FAQ: Hva Amazons blockchain-tjenester betyr for din virksomhet

Hvorfor blockchain tech er både ekte og sprøyter glem cryptocurrency, sier Chris Mohney, og fokuserer i stedet på hvordan blockchain kan løse reelle problemer i helsevesenet, media og bedriften.

Amazon Web Services (AWS) har vært kjent motstandsdyktig mot adopsjon av blockchain, til tross for at den distribuerte hovedboks-teknologien nå er nesten ti år gammel. På AWS re: Invent 2018 kunngjorde selskapet to blockchain-tjenester, slik at brukere kan opprette en privat blockchain- eller blockchain-implementering for potensielle saker om forretningsbruk.

Den første av disse, Amazon Quantum Ledger Database (QLDB), er en fullstendig administrert hovedbokdatabase med en sentral klarert myndighet. Det andre, Amazon Managed Blockchain, lar brukere opprette og administrere blockchain-nettverk ved bruk av Ethereum- eller HyperLedger-modellene.

Her er en omfattende orientering om hvordan blockchain skiller seg fra andre databehandlings- og transaksjonsadministrasjonsparadigmer, hvordan disse tilbudene påvirker blockchain-industrien og potensielle blockchain-brukssaker i organisasjonen din.

Hva er blockchain, og hvordan er det forskjellig fra en database?

Blockchain er en datamodell som muliggjør desentralisert administrasjon av poster på en permanent og etterprøvbar måte. Ved design er det ment å være manipuleringssikkert - hver blokk inneholder en kryptografisk hasj fra den forrige blokken - noe som gjør retroaktiv redigering av transaksjoner i blockchain umulig uten å endre alle blokkene som fulgte den. For desentraliserte blockchains er dette en praktisk umulighet på grunn av distribuert kontroll av nettverket.

Teknologien ble utviklet av den pseudonyme programmereren Satoshi Nakamoto som understøttelse av Bitcoin cryptocurrency. Siden den gang har andre cryptocururrency blitt bygget på toppen av konseptet, mens noen grupper har undersøkt å bruke blockchain til andre brukssaker. Disse inkluderer administrasjon av transaksjonsregister for tradisjonelle valutaer, samt mer oppfinnsom bruk som tinglysing, smarte kontrakter og føderalt sosiale nettverk.

Hvordan er de to blockchain-tjenestene på AWS forskjellige?

Amazon Quantum Ledger Database (QLDB) markedsføres som en "fullstendig administrert hovedbokdatabase som gir en transparent, uforanderlig og kryptografisk verifiserbar transaksjonslogg som eies av en sentral pålitelig myndighet."

Strengt tatt er det ikke en universelt akseptert definisjon av blockchain. De kryptografiske hashingfunksjonene som gjør at teknologien passer til applikasjoner med digital valuta som Bitcoin - når den brukes til å bruke saker med en sentral pålitelig myndighet - gjør teknologien lite mer enn en beregningsintensiv database.

Hva er varmt på TechRepublic

  • Hva gjør du hvis du fremdeles kjører Windows 7
  • Python programmeringsspråk: Et jukseark
  • Bilder: De 25 beste produktene fra CES 2020
  • Famous con man Frank Abagnale: Kriminalitet er 4000 ganger enklere i dag

Verdien av QLDB er enkel distribusjon. I forhold til mengden arbeid og beregne noder som kreves for å distribuere Hyperledger Fabric eller Ethereum, forenkler QLDB distribusjonen av en hovedbokdatabase.

Som kontrast er Amazon Managed Blockchain et fullstendig blockchain-nettverk som automatisk skalerer ressursene som trengs for å betjene nettverk ved å bruke Hyperledger Fabric eller Ethereum rammer. I følge Amazon "administrerer det sertifikatene dine, lar deg enkelt invitere nye medlemmer til å bli med i nettverket, og sporer driftsmålinger som bruk av beregnings-, minne- og lagringsressurser, " og lar brukere replisere den administrerte Blockchain-forekomsten på QLDB til analysere trender og generere transaksjonsmetadata for statistisk analyse.

Hvorfor betyr blockchain-tjenester på AWS noe?

Strengt tatt har det alltid vært mulig å implementere blockchain på AWS, via en standard EC2-beregningsinstans. AWS-administrerende direktør Andy Jassy antydet på nytt: Oppfinne 2018 at selskapet har konsentrert seg om å forstå hvorfor kunder vil ha blockchain-tjenester i stedet for tradisjonelle databaser, og sier "Selv om vi har mange kunder som kjører blockchain på toppen av oss ... vi bare hadde ikke har ikke sett at mange blockchain-eksempler som ikke bare kunne løses av en database. "

Amazons nye tilbud forenkler prosessen med å distribuere denne teknologien betydelig på AWS, ettersom verktøy tilpasset for dette formålet gjør det enklere å skalere ressurser og administrere ressursfakturering.

Bør jeg bruke blockchain- eller reskontro-databasetjenester på AWS?

Det er et veldig enkelt flytskjema for implementering av blockchain.

QLDB opptar et ubehagelig mellomgrunnlag, når det gjelder teknologi. Tjenestens sentraliserte karakter gir alle de uforanderlige egenskapene som blockchain har, selv om disse uforanderlige egenskapene betyr at den har begrenset praktisk forretningsapplikasjon for å rettferdiggjøre beregningskostnadene og utgiftene som følger med en distribusjon av blockchain.

Hvis du på en eller annen måte har en sak for forretningsbruk som krever en uforanderlig database fordi produktdesignet potensielt lar brukerne endre data eller attributter til andre brukere, har du et designproblem. Å kaste blockchain på dette ville ikke være nyttig eller kostnadseffektiv. På samme måte, hvis du har et design som kan resultere i utilsiktede endringer i data, har du et datagjenoppretting eller versjonskontrollproblem. Dette er problemer som lett kan løses med mindre ingeniørtalenter enn det som kreves for å tilpasse disse brukssaker til QLDB, med lavere driftskostnader.

Hvis du av en eller annen grunn har en virksomhetssak som faktisk krever distribuert kontroll og rapportering - kan du som et enkelt eksempel forestille deg et føderert belønningssystem som lar kundene tjene poeng på tvers av butikker med forskjellige eiere, med innløsningskostnadskompensasjon beregnet proporsjonalt av butikker der poengene ble opptjent - distribusjon av blockchain ville være nyttig. Antallet av disse brukstilfellene er ikke stort, men er ikke annet.

Med disse ansvarsfraskrivelsene i bakhodet, hvis du er helt overbevist om et forretningsbehov for å bruke blockchain, er AWS-implementeringen av hovedbok- eller blockchain-applikasjoner ganske sannsynlig den enkleste veien å implementere det for din virksomhet, med den brukervennligheten forsterket hvis du bruker allerede andre AWS-produkter i organisasjonen din.

Nyhetsbrev om innovasjon

Vær kjent med smarte byer, AI, Internet of Things, VR, AR, robotikk, droner, autonom kjøring og mer av de kuleste teknologiske nyvinningene. Leveres onsdager og fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com