Kan CIOs lære å elske Google+?

Google relanserte seg nylig i markedet for sosiale medier med kunngjøringen om sin Google+ tjeneste, men teknologiledere er splittet om de virkelig trenger enda et sosialt nettverk å bekymre seg for.

Googles nye sosiale nettverksprosjekt er bygget opp rundt fem kjernefunksjoner: Circles, Hangouts, Direkteopplasting, Gnister og Huddle. Disse funksjonene lar brukerne få kontakt med mennesker de kjenner, dele innhold, følge oppdateringer om spesielle emner av interesse og til og med delta i gruppevideochat.

Har CIO-er virkelig tid til å få tak i Circles, Hangouts, Direkteopplastinger, gnister og kos? Image: Google / silicon.com

Google gjør også noen forsøk på å beundre entepriser til det siste sosiale tilbudet, og lover lansering av bedriftskontoer snart og bruker bilprodusenten Ford som marsvin til forretningsbruk av Google+.

Mens Google+ fremdeles er tidlig i betatestingen, har det allerede 25 millioner brukere. Likevel, i den sosiale medieverdenen er det bittelitt - Facebook har over 750 millioner brukere, Twitter rundt 175 millioner og LinkedIn er nå godt forbi 100 millioner-merket.

Så har Google+ blitt ønsket velkommen med åpne armer av CIO-er, eller er det bare en sosial byrde å overvåke og oppdatere? silicon.coms CIO-jury ble jevnt splittet om spørsmålet: 'Vil du eller din organisasjon eksperimentere med Google+?'

"Vi overvåker alle sosiale nettverk, og ser etter de som oppnår en tilstrekkelig kritisk masse av den rette brukerdemografikken til å være av interesse for å overvåke kundesentimentet, eller være en kilde til annen forretningsintelligens, " sa Stephen Potter, CIO ved World-Check.

"Google+ er ikke der ennå, men opptaket har vært imponerende og det er mye surr rundt det, så vi vil fortsette å overvåke og eksperimentere, " sa han.

For Linda Webster, leder for IT ved advokatfirmaet Wedlake Bell, kan nettstedet ha større bedriftspotensial enn noen andre sosiale nettverk.

"Et par av oss har satt opp personlige kontoer, men ved første øyekast ser det ut som det kan være et mer håndterbart verktøy for virksomheten enn Facebook, " sa hun.

Alan Bawden, drifts- og IT-direktør i The JM Group, planlegger også å eksperimentere, men tror ikke Google+ sannsynligvis vil fjerne den andre foretaksfavoritten, LinkedIn, snart.

"Vi vil eksperimentere med det, men inntil det er en måte å koble det til Facebook-kontaktene dine og LinkedIn-kontaktene, vil det ha en vei å gå. Vil det erstatte LinkedIn for oss som en bedrift? Jeg tror sjansene er små til ingen for overskuelig fremtid. "

For noen CIO-er er sosiale medier fortsatt å bevise seg selv, uavhengig av nettstedet.

Mike Tonkiss, IT-direktør i Neopost, sa: "For produsenter som oss selv er verdien av sosiale medier noe vanskelig å tallfeste."

Vil du være en del av silicon.coms CIO-jury og ha din mening om de varme problemene for IT-avdelinger? Hvis du er CIO, CTO, IT-direktør eller tilsvarende hos et stort eller lite selskap i privat eller offentlig sektor, og du vil være en del av silicon.coms CIO Jury pool, eller du kjenner en IT-sjef som bør være, så slipp oss en linje på

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com