Samle Exchange 2010-postboksinformasjon med en PowerShell-kommando

Når det gjelder rapportering av infrastruktur, krever forskjellige organisasjoner forskjellige detaljnivåer. For noen organisasjoner er det å forstå Exchange-fotavtrykket ganske enkelt et spørsmål om å identifisere hvor mye plass som brukes av forskjellige Exchange-databaser. For andre organisasjoner er mye mer detaljert informasjon nødvendig, som ofte krever forståelse av individuelle postkassestørrelser, og antall elementer i hver postkasse anses som viktig informasjon. Når det gjelder å oppdage forlatte postbokser, kan Exchange-administratorer kanskje lære om forrige gang noen logget inn på en bestemt postkasse. Heldigvis kan PowerShell-kommandoen get-mailboxstatistics gjøre alt dette og mer. (Det er en advarsel om siste innloggingstid; jeg tar opp dette senere i artikkelen.)

Kommandosyntaxen for get-mailboxstatistics er enkel og krever en av tre parametere som skal spesifiseres:

  • Identitet. Spesifiser brukeren som postboksstatistikken skal samles for.
  • Database. Spesifiser databasen som postboksstatistikken skal samles for. Alle postkasser i måldatabasen vil bli listet opp.
  • Server. Spesifiser postkassetjeneren som postkassestatistikken skal samles for. Alle postkasser i alle databaser på målserveren vil bli oppført.
Som standard returnerer get-postboksstatistikk visningsnavnet på postboksen, antall elementer som er tilstede i postkassen, statusen for eventuelle lagringsgrenser som kan være på plass (f.eks. Oppfyller postkassen de administratorpålagte lagringskvotene?), Og gang postkassen sist ble brukt. Figur A viser resultatene fra get-mailboxstatistics-kommandoen som gir resultater på databasenivå. Figur A

Henter grunnleggende detaljer for alle postkassene i IT-MBX-databasen. (Klikk på bildet for å forstørre.)
Hvis du vil vite nøyaktig når du flyttet en postkasse fra en server til en annen, kan du bruke -includemovehistory-parameteren, og du kan få denne informasjonen lagt til utdataene fra kommandoen get-mailboxstatistics. I figur B vil du legge merke til at postkassen min ble flyttet 7/9/2010 rundt klokken 22:30. Den totale flyttestørrelsen var i underkant av 5, 6 GB og prosessen tok nesten en time å fullføre. Legg også merke til at denne postkassen for øyeblikket ikke har noen størrelsesgrense; Dette er fordi vi er i den endelige pilotfasen av utrullingen til Exchange 2010, og en rekke postkasser er ennå ikke konfigurert med nye grenser. (Og ja, postkassen min er enorm, men den er ikke så ille som den virker på grunn av måten jeg bruker postkassen på.) Figur B

Full postkassedetaljer med informasjon om det siste flyttingen av postkassen. (Klikk på bildet for å forstørre.)

Fra et parameterperspektiv er den eneste andre parameteren av interesse -arkiv, som spesifiserer at statistikk om en relatert arkivpostkasse skal gis sammen med hovedpostkasseinformasjonen.

Siste pålogging Tid forbehold

Som du så i figur A, fikk du tilgang til alle de oppførte postkassene i samme uke; dessverre er det ikke sant, avhengig av hvordan du ser på det. Lastlogindate-informasjonen som er lagret med en postkasse, gjenspeiler forrige gang postboksen ble åpnet av en eller annen grunn, inkludert Exchange-sikkerhetskopier på murnivå. Hvis du tar sikkerhetskopi av Exchange på denne måten, logger sikkerhetskopieringsprogramvaren seg på postboksen. Derfor er innloggingsdatoinformasjonen ubrukelig.

Sammendrag

Informasjon om postkassestørrelse er viktig når det gjelder romplanlegging og andre behov. Når du flytter til Exchange 2010, kan denne informasjonen være uvurderlig. Husk at Exchange 2010 fullstendig fjerner meldinger i én forekomst, noe som kan øke det samlede kapasitetsbehov betydelig, men det er en avveining med lavere IOPS-behov. Å forstå sanne rombehov er et kritisk viktig planleggingstrinn.

Vil du følge med på Scott Lowes innlegg på TechRepublic?

  • Registrer deg automatisk på nyhetsbrevet Servere og lagring
  • Abonner på RSS-feed for servere og lagring
  • Følg Scott Lowe på Twitter

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com