Google Sites har noen alvorlig konkurranse fra Zoho

Hvis Google Apps tar sikte på å erstatte det tradisjonelle bedriftsintranettet, må det gi et middel til å lage interne websider uten behov for å opprette og være vert for en hel server / database / skriptpakke. Det er akkurat det Google Sites er til for. Det er ganske enkelt for alle som har omtrent 10 minutter på seg å lage og redigere sider. Det er en lett tilgjengelig lenke i Apps-verktøylinjen, og nettstedene den oppretter er funksjonelle, om enn mangler moderne designtrekk.

grenser

Google oppdaterer ikke Sites-funksjoner så mye, spesielt i forhold til Docs, Mail og (nå) Plus-produktene, som får noe nytt å skryte av annenhver uke. Etter min erfaring, mens jeg forsøkte å lage et internt oppslagtavle for et prosjekt, har jeg sett noen gode og nye bruksområder, som en liste over hvert medlems kontaktinformasjon. Og jeg har sett at noen mennesker sliter med å få mening om dingsene og modulene som tilbys for å legge inn dokumenter, mediefiler og andre verktøy på en webside. Det er, oppsummert, greit for hva det er.

Men ta en titt på Hackpad, den selvutnevnte "beste wiki noensinne." Det integreres ikke med Apps direkte, men du kan importere wiki fra Google Sites. Du kan også peke et underdomener til din Hackpad-forekomst (intranet.something.com). Imidlertid er den beste delen av Hackpad hvor enkelt det er å lage dypt koblede, spesialbygde sider. Punktlister, intrakoblinger og oppgavelister er alle opprettet med enkle faner og @ symboler, og alle verktøyene er semi-intuitive. Svar på en e-postoppdatering om en sideendring oppdaterer også den siden. Og selv om det kan være anathema for noen administratorer, er det mest solgte for meg at redaktører kan bli invitert med link eller privat URL, så det er valgfritt å logge på en firmakonto.

Zoho nettsteder

Og så er det Zoho Sites, som ble lansert i midten av mai og allerede er oppført på Apps Marketplace. Zoho er ikke fremmed for å lage Apps-kompatible produkter som faktisk erstatter Googles egne Apps. Det var faktisk slik de ble den sannsynligvis mest solgte leverandøren av Apps Marketplace. Zoho Sites følger etter, og gir bemerkelsesverdig enkel oppretting av dra og slipp som fra en begrenset test er minst morsommere å jobbe med enn nettsteder.

Hva mer og avgjørende for Zoho Sites potensial som erstatning for nettsteder, er dens dype integrering med eksisterende Google-verktøy: Analytics, AdWords, Maps, Google+, Picasa og YouTube. Det gjør det også for enkelt å legge til knapper for Twitter, Flickr og Facebook. Og for å takle det, er Zoho Sites nettsteder mobilvennlige som standard. Google tilbyr nå sitt eget GoMo-verktøy, men Zohos verktøy gjør det enkelt å lage innhold uten å måtte tenke mye på hva du savner.

Heve standarden

Vil Zoho og Hackpad inspirere Google til å øke sine mål for Google Sites? Jeg håper det. Zoho er veldig praktisk for all-in Apps-brukere, og Hackpad er en veldig fin erstatning hvis du er i orden med å vri deg utenfor Google-sfæren. Men nettsteder kan enkelt sveipe noen få trekk fra begge produktene, noe som gjør det lettere for brukerne å lage godt innhold med lett å forstå visningstillatelsene. Google Sites er allerede der, den er allerede bundet til en konto, og det er ikke et dårlig verktøy. Det er bare ikke å følge med i konkurransen.

Les også:

  • Google Sites som en intranettplattform for bedriften
  • 10 myter om Google Nettsteder debunked and dispelled
  • Nye funksjoner i Google Apps er designet for samarbeidsteam

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com