Slik sikkerhetskopierer du Nextcloud

Slik sikkerhetskopierer du Nextcloud Lær hvordan du sikkerhetskopierer Nextcloud-installasjonen for å unngå tap av data.

Du har sikkert hørt nå at Nextcloud har blitt offer for en målrettet ransomware som heter NextCry. Denne løseprogrammet krypterer brukerfiler og tilbyr denne meldingen:

"DU HAR BÅTT DIN FILER HAR BESKRIVET VED Å BRUKE EN STERK AES-256 ALGORITM – SEND 0, 025 BTC TIL FØLGENDE PALETT lommebok kryptografisk adresse OG ETTER BETAL KONTAKT cyberkriminellens e-post FOR Å GJENTE Nøkkel NØDVENDIG FOR Å FISKE "

Ransomware sletter alle mapper og filer som kan brukes til å gjenopprette infiserte filer til en ren tilstand og krypterer deretter brukerens filer.

På grunn av dette kan det være lurt å vite hvordan du sikkerhetskopierer Nextcloud-forekomsten. Per nå har ikke Nextcloud en offisiell sikkerhetskopiløsning. I følge Nextcloud-medgründer (og bare generelt fantastisk fyr), Jos Poortvliet, "Vi ønsket å utvikle en sikkerhetskopiløsning for Nextcloud 18, men fyren som jobbet med den fikk mye ting på tallerkenen hans så den vant Det er ikke sikkert januar. Men på et tidspunkt vil vi virkelig gjøre det. "

Så en sikkerhetskopiløsning kan komme til Nextcloud i nærmeste fremtid. Inntil da må du vite hvordan du sikkerhetskopierer den forekomsten.

Hva du trenger

Det du trenger for å gjøre dette arbeidet er:

  • Et kjørende eksempel på Nextcloud

  • En bruker med sudo-rettigheter

  • Et sted å huse sikkerhetskopierte data

Jeg vil anta at forekomsten av Nextcloud er installert i / var / www / html / nextcloud. Hvis din varierer, gjør den justeringen etter behov.

Hvordan sette Nextcloud i vedlikeholdsmodus

Den første tingen å gjøre er å plassere din forekomst av Nextcloud i vedlikeholdsmodus. For å gjøre dette, logg deg på hosting-serveren og gi kommandoene:

 cd / var / www / html / nextcloud sudo -u www-data php occ vedlikehold: modus - på 

På dette tidspunktet er Nextcloud nå i vedlikeholdsmodus.

Slik sikkerhetskopierer du mapper

Deretter er det et antall mapper og filer som skal sikkerhetskopieres. I stedet for å sikkerhetskopiere dem individuelt, tar vi imidlertid sikkerhetskopi for hele Nextcloud-mappen ved å bruke rsync. Det er her du trenger et sekundært sted for dataene. Jeg vil gjøre dette med noen få skritt:

Opprett sikkerhetskopien med følgende kommandoer:

 cd / var / www / html / sudo rsync -Aavx nextcloud / / LOCATION / nextcloud-backup_`date + "% Y% m% d" `/ 

Hvor LOCATION er katalogen som skal huse Nextcloud-installasjonen. Avhengig av hvor mye data du har i den katalogen, kan dette ta litt tid.

Tar backup-mappen med følgende kommando:

 tar cfz /LOCATION/nextcloud-backup_DATE.tgz / LOCATION / nextcloud-backup_DATE / 

Hvor LOCATION er stedet som inneholder sikkerhetskopien og DATE er datoen som er knyttet til filnavnet.

Slik sikkerhetskopierer du databasen

Katalogene er ikke det eneste som krever sikkerhetskopiering. Vi må også ta sikkerhetskopi av databasen vår. Jeg vil anta at du bruker enten MySQL eller MariaDB. For å ta sikkerhetskopi av databasen, gir du kommandoen:

 sudo mysqldump --single-transaksjon -h SERVER -u BRUKER -p nextcloud> nextclouddb-backup_`date + "% Y% m% d" `.bak 

Der SERVER er plasseringen av databasen - hvis den er vert på samme maskin som Nextcloud, vil den være localhost - og USER er en bruker med MySQL-administratorrettigheter.

Når du har tatt vare på både databasen og katalog-sikkerhetskopiene, kan du huske dem på et sikkert sted.

Du bør sannsynligvis ta regelmessige sikkerhetskopier av både Nextcloud-katalogen og databasen. Så vurder å lage en cron-jobb for denne oppgaven (å sette begge kommandoene sammen i et manus).

Slik flytter du Nextcloud-serveren ut av vedlikeholdsmodus

Nå som sikkerhetskopiene er tatt vare på, flytter du Nextcloud-serveren ut av vedlikeholdsmodus med kommandoene:

 cd / var / www / html / nextcloud sudo -u www-data php occ vedlikehold: modus - av 

Gratulerer, Nextcloud-serveren din er sikkerhetskopiert. Neste gang vi tar opp dette emnet, gjenoppretter vi sikkerhetskopien til en nylig installert forekomst av Nextcloud.

Cloud og alt som et service nyhetsbrev

Dette er din go-to ressurs for det siste om AWS, Microsoft Azure, Google Cloud Platform, XaaS, skysikkerhet og mye mer. Leveres mandager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com