Google Docs får endelig tilpasset tekst og overskriftstyling

I den store grunnen til at Google Dokumenter ikke kan erstatte ord for folk flest, må det være et betydelig kapittel om maler. Google Dokumenter har maler, men de virker ment for spesifikke prosjekter, ikke for å skyve ut dokumenter som oppfyller en standardisert stil for overskrifter, brødtekst, teksting og så videre. Å bruke dem er å måtte bokmerke en favorittmal og åpne den, atskilt fra standard Opprett-> Dokumentprosess.

Men tilpassede avsnitt- og tittelstiler har endelig kommet til Docs, og slik blir Big Book of Reasons ennå mindre.

Så la oss si at standarden for et "Overskrift 1" er å få den satt til 36-punkt i Arial Black. Gå foran og skriv en overskrift i den stilen, velg teksten, og klikk deretter på stiler-verktøylinjemenyen (til høyre for knappene i den grå verktøylinjen, les vanligvis "Normal tekst"). Klikk på pilen som vises mens du holder musepekeren over "Overskrift 1" eller en annen stil, og velg deretter "Oppdater (stil) for å matche valg." Det er ikke den beste ordlyden, men den skal skille seg fra det alternative alternativet, til "Bruk (stil)."

Gjør det noen ganger for de forskjellige overskriftene du trenger, eller for standard "Normal tekst" du vil angi. Klar til å låse dem på plass som standard? Klikk og mus nedover rullegardinmenyen, og se nederst. Under overskriften Alternativer har du noen få alternativer.

Når overskriftene og tekststiler er på plass, klikker du på "Lagre som standardstiler", så får du en betryggende bekreftelsesmelding. Når du jobber i et dokument og vil hente frem de spesialiserte overskriftene, kan du gå tilbake til valglisten og velge "Bruk standardstiler." "Styles" er litt feil, da det bare er standardstilen du kan lagre eller bruke, men dette bør fremdeles være mer praktisk enn å opprette, lagre og laste inn tilpassede maler hver gang du vil lage et nytt dokument som passer til formål.

Men vent; hva om du trenger å lage en ekstra overskriftsstil på toppen av standard tre gitt i rullegardinlisten? Velg tekststilen du vil angi som overskrift, klikk på "Format" -menyen i Google Dokumenter og musen ned til "Paragrafstiler." Velg en av de seks overskriftene som tilbys, og gjør det samme "Oppdater (overskrift) for å matche valg" -flyttingen du kan gjøre i teksten. Nå er den overskriften i rullegardinmenyen.

Så her er den ene funksjonen på en helt annen måte som kunngjør Google Docs 'klatring inn i verden av allmennhet i Word-stil: en liten funksjon, bortgjemt i en meny, slik at det tar litt prøving og feiling å hente, men den er der.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com