trinnene for å lage et nøkkelpar og ta grunnleggende konfigurasjonsbeslutninger.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com