Første trinn med en helt ny virtuell Ubuntu-maskin

Mange skyleverandører tilbyr ferdige Ubuntu-bilder. Det er ingen overraskelse. Ubuntu er det mest populære open-source operativsystemet for skyutplasseringer. Det er flere virtuelle maskiner som kjører Ubuntu OS enn noen andre fordi det er gratis, det er referanse OS for OpenStack, og du kan stole på hjelp til LTS (Long Term Support) -versjonen i fem år. Av den grunn er det lurt å bli kjent med det grunnleggende oppsettet.

En helt ny grunnleggende Ubuntu-maskin trenger litt omsorg og oppmerksomhet for å få den opp til bunnen - for eksempel har den ingen webserver. Et lite CLI-arbeid (Command Line Interface) vil gjøre susen. Disse kommandoene oppgraderer systemet ditt og installerer en webserver, og er stort sett de samme uansett hvilken IaaS-leverandør du har valgt. Kommandoene gir også enorme tilbakemeldinger - hundrevis av linjer med forkortet tekst.

Åpne en CLI på din nye Ubuntu VM.

Du må skrive inn noen få kommandoer ved å bruke CLI.

  1. Finn den offentlige IP-adressen til din nye VM, for eksempel 173.1.25.34.
  2. Åpne en SSH-klient. Det spiller ingen rolle hvilken - du bruker kanskje PuTTY på en Windows OS eller OpenSSH på en Mac.
  3. Koble til og logg inn.

Tilkoblings- og påloggingsprosedyren varierer mellom nettskyleverandører.

Første gang du kobler til ved hjelp av SSH, ser du et RSA-nøkkel fingeravtrykk, som er en uklar liste med tegn som dette: 23: fd: 82: c1: 3e: 5a: 66: fc: 97: 37: 36: 29: 67: 3b: 5b: c1 . Du bør sjekke dette fingeravtrykket mot den nye maskinens RSA-fingeravtrykk for å sikre at de stemmer, men de fleste hopper bare over denne sikkerhetskontrollen. Hvis du vil gjøre ting ordentlig, vil du finne maskinens fingeravtrykk begravet et sted i konsollutgangen. AWS lar deg komme til konsollutgangen ved å bruke kontrollpanelet, men det tar litt graving.

Innlogging krever en slags autentisering. AWS og HP bruker nøkkelbasert godkjenning. Rackspace og GoGrid lar deg bruke passordgodkjenning.

Oppgrader systemet og installer en webserver

Bruk APT (Advanced Package Tool) ved å kjøre disse apt-get- kommandoene. Du må kjøre disse kommandoene ved å bruke root-kontoen. I Ubuntu betyr det å stikke sudo- kommandoen foran.

  1. Få en ny liste over sikkerhetsoppdateringer: sudo apt-get update nye VMs OS snakker med Ubuntu-serverne og oppdaterer listen over pakker. Maskinen er kanskje helt ny, men bildet den ble bygget fra er måneder utdatert.
  2. Installer sikkerhetsoppdateringene: sudo apt-get upgrade Alle de gamle pakkene er oppgradert. Sikkerhetsoppgraderinger lastes ned fra Ubuntu til VM og installeres. Det kan ta 10 minutter å bruke 100 pakker.
  3. Installer en webserver: apt-get install apache2 Apache-webserveren lastes ned, installeres og kjøres.

Start maskinen på nytt (hvis du har 5 minutter)

Linux trenger vanligvis ikke å starte på nytt, men hvis en systempakke er oppgradert (som linux-image-virtual, en kjernepakke), er det dessverre nødvendig med en omstart.

Du kan sette av denne jobben en liten stund. Systemet ditt kan ikke bruke den oppdaterte kjernen før du starter maskinen på nytt, men den er ikke presserende og den vil ikke ødelegge noe.

  1. Start på nytt: sudo reboot Your CLI lukkes.
  2. Vent fem minutter. Det er god tid for en VM å slå seg av og starte opp igjen.
  3. Åpne en CLI igjen.
Sjekk arbeidet ditt.

Sett IP-adressen inn i nettleseren din: http://173.1.25.34/. En Det fungerer! siden vises.

Gratulerer!

Maskinen din er nå sikker og gir en enkel kundeservice. Når jeg kommer opp, vil jeg introdusere deg for GoGrid netthandelsleverandøren og vise deg hvordan du skal sette denne Ubuntu VM i stand.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com