FAQ: Hva Arm-servere på AWS betyr for din sky- og datasenterstrategi

Inni i AWS Graviton: Armservere som er tilgjengelige i offentlig sky for første gang Amazons utvikling av en hjemmelaget Arm CPU, kombinert med nye AMD EPYC-drevne forekomster som ble kunngjort denne måneden, truer Intels hegemoni innen cloud computing og enterprise servere.

Amazon Web Services (AWS), den ledende leverandøren av offentlige skyløsninger, har tatt det enestående trekket med å produsere egne serverprosessorer basert på Arm-arkitekturen, kalt AWS Graviton. Disse armdrevne serverne er tilgjengelige for kunder å bruke i Amazon EC2 virtuelle maskinforekomster.

AWS Graviton er den første generasjonen av en årelang innsats for Amazon. Amazon kjøpte halvlederutviklingsfirmaet Annapurna Labs i 2015, etter å ha jobbet med selskapet for å utvikle tilpasset silisium for å avlaste EC2 orkestrasjonsoppgaver fra server CPU til eksterne chips, for å la hovedprosessoren være dedikert til beregne oppgavene til AWS kunder.

Her er en omfattende orientering om hvordan Arm-prosessorer skiller seg fra Intel- eller AMD-prosessorer, hvordan denne serverprosessoren skiller seg fra lignende prosessorer som finnes på mobile enheter, hvordan dette trekket påvirker det offentlige skyer og lokale markeder, og potensielle forretningssaker for Arm-servere på EC2 .

Hva er en Arm-server, og hvordan skiller den seg fra tradisjonelle servere?

Arm er navnet på en instruksjonssettarkitektur (ISA) opprettet av Arm Holdings, et selskap stiftet i Storbritannia 1990, og kjøpt av det japanske telekomfirmaet SoftBank i 2016. Arm Holdings produserer ikke direkte CPUer, i stedet lisenser de Arm ISA til selskaper som produserer CPU-er for å passe til deres behov.

Arm ISA er veldig utvidbar, og brukes på milliarder av enheter. Qualcomm Snapdragon og Apples A-serie system-on-a-chip (SoC) som finnes i praktisk talt alle smarttelefoner som selges i Nord-Amerika, er implementeringer av Arm ISA, og det samme er Broadcom SoC som finnes i Raspberry Pi. Arm er også allestedsnærværende innen Internet of Things (IoT) og innebygde applikasjoner, for eksempel stasjonskontrollere, smarte sensorer og bilnavigasjonssystemer.

Mens disse eksemplene dekker relativt lite strømforsyningsenheter, er AWS Graviton et design med høyere kraft, og markerer første gang Arm ISA er kommersielt tilgjengelig på servere, i denne skalaen, for offentlige skymarkeder.

Armservere er ikke et helt annet paradigme enn det organisasjonen din allerede bruker. AWS Graviton (EC2 A1) bruker den samme Linux-kjernen, og de samme populære Linux-distribusjonene som er populære i bedrifter. Migrering fra x86-64 - ISA som brukes i Intel- og AMD-CPUer - krever visse justeringer for å få arbeidsmengdene dine til å fungere i EC2 A1-forekomster. Ved lansering er Amazon Linux 2, Red Hat Enterprise Linux (RHEL), Ubuntu og ECS ​​optimaliserte maskinbilder tilgjengelige, med ytterligere distribusjoner som kommer. Det er uklart om Microsoft vil gjøre tilgjengelig Windows 10 Server for Graviton, men en port av Windows 10 Server for Arm (spesifikt Qualcomm Centriq 2400) ble kunngjort i 2017, men tilsynelatende aldri kommersialisert.

ISA-er for arm og x86-64 er designet på grunnleggende forskjellige måter, og deler ikke binær kompatibilitet. Dette krever at hvert program som kjører på EC2 A1 skal bli kompilert for Arm. Mye av dette arbeidet er allerede gjort for deg. Amazon bemerker i en pressemelding: "De fleste applikasjoner som benytter seg av åpen kildekode-programvare som Apache HTTP-server, Perl, PHP, Ruby, Python, NodeJS og Java, kjøres enkelt på flere prosessorarkitekturer på grunn av støtte fra Linux-baserte operativsystemer. "

Hvis du bruker primært open source-pakker, bruker applikasjoner på skriptspråk eller kompilerer dine egne applikasjoner fra kilden, bør det være enkelt å migrere til A1.

Tilleggsressurser

 • Amazon Web Services: Et jukseark (TechRepublic)
 • AWS re: Invent 2018: En guide for teknologiske og forretningsfordeler (gratis PDF) (TechRepublic)
 • FAQ: Hva Amazons blockchain-tjenester betyr for din virksomhet (TechRepublic)
 • Servere for små bedrifter: Hvorfor og hvordan du kan si "nei" til skyen (ZDNet)
 • AWS Outposts bringer AWS-skyhardware lokalt (ZDNet)

Hvorfor har Arm-servere på AWS noe?

Må-lese sky

 • Cloud computing i 2020: Spådommer om sikkerhet, AI, Kubernetes, mer
 • De viktigste skyutviklingen i tiåret
 • Topp leverandør av desktop som en tjeneste (DaaS): Amazon, Citrix, Microsoft, VMware og mer
 • Cloud computing policy (TechRepublic Premium)

AWS Graviton tilbyr et enestående valgnivå i offentlige skysett, og vil sannsynligvis gi store kostnadsbesparelser for EC2-brukere, spesielt over tid.

Å bruke Arm ISA på servere har blitt prøvd før, men ikke i denne skalaen, for offentlige skymarkeder. Scaleway C1 brukte firekjernede Marvell Arm v7 CPUer som VPS-erstatninger, og noen datasenteroperatører tilbød Raspberry Pi colocation-tjenester som en sidevirksomhet for å imøtekomme programmerere og hobbyister. I utgangspunktet er disse avhengige av smarttelefonklasse SoC-er, som er egnet for avanserte oppgaver, for eksempel hjemmesider for små bedrifter og postservere, men vil slite i arbeidsytelse med høy ytelse.

AWS Graviton er mer en direkte konkurrent til Cavium ThunderX2 og Qualcomm Centriq 2400, som begge er serverplattformer basert på Arm v8 ISA. Den viktigste forskjellen mellom Graviton og disse eksisterende CPU-er er at Amazon bare tilbyr Graviton i EC2, mens Cavium og Qualcomm selger sine CPU-er og referansedesign til serverleverandører, som tilbyr løsninger basert på den teknologien for lokal databehandling.

Amazons støtte av Arm for servere påvirker hele Arm-servermarkedet og økosystemet, og gir et sårt tiltrengt skudd av adrenalin i en tid med usikkerhet. I mai hevdet rapportene at Qualcomm Datacenter Technologies (QDT) forberedte seg på å stoppe utviklingen av Centriq-prosessorer, med QDT-president Anand Chandrasekher forlater selskapet dager senere, og 280 ansatte permitterte neste måned. Den brede tilgjengeligheten til Arm-servere er viktig for utviklere å optimalisere verktøykjeder og programmer for Arm.

I en større forstand har Amazon gitt et enormt slag for Intels dominans i datasenteret. Som den største leverandøren av offentlige skytjenester er Amazon en trendsetter for industrien. På samme måte gjør deres kjøpekraft og omfang dem til en stor kjøper av Intels Xeon CPUer. I tillegg til å produsere egne armbrikker, har Amazon også begynt å tilby EC2-forekomster drevet av AMD EPYC-prosessorer, posisjonert som et rimeligere alternativ til Intel Xeon-drevne CPUer.

Tilleggsressurser

 • AWS gjør Arm-prosessorer tilgjengelige i skyen med ny Graviton-prosessor (ZDNet)
 • AWS Global Accelerator for å øke ytelsen på tvers av regioner (TechRepublic)
 • AWS vil fremdeles ha all-in på offentlig sky (TechRepublic)
 • Fem måter cloud computing vil endre seg i løpet av det neste året (TechRepublic)

Hvor kraftig er AWS Graviton?

Amazon har ikke avslørt omfattende teknisk informasjon om kraften til Graviton, men gitt EC2s modell for abstrahering av maskinvare fra databehandlingsevne, er informasjon om hvilken CPU en hvilken som helst EC2-instans bruker vanligvis begrenset til det som kan samles ved å søke etter informasjon om en live-instans.

Graviton-systemene i distribusjon bruker mikroarkitekturen Cortex-A72 fra 2015, som er Arm v8-A. Det inkluderer akselerasjon for flytende matematikk, Advanced SIMD (NEON), samt AES og SHA-256 algoritmer, blant andre. De inkluderer også støtte for Arm Neoverse, som ble offentliggjort i oktober 2018. Merkelig at det ikke er noen symmetrisk multithreading (SMT) på A72, så hver vCPU er lik en enkelt prosessorkjerne i A1-tilfeller. Dette er spesielt viktig for de som er bekymret for potensielle angrep på sidekanalene, som er avhengige av en ondsinnet prosess i en tråd som får tilgang til data i den tilstøtende tråden på samme kjerne.

Linux benchmarking-nettsted Phoronix fant at Graviton (A1) utførte omtrent halvparten av hastigheten til AMD EPYC 7571-prosessorene (tilbudt som M5A i EC2), mens det var omtrent en tredjedel av hastigheten til Intel Xeon Platinum (M5) -forekomster i PHPBench, med resultatene forsterket av Zends benk- og mikrobenkstester. I PyBench varierte de gjennomsnittlige testtidene på Graviton fra 4 244 til 4 289 millisekunder, mens AMD varierte fra 1 655 til 1 664 millisekunder, og Intel varierte fra 1, 349 til 1, 3500 millisekunder. Disse målene er enkelttrådede og vil ikke være representative for den virkelige verden, flertrådede arbeidsmengder.

Når det gjelder ytelse per dollar, var funnene fra Phoronix at Graviton er ganske dårlig på praktisk talt alt. Rent praktisk sett er det to årsaker til dette. Mens PHP- og Python-driftstider kan kompilere for Arm (aarch64), vil hvordan de er kompilert ha innvirkning på ytelsen. I aarch64 er NEON-utvidelser obligatoriske, men hvordan gcc håndterer NEON / intrinsics er ikke optimalt, og det vil være behov for å gjøre noen optimaliseringer for hver pakke for å tilpasse seg bedre til å kjøre på ARM.

I stor grad er verdiproposisjonen til Arm ytelse per watt, som ikke er noe som kan testes fra et offentlig skyleverandørs synspunkt, og ikke en brukervendt bekymring, da Amazon betaler strømregningene. Målt på den måten vil Graviton sannsynligvis være konkurransedyktig med Intel eller AMD, selv om dette ikke løser optimaliseringsproblemet ovenfor.

Det er ingen metode for TDP for Graviton som kan bestemmes ved programvare som prøver på en live-instans. Gitt eksisterende produkter fra Qualcomm og Cavium, er det svært usannsynlig å maksimere noe sted i nærheten av Intel- eller AMD-tilbud, noe som gjør det egnet for mellomtone-databehandling, i beste fall. Amazon innrømmer dette i en utgivelsesmelding, og indikerer at Graviton er "en god passform for skalerbar arbeidsmengde der du kan dele belastningen på en gruppe mindre instanser."

Tilleggsressurser

 • Her er grunnen til at Cavium ser en sunn fremtid for ARM-drevne servere (TechRepublic)
 • AWS Graviton bringer Arm-servere til offentlig sky for første gang. Slik kommer du i gang (TechRepublic)
 • Hvordan AWS har blitt vanskeligere å forutsi og slå (TechRepublic)
 • AWS RoboMaker: Et jukseark (TechRepublic)

Hvor mye koster Arm-servere på AWS?

A1-forekomster på EC2 er tilgjengelige i fem nivåer:

 • A1.medium: 1 vCPU, 2 GB RAM, 0, 0255 dollar / time
 • A1.large: 2 vCPUer, 4 GB RAM, $ 0, 0510 / time
 • A1.xlarge: 4 vCPUer, 8 GB RAM, $ 0, 1020 / time
 • A1.2xlarge 8 vCPUer, 16 GB RAM, $ 0, 2040 / time
 • A1.4xlarge 16 vCPUs, 32 GB RAM, $ 0.4080 / hour

Alle har nettverksbåndbredde opp til 10 Gbps, og EBS båndbredde opp til 3, 5 Gbps, bortsett fra A1.x4large ved 3, 5 Gbps. Prisene som er oppført er for on-demand i US East (N. Virginia). Til tross for navnekonvensjonen, er det ingen SMT på Graviton, noe som gjør vCPUer til reelle fysiske CPU-kjerner. Ved lansering er A1-forekomster tilgjengelige i USAs østlige delstater (N. Virginia), USAs østlige delstater (Ohio), USAs vestlige (Oregon) og Europa (Irland) AWS-regioner.

Tilleggsressurser

 • Hva er den beste skylagringen for deg? (ZDNet)
 • Lagring, servere og mer: Vi fant 24 skytjenester for din virksomhet (ZDNet)
 • Amazon AWS, Microsoft Azure og Google Cloud Platform: Sammenlign priser for grunnleggende tjenester (TechRepublic)

Bør jeg få en Arm-server på AWS?

Når vi snakker generelt, er fordelen med skyberegning at det ikke er noen forhåndsinvestering som er nødvendig for maskinvare. Tilbring en dag med å jobbe med den største tilgjengelige forekomsten for å se hvordan dine eksisterende applikasjoner distribuerer på Arm er verdt lommeendringen. Et sted underveis kan du oppdage litt rart, som et bibliotek som må rekompileres for bruk på Arm. Å ha denne kunnskapen er fordelaktig i tilfelle du ønsker å migrere noen eller alle applikasjonene dine for å kjøre på Arm-drevne servere.

For øyeblikket, med tanke på praktisk bruk, hvis du har en generell arbeidsmengde og ønsker å redusere kostnadene på EC2, kan du vurdere å bruke AMD EPYC-drevne M5A-forekomster. Siden AMD og Intel begge er x86-64, bør denne typen migrering være helt gjennomsiktig. Hvis du har et behov for feilsøking eller testing av programvare på Arm v8, kanskje for en klient som prøver å gjøre en migrering, vil dette være en verdig bruk av en A1-forekomst. På samme måte, hvis du trenger å bygge programvare på Arm, ville dette være en god løsning.

Utenom de brukstilfellene er svaret sannsynligvis ikke. Selv om dette er et overbevisende førstegeneratilbud, er Cortex-A72 år gammel, noe som gjør Graviton bak kurven. Strategisk er det all grunn til å forvente at Amazon vil fortsette å iterere denne teknologien, og et tilbud av Cortex-A76 vil være verdt et nytt blikk.

Tilleggsressurser

 • AWS IoT-pakken inkluderer nå SiteWise for industriell datainnsamling (TechRepublic)
 • AWS Ground Station: Fullt administrert bakkestasjon som service (TechRepublic)
 • Topp skyleverandører 2018: Hvordan AWS, Microsoft, Google Cloud Platform, IBM Cloud, Oracle, Alibaba stables opp (ZDNet)
 • Beste datasenteroppgraderinger for 2019 (TechRepublic)
 • AWS går blockchain: Skygiganten kunngjør to distribuerte hovedtjenester (TechRepublic)

Cloud og alt som et service nyhetsbrev

Dette er din go-to ressurs for det siste om AWS, Microsoft Azure, Google Cloud Platform, XaaS, skysikkerhet og mye mer. Leveres mandager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com