Bli kjent med Amazon Web Services Console

Jeg har allerede registrert meg for en AWS-konto, men jeg har ennå ikke kjørt en virtuell maskin. Den neste oppgaven min er å få tak i AWS-administrasjonskonsollen. Dette er et webgrensesnitt som lar folk bruke de vanlige funksjonene til mange AWS-tjenester.

Klikk for å forstørre konsollvisningen.
Åpne AWS-konsollen.
  1. Åpne en nettleser.
  2. Gå til URLen http://aws.amazon.com/console/. Startsiden for AWS Management Console vises.
  3. Klikk på Logg på AWS Console-knappen. Påloggingssiden for konto vises.
  4. Skriv inn din e-postadresse og passord. Konsollsiden vises. Jeg ser Amazons tjenester oppført over toppen i faner, en navla til venstre og en "komme i gang" -melding til høyre. S3 (Simple Storage Service) er uthevet.

Utforsk funksjonene.

Dagens AJAX-rakettdrevne AWS-konsoll demonstrerer fordelene ved å la designere, i stedet for ingeniører, skape et kundegrensesnitt. Tjenestenavn er ordnet i klikkbare faner over toppen. Hver faneside inneholder blokkeringer for tjenesteadministrasjon. Det er en fullsatt skjerm, og det blir travlere. Konsollen ble lansert med bare to faner. I løpet av de siste ukene ble en ny SQS-tjenestefane lagt til, noe som gir den nåværende totalen til tretten.

Jeg vil ikke lagre data; Jeg vil kjøre en virtuell maskin. Ved å klikke på fanen EC2 (Elastic Compute Cloud) vises en opptatt side, med en navla i venstre rute og et dashbord som inneholder alle slags appletter i høyre rute. Heldigvis er det en stor knapp merket Launch Instance. Det er dit jeg er på vei.

Region-rullegardinboksen viser tilgjengelighetssoner - alternativer for USA, Europa og Asia. Jeg har aldri hatt tilgang til datasentre på tre kontinenter, så jeg har aldri vært i stand til å tilby virkelig globale tjenester. Jeg må jobbe med å omdirigere forespørsler til en lokal server, internasjonal katastrofegjenoppretting, nasjonale personvernlover og global synkronisering.

Undersøk nettadressen

Nettleseren min blir omdirigert til S3 URL https://console.aws.amazon.com/s3/home ?. Formatet til denne URL-en er (skjema): // (FQDN) / (kort tjenestenavn) / (side)? (Ekstrautstyr). Den (korte tjenestenavn) er navnet som vises på hver fane med mellomrom fjernet og endret til små bokstaver. Hvis jeg erstatter s3 i URL-en min med elasticbeanstalk, ec2 eller vpc, blir jeg ført rett til den siden.

Regionen kan stilles inn med ett av de valgfrie ekstrautstyrene, for eksempel https://console.aws.amazon.com/ec2/home?region=eu-west-1. Verdien eu-west-1 kan erstattes med us-øst-1a, ap-nordøst-1, eller en hvilken som helst annen etikett for en tilgjengelighetssone.

Lukk AWS-konsollen

  1. Logg ut. Klikk på navnelinken øverst til høyre, og deretter "Logg av" fra rullegardinmenyen. Konsollens hjemmeside dukker opp igjen.
  2. Lukk nettleseren.

En side om utviklingen av konsoller

Konsoller har blitt brukt gjennom IT-historien for å kontrollere alle lagene i teknologibunken. Jeg har brukt CLI-seriekonsollen nede i innvollene til Linux, Microsoft GUI MMC og den nettbaserte administrasjonskonsollen som følger med Oracle Weblogic Server. Den første konsollen jeg brukte med et webgrensesnitt var på 1990-tallet, for Netscape Enterprise webserveradministrasjon, og den siste var denne AWS-administrasjonskonsollen. Med fordel av etterpåklokskap kan jeg fortelle at den banebrytende Netscape-konsollen var treg og stygg. Da jeg brukte den dampdrevne Netscape måtte jeg vente mens den lastet bildene for å lage formen til kategoriene, enn si å gjøre endringene jeg ba om. Og ennå, på den tiden, følte jeg at Batmobile hadde blitt levert til meg.

AWS-administrasjonskonsollen var ikke den første gutten på blokka. EC2 beta-testprosjektet ble lansert i 2006. En utvikler brukte EC2 ved å ringe webtjenester til API-er for nettverkstilgang, start, stopp og undersøkelse av maskiner, og så videre. Noen få tredjeparts administrasjonskonsoller som AWSmanager, ElasticFox, RightScale og Ylastic ble opprettet for å beskytte vanlige mennesker mot eksponering for disse API-ene. AWS-konsollen ble lansert i 2009 gratis for å konkurrere med dem.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com