Cloud app vs. web app: Forstå forskjellene

Linjen mellom en sky-app og en web-app forblir like uskarp som alltid. Dette stammer selvfølgelig fra de naturlige likhetene som finnes mellom dem. Jeg er imidlertid av den oppfatning at det er bemerkelsesverdige forskjeller, spesielt når vi ønsker å utnytte skyapper for en rikere brukertilpasningserfaring og sømløs integrasjon med spenstig og skalerbar back-end infrastruktur, som ofte kjennetegner offentlige skytjenester.

Webolution

Hvor forskjellige, lignende eller til og med uskarpe er disse begrepene? Hvordan er dette noen bekymring for skyforbrukere? Og hva bør applikasjonstjenesteleverandører gjøre for å revolusjonere nettappene sine for nettskyen?

Cloud-app

For meg er en skyapp den utviklede webappen. Det brukes like mye til å få tilgang til online tjenester over Internett som webapper, men ikke alltid avhengig av nettlesere som fungerer. Det er mulig at en tilpassbar sky-app med flere leier utelukkende er tilgjengelig via nettleseren fra tjenesteleverandører, men ganske ofte brukes nettgrensesnittet som alternative tilgangsmetoder til den tilpassede innebygde sky-appen for online tjenester.

Cloud-apper er vanligvis preget av avanserte funksjoner som:

  • Data lagres i en sky / sky-lignende infrastruktur
  • Data kan bufres lokalt for full offline-modus
  • Støtte for forskjellige brukerkrav, for eksempel data backup-skyapp med forskjellige funksjoner som datakomprimering, sikkerhet, sikkerhetskopieringsplan
  • Kan brukes fra nettleser og / eller spesialbygde apper installert på Internett-tilkoblede enheter som stasjonære datamaskiner, mobiltelefoner
  • Kan brukes til å få tilgang til et bredere spekter av tjenester som for eksempel datasyklus, lagring, applikasjonsutviklingsplattformer

Eksempler på skyapper

Noen vanlige eksempler inkluderer Mozy, Evernote, Sugar Sync, Salesforce, Dropbox, NetSuite og Zoho.com. Andre kvalifiserende eksempler som web-e-post (Google, Yahoo, Microsoft Hotmail, etc.) er kanskje ikke så åpenbare, men de er avhengige av skyteknologi og er tilgjengelige off-line hvis forbrukerne velger å få dem konfigurert som sådan.

Det er mange nettsteder der du kan finne nyttig informasjon på skyapper. Jeg syntes www.getapp.com var spesielt informativ. Det inkluderer skyapp-anmeldelser og rangeringer for å evaluere appene.

Nett-apper

Nettapper er derimot nesten utelukkende designet for å brukes fra en nettleser. En kombinasjon av serversideskript (ASP, PHP osv.) Og klientsideskript (HTML, JavaScript, Adobe Flash) brukes ofte til å utvikle webapplikasjonen. Nettleseren (tynn klient) er avhengig av webserverkomponentene som er installert på backend-infrastruktursystemer for tunge løft når de leverer de viktigste funksjonelle web-tjenestene.

Den åpenbare fordelen som denne datamaskinmodellen gir over den tradisjonelle desktop-appen, er at den er tilgjengelig hvor som helst via nettleseren. Cloud-apper kan også nås på denne måten.

Eksempler på nettapper

For mange, inkludert meg selv, faller webtjenester som WebEx, elektronisk bank, applikasjoner på nettet og eBay inn i denne kategorien, i og med at de utelukkende er nettbaserte med begrensede muligheter for kundetilpasning.

I et annet eksempel vil jeg inkludere Facebook og lignende typer nettapplikasjoner. Jeg er sikker på at noen vil være uenige med dette, men jeg tror ikke Facebook akkurat tilbyr tilpassede tjenester . Den brukes ganske enkelt som den er gitt.

Konklusjon

Applikasjonstjenesteleverandører har vært raske med å utnytte fordeler forårsaket av banebrytende webappbygging av rammeteknologier for større kundenes rekkevidde. Imidlertid er disse teknologiene ikke nødvendigvis optimalisert for å bygge nye apper for nettskyen.

Cloud-apper er webapper i den forstand at de kan brukes gjennom nettlesere, men ikke alle webapper er skyapper. Programvareleverandører kombinerer ofte nettapper for å selge som "sky" -apper rett og slett fordi det er den siste buzz-word-teknologien, men webapper tilbyr ikke den samme rikdommen i funksjonalitet og tilpasning du får fra skyapper. Så, kjøper pass deg!

Noen leverandører av programvare falske også feilaktig at nettopp fordi applikasjonen deres kjøres på nettet, kvalifiserer dette automatisk til å være en skyapp. Dette er ikke alltid tilfelle. For at webappen din skal utvikle seg til en skyapp, bør den ha visse egenskaper som f.eks

  • Ekte multi-leietid for å støtte forskjellige krav og behov for forbrukere
  • Støtte for virtualiseringsteknologi, som spiller en hovedrolle for apper i skyen. Webapplikasjoner bør enten bygges for å støtte dette eller omutvikles for å gjøre det

Den gode nyheten er at leverandører som ønsker å flytte inn i dette skyapp-rommet nå har rike utviklingsplattformer og rammer å velge mellom. Enten du migrerer fra en eksisterende webapp eller til og med starter fra bunnen av. Disse utviklingsplattformene for ny tidsalder for apper er rimelige og smidige, noe som reduserer tid til marked og programvareutviklingskompleksiteter.

VMware Cloud støperi, Google apps Engine, Microsoft Azure, Appcara, Salesforce (Heroku og Force.com), AppFog, Engine Yard, Standing Cloud og Mendix er eksempler på slike utviklingsplattformer som tilbyr skybasert teknologi for å bygge moderne applikasjoner.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com