Forrester: De fem måtene cloud computing vil endre seg i 2020

Administrere multicloud: Slik administrerer du den nye standarden for enterprise computing. Spesialfunksjonen ZDNet og TechRepublic om multicloud ser på å administrere flere nettskyleverandører, hvordan du spiller dem av hverandre, og hvilke leverandører og verktøy som kan hjelpe deg med å administrere flere skyer.

Må-lese sky

 • Cloud computing i 2020: Spådommer om sikkerhet, AI, Kubernetes, mer
 • De viktigste skyutviklingen i tiåret
 • Topp leverandør av desktop som en tjeneste (DaaS): Amazon, Citrix, Microsoft, VMware og mer
 • Cloud computing policy (TechRepublic Premium)

Forrester ga mandag ut en rapport om fem prognoser for cloud computing for 2020. Prognosene avslører den økende kampen om dominans av cloud computing, med store skyleverandører som utvikler og skifter taktikker. Disse spådommene vil hjelpe CIOs og deres organisasjoner forberede seg på det voksende skylandskapet, som fortsetter å skifte etter hvert som industriens skyledere utvikler seg.

Tekniske forutsigelser for 2020: Mer målesningsdekning (TechRepublic på Flipboard)

Med det offentlige skymarkedet — skyapper (SaaS), skyutviklings- og dataplattformer (PaaS) og skyinfrastruktur (IaaS)) - forventet å nå 411 milliarder dollar innen 2022, skisserte Forrester følgende fem fremtidige virksomhetsskyskift i sine prognoser 2020: Cloud Computing-rapport.

Cloud computing spådommer

1. IBM og Oracle trekker seg tilbake til kjent territorium; Alibaba truer Google

Avhengig av organisasjonens behov, kan et selskap leie noen av disse tjenestene fra store skyleverandører. Dagens store skyleverandører inkluderer Amazon Web Services (AWS), Google, Microsoft og Alibaba, ifølge Dave Bartoletti, forfatter av rapporten og hovedanalytiker som betjener infrastruktur- og driftspersonell på Forrester.

Mens AWS, Google, Microsoft og Alibaba er etablert som store skyselgere, har IBM og Oracle forsøkt å spille banen også, sa Bartoletti. Imidlertid er IBMs oppkjøp av Red Hat og Oracle's partnerskap med Microsoft i 2019 et tegn på hvor de er på vei i 2020, fant rapporten.

Disse trekkene fra IBM og Oracle indikerer at de skifter fokus bort fra skyleverandørplassen og mer til utviklingsplattformområdet. IBM og Oracle forsøkte å konkurrere i det offentlige skymarkedet, men hadde rett og slett ikke nok penger til å være konkurransedyktige med de andre fire skigigantene, sa Bartoletti.

IBM vil i stedet fokusere på å hjelpe kunder med å bruke OpenShift-utviklingsplattformen, gjennom enhver større skyleverandør, for å modernisere sine kjernevirksomhetsapplikasjoner. Og Oracle vil fokusere på hva det er bra på - programvaren som en tjeneste (SaaS) og autonome databaseprodukter, sa Bartoletti - instruerer kundene om å bruke Azure for skyeutviklingstjenester inkludert kunstig intelligens (AI) / maskinlæring (ML), Kubernetes / containere, Internet of Things (IoT) og andre nye innovasjoner, ifølge rapporten.

Bartoletti sa at IBM og Oracle har tatt seg ut av å være store skyleverandører med disse nye satsingene.

Rapporten bemerket også at Oracle vil inkassere en høyhastighetsforbindelsesavtale med AWS som ligner den den har med Azure. I 2020 vil de fire hyperskale skyleverandørene generere 75% av hele det globale markedet for offentlig skyinfrastruktur for 75, 4 milliarder dollar.

Alibaba vil generere 4, 5 milliarder dollar i skyplattforminntekter og stige over Google for verdens største inntektsplass, ifølge rapporten.

Alibabas suksess kan tilskrives det enestående fotavtrykket i Kina. Hvis Google ønsker å bli mer konkurransedyktig globalt, er den beste sjansen ved å rette søkelyset mot europeisk virksomhet, sa Bartoletti.

Spesiell rapport: Kunsten til hybridskyen (gratis PDF)

2. SaaS-leverandører forlater proprietære plattformer og flytter til hyperscale-lederne

De SaaS-leverandørene som var for sent ute til infrastrukturmarkedet, velger store partnere i skyinfrastruktur. Et eksempel er Infor som bygger sin CloudSuite på AWS. Tistrend vil bli enda mer fremtredende i 2020, ifølge rapporten.

"For å konkurrere i SaaS-rommet, må du redusere marginene så mye som mulig, " sa Bartoletti. "Salesforce flytter for eksempel mer og mer av denne backend til AWS; Microsofts Office 365 kjører på Azure-infrastruktur. Hva dette betyr er at SaaS-leverandører kan komme tilbake til å konkurrere om det de er gode på, som er applikasjonslaget. De må gjøre applikasjonen bedre. "

Regionale partnerskap er allerede startet, med Workday-samarbeid med AWS i Canada og Salesforce med Alibaba i Kina, ifølge rapporten.

3. Bruk av høy ytelse (HPC) i offentlig sky vokser til 40%

HPC i den offentlige skyen har historisk sett vært vanskelig å oppnå på grunn av store ressurskrav, behovet for kraftig infrastruktur og spontan etterspørsel. I 2020 vil imidlertid store investeringer fra skyleverandører bringe HPC til skyen, ifølge rapporten.

HPC er i stand til å utføre en stor datamengde på veldig liten tid, sa Bartoletti. "Høy ytelse databehandling er en veldig spesialisert arbeidsmengde i forskjellige bransjer. Det kan være værvarsling, det kan være risikoanalyse. Det kan være å analysere gårdsdata for å finne ut det beste stedet å plante avlinger basert på de skiftende værforholdene, " sa Bartoletti . "Men det har vært veldig dyrt å kjøre det i den offentlige skyen fordi du må kjøpe all denne infrastrukturen og deretter slå av alt når du er ferdig med å bruke den."

I løpet av de siste par årene har imidlertid AWS, Azure og Google alle lagt HPC til sine tjenester, slik at brukere kan kjøpe datakraften og bare bruke den når de trenger det, sa Bartoletti.

På grunn av disse investeringene forventes bruk av HPC i skyen å øke med 40% i 2020, fant rapporten.

HPC i skyen har vokst og vil vokse raskt: 36% av beslutningstakere i global infrastruktur hos foretak kjørte HPC arbeidsmengder i skyen i 2018, og mer enn 40% forventes å gjøre det i 2020.

Denne økningen er drevet av nye offentlige skyforekomsttyper inkludert AWSs C5 / P2 / P3 / G3-forekomster, Azures H- / NC- / ND- / NV-serie, og Googles V100 / P100 / K80, samt nye hybridskytilbud som C5-forekomster på AWS Outposts, nye administrerte tjenester som Azures partnerskap med Cray og et økende antall industrifokuserte leverandører av HPC-løsninger, fant rapporten.

4. Open source sky-native utviklingskamper er målrettet mot netting og serverløst

Konkurransen vil være hard i servicenettet og serverløse sfærer i 2020, fant rapporten.

"Bedrifter deler opp applikasjonene sine i mindre og mindre komponenter kalt mikroservices. Den beste måten å distribuere disse mikroservicene er i små programvarebeholdere, " sa Bartoletti. "Et servicenett er et sett med teknologier som hjelper deg å kjøre netting av hundrevis eller tusenvis av containere. Du kan se hva de alle gjør, hvem snakker med hverandre, hvem som er nede i dag, hvem som må fikses osv. ."

Mange open source selskaper konkurrerer innen servicenettfeltet: Consul Connect, Gloo, Istio, Kuma, Linkerd 2, Maesh, Mesher og SOFAMesh. Store kommersielle tilbud inkludert AWS App Mesh, Google Anthos og VMware NSX SM er allerede tilgjengelig. Av servicenettteknologiene ser Istio ut til å ha mest trekkraft så langt, ifølge rapporten

For serverløse ser kNative ut til å være den mest lovende plattformen. Både serverløse og servicemesh-selskaper vil fortsette å konkurrere om popularitet i 2020, ifølge rapporten.

5. Spillere i skyhåndtering takler skysikkerhet

Cloud management kom i fokus i år med Capital One-bruddet i AWS. "Det var første gang det var et stort brudd i den offentlige skyen, " sa Bartoletti. "Så fokuset i 2020 vil være å sikre data i den offentlige skyen."

I forkant av bruddet definerte skyhåndteringsspillere sikkerhet som "tilgangskontroll, tillatelser og oppretting av policyer, mens de ignorerer sikkerheten for arbeidsmengde for skyer (CWS), skysikkerhetsgateways, mikrosegmentering, kryptering, sikkerhetsanalyse, trusselintelligens, endepunktdeteksjon og respons, etc. ., "som det fremgår av rapporten.

Mens innfødte spillere vil fortsette å investere i disse sikkerhetsrutinene, vil datastyringsaktører dukke opp som skysikkerhetsledere i 2020, siden fokuset skifter til å sikre data, sa Bartoletti

Tidlige tegn på denne bevegelsen startet allerede i 2019, med VMWares anskaffelse av Carbon Black, ifølge rapporten.

Rapporten skisserte noen enkle mål for fremtidige anskaffelser. Disse målene inkluderer Cybereason og SentinelOne for Endpoint Detection and Response; og Armour, Cloud Passage, Illumio og Threat Stack for sikkerhet i arbeidsmengden.

Året 2020 vil bringe mange endringer i cloud computing-verdenen, men disse spådommene kan fungere som en guide for selskaper som gir seg opp for det nye året.

For mer, sjekk Topp-skyleverandører 2019: AWS, Microsoft Azure, Google Cloud; IBM gjør hybrid trekk; Salesforce dominerer SaaS på søstersiden vår ZDNet.

Cloud og alt som et service nyhetsbrev

Dette er din go-to ressurs for det siste om AWS, Microsoft Azure, Google Cloud Platform, XaaS, skysikkerhet og mye mer. Leveres mandager

Registrer deg i dag

Se også

 • Multicloud: Et jukseark (TechRepublic)
 • Hybrid sky: En guide for IT-proffer (TechRepublic nedlasting)
 • Serverløs databehandling: En guide for IT-ledere (TechRepublic Premium)
 • Topp skyleverandører 2019: AWS, Microsoft, Azure, Google Cloud; IBM gjør hybrid trekk; Salesforce dominerer SaaS (ZDNet)
 • Beste skytjenester for små bedrifter (CNET)
 • Microsoft Office vs Google Docs Suite vs LibreOffice (Download.com)
 • Cloud computing: Mer målesningsdekning (TechRepublic på Flipboard)
Denis Isakov, Getty Images / iStockphoto

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com