Google Atmosphere 2011 genererer buzz, men ikke støt ennå

Google har vært vertskap for den hovmodige Atmosphere-konferansen siden 2009 - det er da de traver ut alle administrerende direktører, administrerende direktører og administrerende direktører som de kan runde opp, for å gjøre et hunde-og-ponni-show av fordelene ved å flytte til deres skybaserte app infrastruktur, og holder dem underholdt med geek-høyttalere fra A-listen og en rekke Google-innsidere.

Noen av foredragsholderne, som Google Enterprise Sales VP Amit Singh, og Google Engineering Director Astro Teller holdt seg til kjøtt-og-poteter IT-temaer på denne ukens show (Singhs "A View From The Cloud" og "Teller's" Building The Impossible "fikk gode anmeldelser fra paret jeg deltok med.) Andre foredragsholdere hadde det ikke så bra.

"Det var en snakk om dette, " sa en deltaker, "der de hadde leder av Enterprise Marketing Kate Swanborg fra Dreamworks, og snakket i utgangspunktet om hvordan de gjør mange ting i skyen - som å bruke 50 millioner filer hver gang de lage en film, og hvordan Google gjør mange ting i skyen. Det var ganske mye den eneste forbindelsen. "

Måle suksess

For å finne ut om en konferanse som Atmosphere virkelig er vellykket, må Google stille seg to viktige spørsmål:

  1. Har Google og partnerne deres netto nye avtaler fra showet?
  2. Er det noen vesentlige produktforbedringer av Google Apps som følge av denne konferansen eller fra atmosfærehendelsene de siste årene?

Og de fremmøtte må spørre seg selv: "Er jeg virkelig komfortabel med retningen som Google går i, med Apps, sosiale medier og alt?"

Du husker kanskje Googles show fra London i 2009, da de antydet om denne retningen ved å presentere Salesforce-administrerende direktør Marc Benioff og den banebrytende teknologiske forfatteren Geoffrey Moore (Crossing The Chasm). Denne begivenheten var den aller første begynnelsen på det til tider koselige, ofte forvirrende forholdet mellom Google og Salesforce, og begynnelsen på Googles sakte, men tydelige tilpasning til Salesforces apotheosiserte visjon om sosial virksomhetsberegning.

Målet med konferansen er å få Google-referansekunder til å selge til hverandre, og å introdusere potensielle administrasjonssjefer og administrerende direktører for Google-kunder til Google Apps-ledelse som Google VP for produktstyring Dave Girouard.

I en artikkel om Atmosphere 2011 rapporterte Wired's Jon Stokes at Girourard sa: "e-post er ikke død ennå", og understreket at mye arbeidsflyt fremdeles lever i innboksen. (Stokes gjør også et veldig skarpt poeng i sitt stykke om hvordan og hvorfor Metcalfe-loven - om verdien av kommunikasjonsnettverk - fungerer mot Google Apps.)

Atmosphere er Googles forsøk på et mini-økonomisk forum for senior IT-beslutningstakere, og du kan ikke utsette Google for å prøve. Siden den første Atmosphere-konferansen har Google Apps endret seg dramatisk, og de trenger å formidle denne nær Beatlesque-følelsen av progressiv vekst til deres nye kundebase.

For bare to år siden var Google Apps et umodent produkt, 60 dager utenfor "beta" -status, og har nettopp integrert Microsoft Outlook-støtte. Men mye har endret seg siden '09. For eksempel har Google skalert tilbake sin "freemium" -modell for Apps de siste månedene, og redusert antallet gratis kontoer for Google Apps (det som tidligere ble kjent som Google Apps Standard Edition) fra 50 til noen 10.

kritikere

Det er ingen overraskelse at Microsoft kom med i spillet denne uken, og tok fotografering på TechNet denne siste mandagen med et innlegg med tittelen "Google Atmosphere eller 'Admosphere, " der Microsofts senior produktsjef Tony Tai smart utpekte Microsofts arbeid med staten California (Microsoft slo Google i 2010 i et stort bud om å befeste IT-funksjoner på statlig nivå under en enkeltbyråsmodell).

I artikkelen spiser Tai Google som ikke så mye mer enn en reklameforhandler som dypper smart-fyr foretak CIO-er i det som i utgangspunktet er en annonseplattform med et par programmer. Tai artikkelen inneholder søte infografikker som viser at 96% av Googles inntekter kommer fra annonseinntekter, og snaut 4% kommer fra resten av ordrelinjene.

Poeng som dette er gripende, ja, men de vil være mye skarpere å komme fra et analytikerfirma enn en Microsoft-statsminister. (Når det er sagt, er Tai på Google+ hvis du vil legge til i kretsene dine.)

Det eneste overbevisende poenget Microsoft har kommet med om den "skjulte kostnaden" for Google Apps, et TechNet-blogginnlegg fra mai 2011, er sløvet noe, fordi det mangler en sammenlignende uttalelse for de tilsvarende kostnadene for Microsofts Cloud Apps.

Bunnlinjen

Det er høyst sannsynlig at Google Atmosphere 2012 vil inneholde et enda større omfang av høyttalere, og mest sannsynlig noen enda større navnhenvisningskunder, ettersom krigen for markedsandeler i enterprise cloud computing bare vil bli hardere et år fra nå - da denne veksten kurve fra en GigaOm-artikkel om skylagrings skisserer virkelig tydelig. Som om du trengte et nytt diagram for å validere antagelsen, ikke sant?

Fra et PR-perspektiv var Atmosphere større enn tidligere år - konkurransen så ut til å ha en tøffere reaksjon og bloggen og sosiale medier-surr var høyere, men tiden vil vise om Google fikk salgsbumpen de håpet på med Atmosphere 2011.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com