Gartners topp 10 teknologier for 2011

Gartner skisserte på tirsdag de 10 teknologiene den tror vil gi teknologiteknologi mest knall for budsjettene i 2011. Hvor mange av disse teknologiene vil bli en ekte hit?

Carl Claunch, en analytiker i Gartner, sa på forskningsfirmaets Symposium-konferanse i Orlando at ting som bærekraft, datasenteroverhaling og virtualisering ble droppet. Her er Gartners liste over 2011, hvorfor disse teknologiene ble valgt, og noen få observasjoner.

Merk: Denne artikkelen dukket opp opprinnelig som en oppføring i ZDNets mellom bloggene . Det er også tilgjengelig som PDF-nedlasting.

1: Cloud computing

Denne gruppen av teknologier har vært på topp 10-lister i noen år. Nå vil alt som en tjeneste endre forretningsmodeller og IT-anskaffelser. Gartner-analytikeren David Cearley sa at det som har endret seg er at det er flere tjenester. Bedrifter vil trolig trenge datamaskiner for skyberegning. Ting å se:

 • Hvor passer den offentlige skyen? IT er generelt redd for den offentlige skyen, men utvalgte arbeidsmengder er fine.
 • Pass på skyvask. IT-utøvere er komfortable med leverandørene av skyltvask, men får kanskje ikke reell kapasitet.
 • Begrens tilgang til spesifikke skyer basert på fellesskap og grupper. Denne tilnærmingen vil minimere sikkerhetsrisikoen. Gartner har eksklusive skyer og samfunnsskyer som tjenester å se på.
 • Private skyer tilpasses og pakkes.

Mitt inntrykk: Et sikkert valg for sikker, men skyen blir mer kornete etter hvert som den modnes. Tror skyvask forstørret.

2: Mobilapper og medietabletter

Nettbrett og berøring er ikke nye. Claunch sa at utvalget av applikasjoner endrer spillet for bedrifter. "Apple har utnyttet økosystemet til iPhone, " sa Claunch. "Og Apple har skapt konsistens." I tillegg er Apples iPad plakatbarn for hvordan forbrukeregenskaper påvirker bedriftens IT. Ting å tenke på for enterprise IT:

 • Enterprise-apper må utformes for nettbrettet.
 • Det blir komplisert å levere disse appene på grunn av valg av plattformer.
 • Kontekstbevisst databehandling kan koble bedre til kundene.
 • Markedsføring vil drive mange prosjekter for å bruke nettbrett, men disse enhetene kan brukes til inspeksjoner, undersøkelser, bildefangst, dokumentasjon og opplæring.

Cearley la til, "PC-epoken er over. Tenk på mobile designpunkter."

Mitt inntrykk: Det er utrolig hvor mange iPad-er som er i denne mengden av IT-ledere og ledere på 7000 pluss. En annen tråd: Nesten alle disse IT-kjørerne har PC-er, ikke Mac-er. Vanligvis er CIO-er og lignende de siste som kommer om bord i en tidlig adopsjonskurve for en ny enhet. Det er vanvidd over nettbrett.

3: Neste generasjonsanalyse

Bedrifter trenger å utvikle "operasjonell analyse" for å lage prediksjoner og bruke data-mashups. "Det er verdi i veldig aktuell informasjon. Vi skifter nå fokus for å begynne å gjøre simuleringer og modellering for å forutsi fremtiden, " sa Claunch. Disse simuleringene vil til slutt bli kjørt på smarttelefoner og andre enheter. Algoritmer vil virkelig gjøre noe for selskaper å støtte riktig type prediksjon.

Gartner gikk ikke inn for å gjøre mye analytisk investering enda, men være klar til å investere.

Mitt inntrykk: Analytics er stort sett uutnyttet grunnlag for mange selskaper. Claunchs hovedpunkt: "Dette er bare å bli aktivert nå." Et annet sentralt element: Et visning av hender avslørte at hele rommet hadde programvare for forretningsintelligens. En håndsvisning indikerte også at ingen trodde at applikasjonene leverte virkelig verdi.

4: Sosialanalyse

Dette konseptet dreier seg om å ta data fra sosiale nettverk og inkorporere dem i bedriftsanalyse. Sentiment, kontekst og innflytelse er nøkkelområder for selskaper. "Vi begynner å se tippepunktet, " sa Cearley. "Det går fra blødende kant til mainstream-aktivitet." For nå, se på lokalsamfunn du må støtte og analysere en oppføring.

Mitt inntrykk: CIO-er bør se på disse tingene, men gitt folkemengden respons på forretningsintelligens, ser jeg ikke så mye fremgang i det analytisk-sosiale krysset.

5: Sosial kommunikasjon og samarbeid

Sosialt samarbeid er "uunngåelig, " sa Cearley. "I løpet av de neste årene vil det være umulig å ignorere dette, " la han til. Nå bør selskaper ha retningslinjer, sosiale verdier med høy verdi identifisert og ha eksperimenter for å koble sosiale med CRM-systemer. I mellomtiden vil enhetlige kommunikasjoner smelte sammen med sosiale. Ekspertise-plassering vil sannsynligvis være den beste brukssaken.

Mitt inntrykk: Gartner gjør et godt poeng, men jeg vil være villig til å satse på at bedrifter ligger langt bak kurven for sosial kommunikasjon og hva det vil si for samarbeid og produktivitet.

6: Video

Bedriftsbruk av video er i ferd med å bli mainstream. Billige videoopptakere er overalt. Bedrifter vil trenge videoinnholdsstyringssystemer og bedre designferdigheter, og de må ta opp personvernproblemer og politiske spørsmål. Vil alle konferanserom bli spilt inn som standard? E-læring, merchandising, markedsføring, webinarer og telepresence vil alle være viktige videobruk. Tippepunktet vil komme i 2011 til 2013. I tillegg vil det være behov for video for å nå yngre ansatte.

Mitt inntrykk: Video har truffet mainstream, men nettverk har det ikke. Vil Vlogs virkelig være den beste bruken av ansattes tid? Et annet nøkkelpunkt: Hvordan vil Business intelligence-systemer fordøye videoinnhold?

7: Kontekstbevisst databehandling

Tanken her er at sosial analyse og databehandling fører til kunnskap om preferanser. Brukergrensesnitt ville endres basert på kontekst. I dag er det hele reaktivt. Innen 2011 til 2013 vil det komme mer proaktive varsler. Innen 2014 til 2018 har du kontekst integrert med bedriftssystemer. Til syvende og sist vil det være en kontekstplattform. Portaler, mashups, mobil og sosialt vil kombinere. Leverandørene vil tilby "brukeropplevelsesplattformer."

Mitt inntrykk: Jeg har vanskelig for å se at firmaer som er bundet, blir kontekstuelle. Se etter forretningsenheter som markedsføring for å starte disse prosjektene for å drive salg. Bedrifter må levere kontekstbevisste tjenester til virksomheter. Gleder meg til alle disse plattformplassene for brukeropplevelse.

8: Ubiquitous databehandling

Dette emnet har vært diskutert tidligere år på Gartners lister. I et nøtteskall smelter datamaskiner til objekter. Det vil være maskin-til-maskin-tilkoblinger, bærbare personligheter og tilkoblingsendringer på flere enheter. Det vil være tusenvis av datamaskiner for hver person på planeten, og du vil ha flere enheter.

Mitt inntrykk: Ubiquitous databehandling er mer et ledende prinsipp for prosjekter enn noe du tenker på når det gjelder budsjett. Tidslinjen her er flere tiår. Hva som også er bemerkelsesverdig: Alle har satset på å få en enhet for å konsolidere dem alle. Vi er dømt til å ha en haug med enheter.

9: Lagringsklasse minne

Når Flash møter RAM, er det forskjeller i hastighet og kostnader. Vedvarende lagring vil også endre ledelsen. Claunch sa at lagringsklassens minne går utover solid state-stasjoner. Denne nye lagringsklassen vil føre til programvare der operativsystemer avgjør hvor data går. Lagringsklassens minne vil bli viktigere de neste to til tre årene.

Mitt inntrykk: Det er litt eksperimentelt, men lagringsklassens minne vil ri hagle med analytics. Bedrifter må definere hvilke data som går inn i hurtigminnet.

10: Stoffbasert infrastruktur og datamaskiner

Hver leverandør snakker stoffberegning, så gjør deg klar for stoffvask. Den overordnede ideen her er at du vil ha infrastruktur som administrerer ressurser på en integrert måte. Cisco UCS og HP Matrix er eksempler. Nye måter å bygge servere på vil innebære at du kjøper bassenger med prosessorer og minne i stedet for å bytte bokser fysisk.

Mitt inntrykk : Å danne dine egne fleksible servere høres tiltalende ut. Stofftingen høres veldig futuristisk ut for nå, men frøene blir plantet.

Mer fra Gartner Symposium

 • Nettverket ditt er så skrudd
 • Arbeidstakere plukker i økende grad opp kategorien for tilkoblingsmuligheter
 • Apple i bedriften: Begrunner tilleggskostnadene verdien?
 • IT-veiledere: De kan kjøpe innovasjon, men kan ikke opprettholde den
 • Apples iPad går til campus: En titt på mulighetene, hindringene

Larry Dignan er redaksjonssjef for TechRepublic og sjefredaktør for ZDNet og SmartPlanet.


© Copyright 2021 | pepebotifarra.com