Google Moderator er en død enkel måte å få enighet om

Googles Gmail har prøvd, og vanligvis lyktes, med å kurere mange av ulempene ved moderne e-post. Lange e-postkjeder med flere partier er tredd sammen. Spam er nesten en bekymring. Vedlegg, ved å sende til Bob S. i stedet for Bob D., åpne Word-dokumenter på hvilken som helst datamaskin - Gmail, og dets Apps-motpart, har fått oss til å glemme at dette var problemer, i det minste til vi åpner våre gamle Yahoo-kontoer.

Men det eneste Gmail ikke kan gjøre veldig bra er å få ti, seks eller til og med bare fire personer til å bli enige om noe. Så i stedet for e-post, bør Google Apps-brukere henvende seg til Moderator, et mye mindre kjent gratisverktøy som ikke gjør en åttende så mye som Gmail, men det er akkurat poenget.

Google Moderator

Google Moderator er ikke inkludert som standard i en Google Apps-installasjon. Administratoren din må legge til fra Labs-delen av domeneinnstillingene, noe Google forklarer på en hjelpeside. Den største ulempen med Moderator er at det ikke gjør seg lett å komme til fra andre Apps-nettsteder: den er ikke i den svarte verktøylinjen, den er ikke en gang på “google.com/a/something.com” -landingssiden. Den gode nyheten er at du kan sette opp moderator på hvilken som helst URL under sub-domenet du ønsker: Questions.something.com, lunchchoices.something.com, hva du synes fungerer best.

Når noen kommer til Moderator, er det ganske lett å se temaene som er satt opp og legge til nye ting til dem. I mitt tilfelle begynner jeg å rulle for TEDxBuffalo 2012, den lokale versjonen av TED-konferansen og videoserien med store ideer (som jeg skrev om tidligere). Så jeg finner en video jeg tror vil fungere bra på arrangementet, jeg går over til TEDxBuffalos Moderator-plass, jeg klikker på riktig "emne" ("videoer"), og jeg får en ganske enkel beskjed om å legge til et "forslag."

Det eneste jeg kan gjøre er å skrive inn en relativt kort tittel, legge til litt forklarende tekst innen 250 tegn, og kanskje legge ved en YouTube-video. I mitt tilfelle er YouTube-vedlegget stort, fordi de fleste, om ikke alle, TED-samtalene er tilgjengelige på YouTube. Og for de fleste ting du skal sende inn, er det en YouTube-video også: en markedsføringsvideo for en bedrift, et morsomt klipp for å forklare et emne, og så videre. Du kan ta med lenker i beskrivelsen, men du må holde den kort. Det er det Moderator er der for: si poenget ditt, gjør det raskt, og la populariteten bære det opp eller ned.

Når du sender inn et forslag til et emne, teller innsendingen automatisk som et forslag - det er ikke noe retorisk alternativ "Skal vi vurdere dette" her. Folk kan gjøre en av fire ting etter forslaget ditt: stemme det, stemme det, legge inn et svar på mindre enn 250 tegn, eller rapporter det til en administrator som upassende eller noe lignende. Hovedvisningen av hvert emne viser topprangering-forslagene, og begynner med de mest populære. Administratorer kan trekke ut ting og redigere dem, men generelt er det mobbregel, i den fineste forstand. Det som er populært er populært, og ingen trenger å gjøre mer enn å klikke en gang for å legge stemmen sin.

Kan du se et sted for Moderator i Google Apps-installasjonen din, selv om det bare er å velge sted til lunsj? Har du installert Moderator i ditt eget Apps-oppsett og har noen notater for resten av oss? Kommentarene dine er velkomne.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com