Til tross for at de flyttet til skyen, sliter IT-avdelingene med å imøtekomme forretningskrav

Tips for hvordan du kan bli DevOps-ingeniør. I dette introet til TechRepublic hvordan du blir DevOps-ingeniørbedrager, diskuterer Alison DeNisco Rayome hva jobben er i kjernen, hvorfor den etterspørres, gjennomsnittslønnen i USA og mer.

Programvareselskapet OpsRamp kartla 250 IT-ledere om aktuelle trender så vel som industriens fremtid. De søkte å svare på tre spørsmål: Hvilke krefter forhindrer IT-drift fra å omfavne modernisering, hvordan kan selskaper utvikle høytytende digitale operasjonsteam og hvordan kan de rekruttere eller beholde elitetalent for å få fart på digital transformasjon.

I undersøkelsen "Adapt or Perish: The OpsRamp Report on Modern IT Operations in the Digital Age", arbeidet alle de spurte for selskaper med mer enn 500 ansatte og hadde base i USA.

Serverløs databehandling: En guide for IT-ledere (TechRepublic Premium)

I skyen

Undersøkelsen fant at nesten 90% av bedriftene har minst en fjerdedel av infrastrukturen sin i skyen. Under 10% brukte helt skybaserte infrastruktursystemer, men mer enn halvparten hadde minst 50% av systemene sine i skyen.

"Den raske adopsjonen av offentlige skytjenester kombinert med opprinnelige nettsky-mønstre (mikroservices og containere) for å bygge moderne applikasjoner vil kreve betydelig nytenkning og overhaling av tradisjonell IT-driftspraksis, " heter det i undersøkelsen. "Digitale operasjonsteam vil trenge å bygge de rette ferdighetene, kunnskapene og evnene til å trives i en verden der teknologiinfrastrukturen vil bli stadig mer hybrid og nye arbeidsmengder stort sett vil være usynlige."

Enda viktigere er at de fleste respondentene sa at selskapene deres hadde flyttet mer enn halvparten av sin oppgavekritiske arbeidsmengde til den offentlige skyen. Bedrifter byttet til skyen først og fremst fordi det gjør det mulig for organisasjoner å slippe applikasjoner oftere med skalerbar infrastruktur, har fleksible prisfastsettelsesmodeller og muliggjør strømlinjeformet samarbeid.

Etterspørsel etter DevOps

Undersøkelsen fremhevet at DevOps-praksis nå var veldig viktige ferdigheter enhver moderne IT-avdeling trengte for å utføre kritiske handlinger som smidig planlegging, konfigurasjonsstyring, kontinuerlig integrering og automatiserte distribusjoner.

De mest etterspurte IT-ferdighetene dreier seg om DevOps, som har blitt avgjørende for å bygge apper og tjenester med hyppige distribusjoner, kontinuerlige forbedringer og lavere feilprosent. IT-avdelinger trenger også personer som er dyktige til å bruke skymiljøer.

I følge studien vil verdensomspennende offentlige skyutgifter dobles fra 229 milliarder dollar i 2019 til 500 milliarder dollar i 2023. Nye jobber som skyingeniører og skyarkitekter er nå enormt viktige for å distribuere og optimalisere høyt tilgjengelige applikasjoner.

Spesiell rapport: Riding the DevOps Revolution (gratis PDF)

Mangel på IT-talent

Dessverre er det mangel på kvalifiserte IT-arbeidere, med rapporten som siterer en statistikk fra konsulentfirmaet Korn Ferry, som sa at det vil være en global teknologitalentmangel på opptil 85 millioner innen 2030. Undersøkelsen sa at på grunn av talentmangel, IT-ledere vender seg stadig mer til å opplæring av sine ansatte gjennom formelle opplæringsprogrammer, opplæring på jobben, eller å bidra til å sikre relevante tekniske sertifiseringer.

IT-ansatte mangler det slags talent som er nødvendig for å oppnå målene til ledere i C-suite og sliter fortsatt med foreldede arveapplikasjoner. Nesten 95% av de spurte sa det var noe vanskelig å rekruttere riktig teknologi og forretningstalent.

Rapporten bemerket at det også var viktig for bedrifter å lage konkrete, forståelige mål og beregninger for IT-avdelinger for å spore suksess.

Positiv arbeidskultur

En positiv arbeidskultur er også nøkkelen til en vellykket IT-avdeling, og organisasjoner må betale konkurransedyktig lønn samtidig som de tilbyr fleksibilitet og viktige prosjekter.

Studien sa at de beste IT-teamene "skaper en kultur for samarbeid for å støtte de rette forretningsresultatene som vil skape økonomisk verdi, drive konkurransedyktig differensiering og overlegen ytelse."

Det er ofte et stort gap mellom hva ledere forventer av IT og det som er mulig innenfor de fleste organisasjoners begrensninger. Respondentene fortalte OpsRamp-forskere at IT-avdelingene deres slet med budsjettproblemer, større ansvar og færre ressurser.

"IT-driftsgrupper kan ikke lenger bruke tid på å bruke tid på energi på ytelsesmålinger på lavt nivå. Virksomheten regner med det kritiske bidraget fra ledere av teknologiinfrastruktur for å levere nye inntektsstrømmer, drive raskere tid til marked for produkter og tjenester, og sikre bedre digital brukerengasjement, "heter det i rapporten.

64 prosent av lederne av IT-driften mener jobben deres er å levere smidig, responsiv og spenstig infrastruktur som kan understøtte raske forretningsbehov. Femti prosent av IT-ledere ønsker å forbedre organisasjonens sikkerhetsstilling ved å investere i kontinuerlig samsvar og styringsprosesser for hybridmiljøer. "

Bedrifter bruker nå 1, 2 billioner dollar årlig på digitale transformasjonsteknologier, slik at IT-avdelinger i økende grad er avhengige av å levere noe urealistiske brukeropplevelser som selskaper ønsker å drive kundeintimitet, inntektsvekst og konkurransedyktig differensiering.

"OpsRamp-rapporten om moderne IT-operasjoner i den digitale tidsalderen identifiserer utfordringene som mange av våre kunder opplever, " sier Varma Kunaparaju, administrerende direktør i OpsRamp. "Foretak ønsker smidighet, fleksibilitet, kontroll og skyens kraft og løfte."

Ukens beste nyhetsbrev

Redaktørene våre fremhever TechRepublic-artikler, gallerier og videoer som du absolutt ikke kan gå glipp av for å holde deg oppdatert om de siste IT-nyhetene, innovasjonene og tipsene. fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com