Fire løsninger for å administrere åpen kildekode-serverprogramvare

Du må være kvikk i å tilpasse programvaren til den elektroniske plassen. Bedrifter i alle størrelser begynner å se enorme mengder trafikk og jobber med store datamengder spredt over flere servere. Dette kan føre til en rekke problemer. Problemet er komplisert, men ikke bekymre deg. Det er flere løsninger tilgjengelig.

For selskaper som tradisjonelt har brukt kommersiell programvare, er det på tide å omfatte open source-programvare som brukes hos selskaper som Netflix, Facebook og LinkedIn. Ethvert selskap kan nå kjøre den samme programvaren som disse bransjegigantene - uten å betale en krone for forhåndskostnader og lisensavgift for programvare. Dette er ganske forandringen fra den første dot-com boom, da selskaper investerte hundretusenvis av dollar i infrastruktur før de til og med lanserte et produkt.

Bevæpnet med bare et kredittkort og 15 minutter, kan du snurre opp en gård på 100 servere hos Amazon Web Services (AWS) eller Rackspace Cloud. Open source-programvaren har modnet til det punktet hvor du kan laste ned og installere en databaseserver på bedriftsnivå med en enkelt kommando.

Serveroppkobling

Å sette opp servere kan være mye enklere med tjenester fra Amazon og lignende, men hvordan går du derfra til å ha programvaren din installert og kjørt i skyen? Her er fire løsninger du kan utforske når du kommer i gang:

  1. Platform as a Service (PaaS): En ny rase av hostingleverandører har dukket opp som vil klare mye av dette bryet. Slik fungerer det: Du laster opp koden din og forteller den hvilke tjenester du trenger. Dette lar deg fokusere på programvaren din i stedet for infrastrukturen. Men husk at PaaS-tjenester er betydelig dyrere enn å kjøre egne servere, og de gir ofte mindre fleksibilitet i programvaren du kan kjøre. Heroku ser ut til å være ledende på dette rommet for øyeblikket, men tjenester som dotCloud og Google App Engine har også overbevisende tilbud.
  2. Konfigurasjonsadministrasjonsverktøy: Med den flyktige naturen til skyservere er det vanlig å spinne opp flere servere på noen få timer, og deretter rive dem ned for å spare kostnader. Konfigurasjonsadministrasjon (CM) lar deg skript hele prosessen på et beskrivende språk; det krever liten eller ingen manuell innsats etter den første installasjonen. Disse CM-verktøyene kan skyve konfigurasjons- og programvareoppdateringer ut til en serverflåte samtidig. Imidlertid krever de ofte betydelig innsats på forhånd under det første oppsettet, så vel som pågående finjustering. Kokk og dukke er populære verktøy her, men vi er mest spent på nykommeren Salt, som gir mange funksjoner utover de eksisterende konfigurasjonsadministrasjonsverktøyene.
  3. Tredjeparts tjenester: Mye av systemenes logging og varsling kan håndteres av tredjeparts tjenester. Faktisk kan argumentet fremmes om at tredjepartsleverandører er et bedre alternativ enn å gjøre arbeidet internt. Populære selskaper på dette området inkluderer New Relic, Sentry, Pingdom og PagerDuty.
  4. Tredjepartskonsulenter: Den innledende læringskurven for alle disse verktøyene er bratt. Ikke bare trenger du å lære hvordan du bruker verktøyene, men du må også lære hvilke verktøy du trenger. For mange selskaper er det fornuftig å hente frem eksperter som er godt kjent med denne teknologien for den første installasjonen og opplæringen.

Tilkoblingskomplikasjoner

Komplikasjoner med serverne dine kan være katastrofale hvis de ikke blir overvåket. Vi ser dataproblemer på en skala som vi ikke har hatt behov for å takle i det siste. På Internett kan et enkelt nettsted tjene millioner av sidevisninger om dagen. Du kan ikke takle denne typen trafikk med en enkelt maskin. Selskaper som Facebook og Google opprettholder hundretusener av servere for å håndtere de enorme mengder trafikk og data de ser daglig.

Dette problemet blir bare forverret etter hvert som nettet blir mer sanntid. For å oppdatere nettleseren din med Twitter- og Facebook-oppdateringer, holder datamaskinen din enten åpen en langvarig forbindelse til serveren eller åpner stadig opp tilkoblinger for å be om nye data. Dette er i kjernen av C10k-problemet som spør: Hvordan får vi en server til å håndtere 10 000 tilkoblinger samtidig? Mens noen mennesker har blåst av 10.000-tallet ( Urban Airship gjør mer enn 500.000 ), er det fremdeles en øvre grense, og det er mindre enn antallet brukere vi trenger å støtte på et nettsted med høy trafikk.

Å administrere konfigurasjonen og distribusjonen av tech på flere servere er et overveldende problem til å begynne med. Én feilfeil kan bety et stort sikkerhetshull eller å ta ned et helt nettsted. Å bruke tid og ressurser på å bygge en sterk infrastruktur på forhånd er en nødvendighet og tilsvarer det gamle ordtaket om at en unse forebygging er verdt et pund kur. Ved å gjøre litt bevisst planlegging tidlig, kan du bruke mer tid på å investere i produktet ditt nede.

Peter Baumgartner er grunnleggeren av fullservicestudio Lincoln Loop , produsenter av Ginger , en online plattform for å hjelpe distribuerte team med å kommunisere. Peter er ekspert på Django-basert nettutvikling og en tankeleder innen entreprenørskap og eksternt teamarbeid. Han ønsker alle velkommen til å nå ham på Twitter eller Google+ .

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com