Google og Salesforce er i ferd med å samarbeide et rot for kundene sine

På Salesforces nylige Dreamforce-konferanse ble det klart at Salesforce's Chatter og Googles Google + -tilbud ble nærmere og nærmere å være direkte konkurrenter for små og mellomstore selskaper. Selv om Google ikke planlegger å rulle ut Google+ til Google Apps-brukere når som helst i løpet av en nær fremtid, peker alle tegn på innføringen av Google-profiler for Google Apps en gang i slutten av 2011 eller begynnelsen av 2012, selv om Googles første løfte var 1. kvartal 2011.

Salesforce forfølger det samme markedet for internt samarbeid med hevn, og siterer viktige produktivitetsgevinster fra selskaper som bruker Chatter (PDF).

13. august 2011 uttalte en Google-ansatt, kallenavnet Advisor Ricky, at "Google jobber fremdeles med å bringe profiler og andre Google+ funksjoner til Google Apps-domener." Et senere innlegg om tilgjengeligheten av Google+ for Google Apps-kontoer antydet om fremtidig integrering, der den sier at brukere som hadde opprettet en egen personlig konto for Google+, vil bli bedt om på et fremtidig tidspunkt "å gi nytt navn til denne konfliktige kontoen til en e-postadresse som ikke allerede er tilknyttet en eksisterende Google-konto, for eksempel en ny Gmail-adresse. " Høres forvirrende ut?

Det lille problemet: Innhenting av sosiale data fra Google+ til Salesforce

Innen 2. kvartal 2012 er det sannsynlig at Google Apps-brukere som også er Salesforce-kunder, blir møtt med et kritisk spørsmål: Hvor skal vi samarbeide - Salesforces Chatter eller Google+? Tredjeparts programvareutviklere ser ut til å allerede ha begynt å løse problemet, før Google eller Salesforce.

For et par uker siden ga et lite Palo Alto-selskap, Kapow Software, ut et produkt som heter Kapow Application Integration Platform, som løser et ganske tøft problem: å integrere Google+, som manglet et API før for noen uker siden, i Salesforces Chatter. Dette produktet løser det lille sosiale medieovervåkningsproblemet med å få sosiale data fra Google+ (som samtaler om selskapet ditt) til Salesforces Chatter.

Det store problemet: Hvor skal man samarbeide?

Nåværende Salesforce Chatter-kunder er vant til å samarbeide rundt salgs-, markedsførings- og kundedata (som kundeservicehendelser) i Chatter. Når Google+ og Google Profiler ruller ut til alle bedriftsbrukere, er det tydelig at to "samarbeidssiloer" dukker opp. Hvis firmaets kundedata bor i Chatter og dine interne data bor i Google Apps, har du et problem på hånden, og en som vil frustrere sluttbrukere til ingen ende.

Slik blir problemet løst; Det er to måter disse siloene vanligvis blir ødelagt fra tredjepartsløsningsleverandører og fra leverandørene selv.

Google Apps-kunder som for øyeblikket er Salesforce-butikker, kan huske at tredjepartsløsningsleverandør Appirio integrerte Google Apps og Salesforce Chatter for litt over et år siden, så de er den mest sannsynlige utfordreren til å skrive en tidlig integrasjon av Chatter og Google+ - det kan hende ikke være vakker, men det vil sannsynligvis være service. Hva som vil skje videre er opp til Google og Salesforce, og det sannsynlige utfallet er at Salesforce vil skrive en integrasjon for å trekke relevante Google+ data inn i Chatter.

Her er grunnen: det handler om den installerte basen. Samarbeidsplattformen med den mindre installerte basen vil utvikle seg for den med den større installerte basen. Det er for øyeblikket fire millioner pluss Google Apps-kunder. Salesforce har for tiden 100 000 Chatter-kunder. Her er hvordan integrasjonen sannsynligvis vil se ut. Google+ brukere vil fortsatt kunne bruke Google+ til innleggene sine, men det vil være en slags Chatter-knapp eller "flagg" aktivert for å sende visse innlegg til Chatter. Når innleggene vises i Chatter, vil de inneholde linjer til Google Dokumenter og Kontakter som kanskje ikke allerede er synkronisert med Salesforce, noe som muliggjør direkte import.

Så lenge Salesforce er i stand til å løse hele import-fra-Google + -problemet, bør adopsjonsutfordringene være lave, men det er tydelig at Salesforce skal bygge bro mellom de to plattformene, ettersom det er deres tapte salg som vil resultere uten det, ikke Googles.

Hva kan selskaper gjøre i mellomtiden?

Hvis selskapet ditt er en Salesforce-kunde, må du være aktiv i Salesforce Idea Exchange. Det er her mange av de brukerforeslåtte produktforbedringene deres kommer fra. Det ser ikke ut som noen Salesforce-kunder har begynt å stille spørsmål om Google + / Chatter-integrasjonen, så nå er det på tide å begynne å stille. Salesforce VP som leder produktet er Gregg Johnson, så hvis du gjør direkte henvendelser fra eksekutivene dine til deres, ville han være personen han vil nå ut til.

I mellomtiden holder du oversikt over hvordan brukerne dine samarbeider, og leverer den rette dopen, slik du får det, fra Google og Salesforce.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com