Omfavn bedriftens sosiale nettverk med Google+ fellesskap

Av David Politis

Hos BetterCloud anser vi oss som regel på den blødende kanten av adopsjon når det gjelder alle ting Google, så det var litt overraskende at vi frem til forrige måned fortsatt brukte e-post distribusjonslister som vår form for et internt sosialt nettverk. Det var ikke før vi fullt ut innså kraften - og personvernet til Google+ fellesskap at vi så denne funksjonen som en levedyktig erstatning for de utdaterte listene.

Enterprise sosiale nettverk

For enhver virksomhet som opererer på Google Apps-plattformen, bør bruk av et Google+ fellesskap som bedriftens sosiale nettverk (ESN) ikke være en brainer. Ansatte tilbringer allerede mesteparten av arbeidsdagen sin i innboksen, så hvorfor ikke gi dem et interaktivt verktøy med varsler dukket opp i Gmail - og andre steder som Google Kalender, Googles søkeresultater og Google Drive? Mens andre leverandører som Jive og Yammer krever at brukerne blir vant til enda et nytt produkt, integrerer Google+ sømløst med resten av Google Apps-pakken.

Dessuten har vi funnet ut at selve fellesskapet fremmer deling. I det siste eksperimenterte vi med deling av bare domene på Google+, men fant ut at interne innlegg gikk seg vill i Google + -feedene til våre ansatte. I stedet gir fellesskapet et entall for alle oppdateringer, milepæler, kunngjøringer og nyheter som skal deles, kommenteres og feires.

Denne artikkelen er også tilgjengelig som et TechRepublic Screenshot Gallery.

Sett opp

For å komme i gang med Google+ fellesskap, besøk ganske enkelt Google+, enten ved å klikke + Navn øverst i innboksen eller ved å gå til plus.google.com.

Når du er der, klikker du på kategorien Hjem, bla deretter ned til og klikker på fellesskap.

Deretter klikker du på knappen merket Create Community.

Velg om du vil at fellesskapet skal være offentlig eller privat. Hvis du planlegger å bruke fellesskapet som en ESN, bør du selvfølgelig gjøre fellesskapet privat og deretter velge et navn. Vi foreslår også å skjule fellesskapet for søkeresultatene. Dette er et privat nettverk som kan inneholde sensitiv bedriftsinformasjon. Det er viktig å holde innholdet så vel som det faktiske samfunnet privat.

Nå som du har opprettet fellesskapet, kan du begynne å tilpasse det ved å legge til et profilbilde, beskrivelse og emnekategorier. Kategorier er veldig viktige, ettersom brukerne dine vil kunne filtrere innlegg i fellesskapet senere. Du bør vurdere å lage forskjellige kategorier for forskjellige kontorsteder eller avdelinger.

Etter å ha tilpasset fellesskapet, inviter de ansatte. Når et medlem er blitt medlem, kan du oppgradere statusen fra medlem til moderator eller eier hvis du ønsker det. En eier kan:

  • Legg til og rediger kategorier
  • Fjern innlegg
  • Fjern medlemmer fra samfunnet
  • Forbud medlemmer fra samfunnet

En moderator har alle de ovennevnte mulighetene, bortsett fra at de ikke kan legge til flere moderatorer eller slette fellesskapet. Du kan vurdere å gi ytterligere rettigheter til administrerende direktør eller HR-sjef.

For å få et medlem til en moderator å vente til de har blitt medlem av fellesskapet, kan du se medlemmene dine. Velg ønsket medlem og velg Promoter fra medlem til moderator fra rullegardinmenyen. Når et medlem har blitt forfremmet til moderator, kan du promotere dem igjen til eier hvis du ønsker det.

Fellesskapet ditt er nå i gang. Spark ting av ved å dele det første innlegget ditt.

Bli sosial

For å legge ut i fellesskapet, har du noen alternativer. Du kan gå direkte til fellesskapet og legge inn der. For å gjøre dette, gå til Google + -profilen din, klikk deretter Hjem, velg Samfunn og klikk på organisasjonens ESN. Deretter skriver du meldingen og velger riktig kategori, og trykker deretter på Del.

Du kan også legge ut fra Google + -feeden din, noe som vil spare deg for litt tid. Gå til Google+ for å legge ut på denne måten, og trykk deretter Del øverst på siden. Neste, skriv innlegget ditt, velg fellesskapet du vil dele med fra rullegardinmenyen og trykk Del.

Uansett hvordan du deler, vil medlemmene fra fellesskapet, når du har sendt et innlegg, motta et varsel om posten og forhåpentligvis besøke fellesskapet for å delta.

Brukere kan også endre varslingsinnstillinger for å endre antall varsler de mottar: standard, mer eller færre. Merk at brukere kan slå av varsler helt. Det er ingen måte for en felleseier eller moderator å håndheve en spesifikk varslingsregel.

Hold ansatte oppdatert

Nå som dine ansatte forhåpentligvis deler og besøker fellesskapet regelmessig, må du sørge for å dra full nytte av alt Community har å tilby.

For eksempel kan du dele og legge inn Google Presentasjoner direkte i et fellesskapspost. Dette sikrer at dine ansatte har tilgang til og ser presentasjonen.

For å dele en Google-presentasjon i et Google+ fellesskap, må du først publisere presentasjonen på nettet. Gå inn i File | Publiser på nettet, og velg deretter Start publisering.

Etter at du har trykket Start publisering, vises et vindu med innebygde koder og alternativer. Klikk på Google+ lenken der det står Del denne lenken ved å bruke.

En delingswidget på Google+ dukker opp og gir deg muligheten til å legge til et tilpasset notat og velge hvor du vil dele presentasjonen.

Når du trykker på Del innlegget med innebygd presentasjon vises i fellesskapet.

Fellesskap tilbyr også nye ansatte stor innsikt i bedriftens kultur og tidligere milepæler. Oppmuntre nyansatte til å bla gjennom fellesskapet for å få en følelse av din kultur, tidligere prestasjoner og hendelser. Det er en fin måte for en ny ansatt å komme opp i fart og slå seg raskt inn.

Siste tanker

Selv om det alltid er vanskelig å sette i gang noe nytt, har vi funnet at overgangen fra e-postlister til et Google+ fellesskap er ganske sømløs. Hvis du trenger å dele noe ekstremt presserende som du vet vil bli lest nesten umiddelbart, er det selvfølgelig ingen erstatning for e-post. Men hvis du ønsker å skape et samarbeidsmiljø for å samle forskjellige kontorer eller team, er Google+ fellesskap svaret ditt.


David Politis er grunnlegger og administrerende direktør av BetterCloud, produsenten av FlashPanel, det ledende og sikkerhetsverktøyet for skyaktiverte organisasjoner og Google Apps ressursside AsktheGooru.com. Følg BetterCloud på Google+ på bettercloud.com/plus.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com