BlackBerry og AWS kombinerer krefter for å lage kant-til-sky plattform for bilprodusenter

CES 2020: Trendene og teknologiske forretningsfordeler bør bry seg om Enterprise-teknologier som AI, dataanalyse og 5G, som ligger til grunn for de nyeste IoT-dingsene, smarte enhetene og autonome kjøretøyene og vil være på full visning på CES 2020.

På CES 2020 kunngjorde Amazon Web Services og BlackBerry et nytt partnerskap designet for å gjøre det lettere for bilprodusentene å bygge og administrere biler som i økende grad drives av programvare.

Mer fra CES 2020

  • CES 2020-oppdatering: Alle forretningsnyttige nyheter du trenger å vite
  • Bilder: Rare, sprø og kule teknikker fra CES 2020
  • CES 2020: De store trendene for virksomheten (ZDNet spesialfunksjon)
  • Mer dekning for CES 2020 (TechRepublic på Flipboard)

Den tilkoblede programvareplattformen vil integrere BlackBerry QNX-operativsystemet og programvareoppdateringstjenestene, med AWS IoT-skytjenester for sikker tilkobling og telematikk.

QNX-programvare gjør det mulig for bilindustri-OEM-maskiner å kjøre en vanlig programvareplattform på tvers av systemer i biler som gateways, TCU-er, motorkontrollere og digitale cockpits. Bilprodusenter kan bruke denne nye plattformen til å tilby personlige funksjoner som:

  • Personalisering av cockpit
  • Akustisk kondisjonering av kjøretøyet
  • Kjøretøy helseovervåking
  • Avanserte sjåførhjelpesystemer

Bilselskaper kan også bruke denne plattformen i elbiler for å overvåke batteriets levetid og gi programvareoppdateringer.

Med AWS-tilkobling kan utviklere av programvare for biler samle inn data fra kjøretøysensorer, bygge programvare og maskinlæringsmodeller ved å bruke kjøretøysdata og deretter distribuere modellene inne i kjøretøyet for å muliggjøre inferens og handlinger i kjøretøyet.

Plattformen bruker Amazon SageMaker for å utvikle ML-modeller og AWS IoT-kanttjenester for ML-inferens i bilen.

"Ved å kombinere våre teknologier og styrker til et dedikert skybasert tilbud, kan vi sikre bilprodusentene verktøyene de trenger for å levere den kjøreopplevelsen forbrukerne ønsker, uten å ofre sikkerheten og påliteligheten de trenger, " sa John Wall, senior vice president og co-sjef for BlackBerry Technology Solutions i en pressemelding.

Bill Vass, visepresident for teknologi i Amazon Web Services, sa at programvareplattformen gir sikker tilkobling og avanserte databehandlingsmuligheter for neste generasjon av elektriske og autonome kjøretøyer.

"Våre bilkunder utvikler spennende nye produkter og tjenester som er avhengige av skyen, IoT og AI / ML, " sa han.

På CES 2020 kunngjorde BlackBerry også et partnerskap med Damon Motorcycles som bruker QNX i krasjeforutsigelsesdel for operativsystemet til en ny superbike-utgave, Hypersport Pro.

BlackBerry samarbeider også med Renovo for å drive et avansert sjåførassistansesystem som integrerer QNX med Renovos intelligente bildatadiplattform.

For flere CES-nyheter, sjekk ut disse artiklene fra TechRepublic.

Ukens beste nyhetsbrev

Redaktørene våre fremhever TechRepublic-artikler, gallerier og videoer som du absolutt ikke kan gå glipp av for å holde deg oppdatert om de siste IT-nyhetene, innovasjonene og tipsene. fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com