Google Apps og CRM: Hva fungerer, hva som ikke gjør det, og hvordan du kan fortelle om organisasjonen din skal integrere de to

De fleste selskaper kjøper ikke Google Apps, slik at de kan integrere det med en eksisterende CRM-plattform. Vanligvis er selskaper "Go Google" for å spare penger, energi eller bryte ned datasiloer. Når det er sagt, hvis ikke kan du unngå å irritere kundene og salgs- og markedsføringsteamene dine i prosessen, hvorfor ikke?

Den viktigste klagen fra salgs- og markedsføringsteam, hver gang et selskap går til Google, er at deres tre viktige eiendeler (dokumenter, kalender og e-post) ikke synkroniseres med kundedataene sine.

Problemet med Google Apps og CRM er at integrasjonen mellom disse to datasiloene (bedriftsdata og kundedata) er underutviklet, og integrasjonene totalt sett har dårlig til middels støtte fra CRM-leverandørene.

De store gutta

Det er to bemerkelsesverdige tilfeller av store CRM-selskaper som integreres med Google Apps: Zoho (5M + totale sluttbrukere) og Salesforce (72.500 kunder, fra 2010). Selv om Salesforces integrasjon ble utgitt for over tre år siden, er integrasjonen en "lett", og ekte kalender- og kontaktintegrasjon støttes bare av et tredjepartsverktøy fra Appirio.

En kortfattet titt på Google Apps Marketplace-anmeldelser viser at Zoho-verktøyet har en anstendig mengde tilbakemeldinger, men ingen av integrasjonene scorer mer enn en 3-stjerners anmeldelse fra brukere. Et selskap ved navn i3000 laget også en tredjepartskontakt for Google Apps og Oracle's CRM on Demand, men den ble ikke laget av Oracle, direkte.

Til sin rett hadde Google samarbeidet med animasjonsvideo-leverandøren CommonCraft for å lage en kul utseende om Salesforce-Google-integrasjonen, i 2008.

De små gutta

Noen av B- og C-spillerne på CRM-plassen har også gjort et raskt hopp til Google-plattformen, og det er klart hvorfor: tilbudet deres, som Google Apps, er en enkel passform for små bedrifter og integrasjoner av dem helheten, se mye jevnere ut. Merkelig nok har de små CRM-selskapene og e-postmarkedsføringsfirmaene hovedsakelig innhentet 4- og 5-stjerners anmeldelser på Google Apps-markedet, mens de "store karene", som Salesforce og Zoho, ikke har klart det.

Nylige tillegg til Google Apps Marketplace inkluderer det sosiale CRM-selskapet Nimble (grunnlagt av Goldmine-medstifter Jon Ferrara), den sosiale plattformen Get Satisfaction, Rapportive og Nutshell CRM, en sosial CRM-plattform som nylig ble anskaffet av e-postleverandøren Constant Contact.

En rekke leverandører av e-postmarkedsføringer (ESP-er) har også integrert med Google, inkludert Mailchimp, VerticalResponse og SurveyMonkey, og på grunn av det faktum at nesten alle ESP-ene har storskala CRM-integrasjon (Salesforce, Oracle CRMonDemand, SugarCRM), er det noe av en grumsete integrasjon mellom de fleste store CRM-plattformer og Google Apps. Men få IT-administratorer vil sette sitt rykte, eller deres karriere, på den typen integrasjon.

Hvor er casestudiene?

Som Google Apps-kunde (eller en potensiell kunde) lurer du sannsynligvis på - hvor er alle casestudiene om Google Apps og CRM-integrasjon. Det er faktisk gniddene - de er virkelig vanskelig å finne. Hvis du søker etter en stabel av dem for å validere en Google / CRM-integrasjon, er det en god idé å starte med store tredjeparts skyintegratorer, som Appirio (den første partneren til både Salesforce og Google). En av Appirios casestudier, inkludert Salesforce og Google Apps, er fra Milwaukee, Wisconsin's Brady Corporation.

"Appirio hjelper oss med å koble Salesforce CRM og Google samarbeidsplattformer, så hvis ansatte er i ett system, trenger de ikke å legge inn eller endre informasjon på nytt i andre systemer. Vi tror dette er en måte å gjøre våre ansatte mer produktive, oppmuntre enda større bruk av systemene vi har, og forbedre kvaliteten på dataene vi har i disse systemene på samme tid, "sa Bradys direktør for IT-strategi, Matt Vandenbush, i case-studien til Appirio.

En annen bemerkelsesverdig Google / Salesforce-butikk er bioteknologifirmaet Genetech, som var et av de første selskapene som lanserte både en Google Apps og Salesforce-løsning. Et annet selskap i California, UST Global, adopterte kombinasjonen Salesforce / Google for sine 5 500 ansatte, men resultatene av utrullingen av dem er uklare.

To viktige spørsmål for din organisasjon

Før du går videre med en Google Apps og CRM-integrasjon, er det noen viktige spørsmål organisasjonen din trenger å stille.

  • Gjør salgs- og markedsføringsbrukere "dobbeltoppføring"? Måten å oppdage dette på er enkel. Be en observatør bare se på en salgs- og markedsføringsbruker i løpet av en dag, og noter tiden du bruker på dobbelt oppføring. Multipliser disse tallene på tvers av forretningsenhetene, og beregne tidskostnaden for avfallet.
  • Er informasjon som er avgjørende for at våre kunder kjøper verktøysett fanget i interne dokumenter? Hvis bedriften holder tilbake data fra kunder som kan være en del av deres kjøpverktøysett, og ikke gjør dem tilgjengelige i en CRM-basert kundeportal, mangler du salgsmuligheter for midt-trakten. Hvis kunder ikke kan utdanne seg på egen kjøpesyklus, mangler firmaet salgsmuligheter.

Hold øye med denne plassen ved å besøke Google Apps-markedet regelmessig, og ved å spørre CRM-leverandørene dine hva de gjør for å følge med Googles Apps-plattform.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com