Kjør Android-nettbrettet til skyen med Google Drive

Google Docs-appen har gjennomgått litt ansiktsløftning og går nå under navnet Google Drive. Det kan ta litt å pirke rundt, men Drive skiller seg fra Dokumenter på noen få måter - spesielt på nettbrettet. Google har gjort et ganske smart grep med Drive og utviklet det til en kontorpakke og en Dropbox-konkurrent.

Hva betyr det for nettbrett? Enkel. Det betyr at Android-nettbrett nå har et sømløst (nesten innebygd) skylagringsprodukt som nyter en kraftig, tilknyttet kontorpakke. Brukere tildeles 5 GB plass gratis. Hvis du vil ha mer plass, må du kjøpe et abonnement - men prisene er sinnsykt billige: $ 2, 49 (USD) per måned for 25 GB, $ 4, 99 (USD) per måned for 100 GB og $ 49, 99 (USD) per måned for 1 TB .

Her er noen kule nye funksjoner på Google Drive:

 • Lag et dokument fra et bilde
 • Enkelt samarbeid ved hjelp av de innebygde Google Docs
 • Søk på alt på Disken din (til og med tekst i skannede dokumenter ved å bruke OCR)
 • Dra og slipp bilder inn på Disken din
 • Arbeid med Drive-dokumenter offline

Installasjon

For å kunne bruke Google Drive, må du installere Google Drive-appen fra Google Play. Bare følg disse trinnene:

 1. Åpne Google Play Store
 2. Søk etter "google drive" (ingen anførselstegn)
 3. Trykk på oppføringen for den offisielle Google Drive-appen
 4. Trykk på Last ned
 5. Trykk på Godta og last ned
Når den er installert, kan du få tilgang til appen enten fra hjemmeskjermen eller (hvis appikonet ikke automatisk la til) applikasjonsskuffen. Når du først åpner Google Drive, bør du allerede autentiseres til Google-kontoen din, så den tar deg øyeblikkelig til hovedvinduet ( Figur A ). Figur A

Her ser du Google Drive hovedvindu på en Verizon-merket Samsung Galaxy Tab.

Slik det ser ut er Drive lite mer enn Google Dokumenter for nettbrettformfaktoren, men du vil snart oppdage at det er mye mer. For eksempel: Trykk på "legg til" -knappen (øvre høyre hjørne, andre ikon fra høyre). Et nytt overlegg åpnes med følgende "Opprett nytt ..." -alternativer:

 • Dokument
 • regneark
 • Dokument fra foto
 • Laste opp
Alternativet Dokument fra foto vil øyeblikkelig åpne nettbrettkameraet, der du kan ta et bilde, og deretter (når bildet er tatt) klikker du på Lagre-knappen. Etter lagring av bildet vises skjermbildet Last opp bilde til Drive ( figur B ). Det er her du skriver inn den nye dokumenttittelen, knytter dokumentet til en Google-konto og velger å konvertere filen til et Google Docs-dokument (standard). Figur B

Hvis du har mer enn én Gmail-konto tilknyttet nettbrettet, vil de alle vises i rullegardinlisten.

Når dette er fullført, vil dette dokumentet fra bildet være tilgjengelig på Drive-kontoen din.

Bruker dokumenter offline

En av de fineste funksjonene i Drive (foruten billig lagring) er muligheten til å bruke dokumenter offline. Dette er veldig nyttig, sett begrensningene for nettbrettlagringsplass.

Slik aktiverer du et dokument for frakoblet bruk:

 1. Åpne Drive
 2. Trykk lenge på ønsket dokument
 3. Velg Gjør tilgjengelig offline fra det resulterende overlegget

Det er det! Alle frakoblede dokumenter vises i Offline-fanen på Drive-skjermen. Når du er ferdig med å bruke det dokumentet, kan du fjerne det fra offline bruk ved å trykke lenge på dokumentet og velge Fjern offline fra det resulterende overlegget.

Du kan også gjøre et dokument tilgjengelig offline ved å banke på pilen til høyre for dokumentnavnet og merke av for Tilgjengelig frakoblet i den resulterende høyre ruten ( Figur C ). Figur C

Du kan også åpne dokumentet herfra ved å trykke på dokumentikonet i høyre rute.

Deling av et dokument kommer også utrolig enkelt fra Drive. Følg denne fremgangsmåten for å gjøre dette:

 1. Åpne Drive
 2. Velg dokumentet som skal deles
 3. Trykk på Del-knappen i øverste høyre hjørne
 4. Angi Gmail-adressen til brukeren som skal deles

Det er det! Samarbeid er nå aktivert i dokumentet.

Google Drive er et flott skritt fremover på Android-nettbrettet. Det hjelper med å gjøre samarbeid, offline dokumentredigering og interaksjon med Google Apps-kontoen din enda enklere. Bruker du Google Drive? Del opplevelsen din med denne appen i diskusjonstråden nedenfor.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com