Fem viktige funksjoner mangler i Google Dokumenter og teller

Når det gjelder manglende Google Doc-funksjoner, er her det viktigste å si på forhånd, hvis du skal samle en liste over Google Docs-grep: Microsoft Office-kompatibilitet teller ikke.

Microsoft har ingen interesse i å undersøke kanskje det sterkeste salgsargumentet for Word, Excel og andre Office-produkter: unik formatering og Office-orienterte funksjoner. Og Google er antagelig for smart til å delta i et uendelig spill med kompatibilitet katt og mus. Så Google Docs og Office vil alltid ha konverteringsoverføringer, spesielt ettersom filer inneholder mer avanserte funksjoner.

Google Docs er også fokusert på "10 prosent av (Office) -funksjonaliteten ... som folk bruker, " ifølge Rajen Sheth, Google Apps 'senior produktsjef. Google sikter mot mennesker, små selskaper og kanskje større selskaper som vil starte smått og enkelt, eller som vet i bena at de stort sett bare skriver eller legger til ting i filer, kanskje lager noe av det fet eller kursiv, og sender det med.

Når det er sagt, så mangler det definitivt ting fra Docs som mange av oss virkelig ønsker å se inkludert. Små ting som utgjør en stor forskjell, og store ting som er rart å forestille seg er med vilje. Vi har samlet fem gode kandidater her, men vi vil høre dine personlige fem også før du avrunder en liste på ti.

Hvilke funksjoner mangler i Google Dokumenter i henhold til deg? Legg igjen en kommentar i kommentarene, svar på Twitter eller kommenter på Google+, så ser du kanskje at du får noe oppmerksomhet og muligens får Googles oppmerksomhet.

1. Støtte for vanlig tekstfil

Vi fremhevet Google Docs rare ikke-forhold til ren tekst og .txt-filer på dette området for to uker siden, og selv om Docs-teamet sier at de jobber med det, er det rart at Docs fremdeles ikke engang lar deg se en tekstfil du har lastet opp til serverne deres. En enda mer komplett løsning vil være å tilby alternativer for å kopiere og lime inn tekst "som ren tekst", men foreløpig vil bare en måte å jobbe i .txt være veldig, veldig fint.

2. Offline redigering

Dette er også noe som kommer, ifølge Google. Og når de tilbyr bare visningsmoduler frakoblede Docs-filer, tilbyr de en fin sminkeløsning for bærbare krigere og alle som møter en uventet vanskelig tilkobling. Men en Docs-fil du bare kan lese føles ganske ufullstendig, og nærmest håndhever ideen om å måtte ha en kopi av Word installert, bare i tilfelle.

3. Enklere å forstå Google Apps-deling

Når jeg bruker Docs med min personlige Gmail-konto, er det "Del" -knappen som gir mening. Klikk på den, og jeg kan invitere folk fra min Google-kontaktliste til å se eller redigere denne filen jeg jobber med. Når jeg er inne i en Google Apps-innstilling, som da jeg brukte Apps til å administrere TEDxBuffalo, er standardinnstillingen min at alt jeg oppretter skal deles med "Alt av TEDxBuffalo.com, " som indikerer at alle som er inne i app-oppsettet, kan " finn og se ”dokumentene mine.

Når medlemmer av teamet logger på, ser de imidlertid ikke dokumentene på hovedlisten. Jeg må faktisk klikke på "Del" -knappen og sende dokumentet til en metagruppe jeg opprettet, "Alle." Andre som bruker Docs i Apps gjør samme type antagelser om synlighet, og hvem som kan se hva, og det ender opp med å ta altfor mye tid i e-posttråder og møter.

4. Integrering av Gmail og oppgaver

Hvis Docs har en stor fordel, eller i det minste paritet, med Office, er det at det er bundet i det samme systemet der de fleste av oss mottar e-posten vår. Så hvorfor er det ikke et alternativ å gjøre en e-posttråd om til et Docs-dokument? Og hvorfor blir oppgaver implementert i Kalender og Gmail, men ikke i Dokumenter, der du ganske ofte skal jobbe med, vet du, oppgavene dine?

5. Smartere veiledning om bildeinnsetting

Du har sett din del av lysbildefremvisning, primersider og flygeblad som bruker bilder hentet fra raske, enkle Google Bilder-søk. Hvis du klikker for å sette inn et bilde i et Docs-dokument, er et av alternativene som vises i popup-vinduet å søke i Bilder og plassere det bildet rett i dokumentet. Det er fornuftig, men det er bare en bitteliten grå tekstvarsling nederst om at du bør sørge for at du har rettighetene til bildet du tar før du legger det i dokumenter - dokumenter du sannsynligvis har tenkt å dele og dele ut.

Jeg vil høre noen tilbakemeldinger på dette, men jeg vil gjerne se at Google gjør dette søket som standard til bilder som er lisensiert for gratis og kommersiell bruk, i alle fall i Apps-tilfeller, med et alternativ til å søke mer ut, hvis du vil. Det ville være en unik sjanse for Google å vise at den har tak i balansen mellom gratis oppdagelse og eiendomsrett.

Din tur

Hvilke Google Docs-funksjoner mangler, undervåker eller trenger en oppgradering? Som nevnt over, kan du kommentere nedenfor, svare på Twitter eller kommentere på Google+.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com