Cloud-kontrollert Wi-Fi: Å vokse et nettverk med SaaS

Aerohive Networks selger trådløse LAN-tilgangspunkter og gir sentralisert kontroll ved hjelp av skyaktiverte kontrollpaneler. Kjøp noen få bokser, leie en skytjeneste, så har du et bedriftsnettverk.

Men hvorfor? Jeg har en liten boks med antenner i huset mitt, og jeg trenger ikke sentralisert kontroll. Ok, et innenlandsk nettverk er ikke noe som et bedriftsnettverk, men hva gjør Aerohive for Wi-Fi?

Nettverkshistorie, fra protokollkrig til internasjonale nettportaler

Nettverk har endret seg radikalt gjennom flere tiår. 1980-tallet var tiåret med protokollkriger. TCP / IP var rundt, men det var ikke en utfordrer. Regjeringer støttet OSI-modellen, alle DEC-datamaskiner snakket DECnet og IBM presset SNA. Det var like gøy å koble datamaskiner med nettverksteknologier på lavt nivå som tokenring og tykt Ethernet. 1990-tallet handlet om flomledninger på kontoret, og ga Ethernet-porter til cubefarms. 2000-tallet spredte Wi-Fi- merket og Wi-Fi-hotspots rundt om i verden ( IEEE 802.11-standarder og WLAN Access Points var ikke kule nok).

Nå er Internett og trådløse protokoller universelle, og vi kan konsentrere oss om de smarte tingene - som gjør nettverk mer fleksible, sikrere og mer tilgjengelige. Office Wi-Fi muliggjør tilgang til gjester, Wi-Fi med konferanser muliggjør tweets i sanntid og Wi-Fi i kjøpesenter gjør at vennene dine kan redde deg fra et katastrofalt motekjøp. Når du bruker BYO-enheten din til å koble til den lokale Wi-Fi-vertspotten, autentisere til en intern portal og surfe på nettet, høster du fordelene med flere tiår med nettverksforbedringer. Å få en enhet til et nettverk er ikke lenger den harde delen.

Det gamle trådløse LAN-foretaket

Slik fungerer en grunnleggende trådløs LAN-bedrift.

Selskapet knytter WLAN-tilgangspunkter på LAN. Selskapet gir hver ansatt en godkjent enhet. Hver enhet inneholder MDM-programvare (Mobile Device Management). Tilgangspunktene lar de godkjente enhetene til LAN og sikkerhetsprogramvare i nettverket snakke med en MDM-agent på hver enhet. Enkel.

Det nye trådløse LAN-bedriften

Her er noen situasjoner der den enkle tilnærmingen ikke fungerer.

Foretaket går BYOD. Ansatte bruker sine egne forbrukerenheter, og de inneholder ingen MDM-programvare. Disse enhetene trenger sikker tilgang til ressurser i bedriftsnettverket, uten å stole på MDM-programvare. Aerohive-alternativer inkluderer flere SSID-er, captive portal, nettverksinformasjon og MAC-sjekker.

Besøkende konsulenter kan bruke nettverket, men bare for å komme til Internett. På ingen måte tillates de noe sted i nærheten av datamaskinbutikker. Gjestenettverket kan skilles ved hjelp av VLAN-er, og Aerohive brannmurer stopper annen trafikk.

Alle selgere bruker Apple-produkter. De forventer å kunne trykke og bruke projektoren til å Powerpoint mennesker i hjel. De har ikke peiling på hva multicast DNS er, og de bryr seg ikke om brannmurer med mindre de kommer i veien. Noe som vil føre til banning. En Aerohive Bonjour-gateway håndterer null-conf-nettverk og kobler iPad-er med Apple-tjenester som AirPrint og AirPlay.

Alles enhet inneholder en skinnende ny 802.11n-radio, bortsett fra sjefen som bruker en 802.11b bærbar PC fra Ark. Hvis nettverket går i det tempoet, lider alle (unntatt sjefen). Aerohive justerer datahastighetene for hver enhet.

Aerohive maskinvare og programvare

Produktene er i utgangspunktet tilgangspunkter knyttet til nettverksmaskiner som kjører HiveOS (Aerohives eget operativsystem). De er mindre stumme terminaler knyttet til en sentral maskin og flere enheter som utfører ordrene sine.

Aerohive selger en rekke esker for forskjellige miljøer.

  • AP170 er robust for det utendørs.
  • AP110 er en liten boks uten synlig antenne.
  • AP350 har så mange antenner at det ser ut som en robotspider.

Den sentrale kontrollen kommer i form av et SaaS-kontrollpanel kalt Cloud Services-plattformen. En bedriftsadministrator kan administrere nettverket ved hjelp av en nettleser. (Se Konfigurasjonsfanen nedenfor i dette skjermbildet på Aerohive-nettstedet.)

Det nye konkurransefortrinnet

Å få en enhet til et nettverk er ikke lenger den harde delen. Selskapet som kommer med bedre funksjoner, løser problemer eller erstatter kompliserte konfigurasjoner med enkle løsninger, kan finne global suksess (i det minste til Cisco merker og assimilerer virksomheten - motstand er nytteløs).

Nettverksteknologi endrer seg kontinuerlig. Byggeindustrien har eksistert mye lenger enn IT-bransjen, og den gjør ikke regelmessig alt materialet foreldet. Akkurat som bygninger har et fundament, skjelett, kledning og beslag, har Internett et maskinvarefundament, OS-skjelett og applikasjonsinnredning (OK, det er ikke en god analogi - hvis du kan komme frem til en bedre, kan du gjerne legg den til i kommentarene nedenfor). Alle som går rundt med en smarttelefon i lommen har maskinvare, operativsystem og applikasjoner som ikke eksisterte for et par år siden.

Et foretak kan ikke stole på ikke-administrerte trådløse enheter for å dekke behovene til de ansatte. Det må tilby tilgang fra fjerntliggende avdelingskontorer og sentraler, til mennesker med mange behov og enheter. Aerohive tilbyr fleksible enheter som kan takle smarte ting som brannmurpolitikk, tunneler og VPN.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com