Cloud computing i 2020: Spådommer om sikkerhet, AI, Kubernetes, mer

Bilde: Getty Images / iStockphoto

Skyen er en teknologi som knuste taket for lenge siden og fortsetter å stige. For ti år siden drømte vi aldri at forbrukere og bedrifter ville hevde en så dyp avhengighet av skyen. Likevel, her er vi, så la oss drømme stort for sky i 2020.

Fuskark: De viktigste skyutviklingen i tiåret (gratis PDF) (TechRepublic)

1. Hybrid sky vil øke i popularitet

Det kommende året vil flere bedrifter i alle størrelser vende seg til hybridsky. Mange vil finne ut å bruke en privat sky som kan mislykkes til en offentlig sky - slik etterspørselen tilsier - vil være den ideelle måten å utnytte skyen på.

En type hybridsky tror jeg vil gi alvorlig gevinst er den lokale skyløsningen (for eksempel Nextcloud) som vil mislykkes til tredjepartsløsninger (som AWS og Google Cloud Platform). Når selskaper innser kostnadsbesparelsen med denne modellen, vil den bli det mest brukte alternativet.

2. Nextcloud vil blomstre og innovere

Må-lese sky

  • Cloud computing i 2020: Spådommer om sikkerhet, AI, Kubernetes, mer
  • De viktigste skyutviklingen i tiåret
  • Topp leverandør av desktop som en tjeneste (DaaS): Amazon, Citrix, Microsoft, VMware og mer
  • Cloud computing policy (TechRepublic Premium)

Nextcloud har langsomt vokst i popularitet gjennom årene og er allerede den mest distribuerte lokale skyløsningen. Jeg spår at 2020 vil være et veldig godt år for denne open source-løsningen. En rekke bedriftsbedrifter i USA vil ta i bruk denne løsningen som en del av deres hybridtilnærming; dette vil fungere som en domino for andre store selskaper som følger etter. Disse selskapene vil bidra til å drive innovasjon med Nextcloud-løsningen, noe som fører til at skyprogramvaren endelig har funksjoner som en innebygd sikkerhetskopi og en integrert kontorpakke-løsning i stedet for bare muligheten til å koble til et tredjepartsalternativ.

Tekniske forutsigelser for 2020: Mer målesningsdekning (TechRepublic på Flipboard)

3. Google og AI

Google er en av de største innovatørene innen kunstig intelligens (AI), og mye av denne innovasjonen er rettet mot Android-plattformen. Jeg tror Google vil se Google fokusere mer på den AI-sentriske utviklingen mot verktøy som Google Drive. Hvordan vil dette spille ut? Min gjetning er at Google vil utvikle et AI-system som vil gjøre fil- og katalogorganisasjon overlegen alt det som dødelige sinn kan oppnå.

Vi kan også se en forbedring med stavekontroll og grammatikkontroll av Google Dokumenter og prediktiv formatering i dokumenter. Jeg vil ikke bli overrasket om Google testet et mulig AI-alternativ som ville gi kommentarer og bruke sporendringer mens du skriver. Google kan også kaste inn en AI-drevet chatbot for å fungere som et samarbeidssystem i G Suite - tenk på Explore-funksjonen, bare dette ville være nyttig.

Som sagt, drøm stort.

Google Cloud Platform: En innsideveiledning (gratis PDF) (TechRepublic)

4. Kubernetes distribusjoner og administrasjon vil bli forenklet

Jeg gjorde denne spådommen om Kubernetes i mitt datasenterprognoser for 2020-artikkelen, men den gjentar seg.

Jeg er ganske sikker på at noen vil utvikle et verktøy som gjør distribusjonen og styringen av Kubernetes-klynger så enkle at alle kan takle oppgaven. Jeg snakker ikke om slike som AWS eller Google Cloud Platform, men en tredjepart-klient som gjør det enkelt for bedrifter å distribuere slike ting i sitt eget datasenter.

Ja, AWS og Google Cloud Platform har allerede utrolige verktøy som gjør det mulig å distribuere Kubernetes-klynger, men utover det er du for det meste tilbake til å skrive YAML-filer for pålitelig distribusjon av containerne dine. Det endrer seg i 2020 med et åpen kildekodeverktøy som vil gjøre det mulig å distribuere pek-og-klikk containere og vil være et spillskifte Merk mine ord.

Hva er Kubernetes? (gratis PDF) (TechRepublic)

5. Bilder vil finne Safe Harbor fra sårbarheter

Når jeg snakker om Kubernetes, tror jeg at vi endelig kommer til å se et verktøy - for eksempel Harbor - som ikke bare vil skanne containerbilder etter sårbarheter, men vil fikse dem når det er mulig. Tenk på det: Du har en Harbor / Clair-forekomst som kan skanne bildene dine etter sårbarheter, rapportere alt som er funnet, og Harbor kan deretter automatisk oppdatere bildene slik at de oppdateres.

Med programvare som Ansible, kan dette være mulig. Ja, det vil ta utviklingsinnsats, men forestill deg den ekstra sikkerheten med et slikt verktøy. Det kunne - og burde - skje.

6. Et massivt skybrudd vil føre til nye sikkerhetsmetoder

Jeg vil ikke komme med denne spådommen, men forfatterskapet er på veggen. I 2020 vil det være et skybrudd for å få alle andre brudd til å se elementære i utførelse og minimere utfall. Dette bruddet vil se milliarder av brukeres data i fare og vil tvinge selskaper med aksjer i skyen til å ta en oversikt over sine sikkerhetstilbud. Vi vil se et fokusskifte med disse selskapene, som vil resultere i hvordan de nærmer seg sikkerhet.

Bedrifter som Google kan begynne å bruke strenge passordpolicyer for å tvinge brukere til å lage sterkere passord. Det kan være en forbedring i tofaktorautentisering eller en økning i populariteten til trefaktorautentisering (også kjent som multifaktorautentisering), som krever programvare og maskinvarenøkler.

Sikre dataene dine med tofaktorautentisering (gratis PDF) (TechRepublic)

7. Skyen kjører fullstendig på åpen kildekode-programvare

Dette er en enkel gevinst for spådommer. Open source vil fortsette å dominere skyen; Imidlertid går jeg et skritt videre for å si at skyen innen utgangen av 2020 vil bli fullstendig drevet av åpen kildekode-programvare. Selv om det kan være fragmenter av lukket kildeprogramvare innen skyteknologi på begynnelsen av året, vil det ikke være tilfelle ved årets slutt. For at en hvilken som helst programvareløsning skal gå foran skyen, må den være åpen. Periode.

Der har du det: Noen få "gimmee" -spådommer og noen som jeg tør å drømme stort. Med teknologi som skyen er det vanskelig å komme med forutsigelser uten å falle på ansiktet ditt nå og da. Jeg kan være uten merke - eller vil jeg det?

Drøm stort, vennene mine. Drøm så stort du kan i 2020.

Cloud og alt som et service nyhetsbrev

Dette er din go-to ressurs for det siste om AWS, Microsoft Azure, Google Cloud Platform, XaaS, skysikkerhet og mye mer. Leveres mandager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com