10 myter om Google Nettsteder debunked and dispelled

Google Sites er det verktøy for utvikling av nettsteder som er en del av Google Apps Suite. Google Sites-verktøyet lar brukere raskt opprette interne og eksterne nettsteder. I dette innlegget debunkerte jeg ti vanlige myter om Google Nettsteder.

Myte 1 - Du må kjenne HTML for å opprette Google Sites

Google Sites er ment å være tilgjengelige for de brukerne som ikke har programmeringsbakgrunn. Grensesnittet for å opprette nettstedene er en WYSIWYG (hva du ser er hva du får) redigerer. Å opprette et nettsted ligner på å lage et Google-dokument eller til og med formatere teksten til en evite. Den kjente verktøylinjen lar brukere tilpasse layout og formatering av objekter, tekst og bilder på nettstedet.

Hvis du vil formatere et objekt, er det bare å merke objektet og deretter velge formateringsalternativet fra verktøylinjen. Du kan enkelt legge inn bilder, video og andre Google Dokumenter ved å velge elementet fra Sett inn-menyen. Google Nettsteder lager HTML-koden nettleseren din trenger for å vise nettstedet i nettleseren.

Myte 2 - Du kan bare bruke WYSIWYG-redigereren til å endre koden

Hvis du er en HTML-guru fra en gammel skole og ønsker å komme rett til koden, er du ikke begrenset til WYSIWYG-redigereren. Hvis du klikker på HTML-knappen i formateringsverktøylinjen, åpnes et nytt vindu med den rå HTML-koden. Du kan redigere HTML-koden direkte i dette vinduet og til og med forhåndsvise endringene før du lagrer dem.

Merk: Google Sites støtter ikke brukere som er opprettet JavaScript, slik at ethvert skript du legger til manuelt til HTML-koden vil bli fjernet.

Myte 3 - Google Nettsteder er bare for Google Apps for Business for brukere.

Google Nettsteder er tilgjengelig for alle typer Google Apps-kontoer. Hvis du bruker Google Apps for Business, Google Apps for Education, Gmail eller bare har en Google-konto, kan du få tilgang til Google Sites ved å gå til sites.google.com og logge på med kontoinformasjonen din. Hvis du er en Google Apps-bruker og ikke kan logge på Google Nettsteder, kan det hende at administratoren din har deaktivert Nettsteder for domenet ditt.

Myte 4 - Kommentarer på Google Sites kunngjøringssider fungerer som kommentarer på en blogg

Google Nettsteder inkluderer fire eller fem sider maltyper. En av disse sidemaltypene kalles en "kunngjøringsside" og oppfører seg på samme måte som bloggsider. Samarbeidspartnerne til nettstedet kan opprette nye innlegg, og de nye innleggene vises på kunngjøringssiden i den rekkefølgen de ble lagt ut. Det ser veldig ut som en bloggside og kan brukes til kunngjøringer og nyheter for et prosjekt, team eller organisasjon. Kommentarfunksjonen på kunngjøringssiden er imidlertid annerledes enn kommentarfunksjonen på en vanlig blogg. Bare brukere som har "redigeringsadgang", kan komme med kommentarer til innleggene.

Brukere som har "seer" -tilgang kan se kommentarene, men de kan ikke legge inn kommentarer. En alternativ løsning er å gi et Google-skjema nederst i hvert innlegg, og gjøre resultatene av Google-skjemaet synlig.

Myte 5 - Du må ha designferdigheter for å få et nettsted til å se visuelt tiltalende ut

Forfatteren av dette innlegget har absolutt ingen designferdigheter, men har klart å gjøre anstendige til flotte sider ved å bruke temaene og malen på Google Sites. Når du oppretter et nytt nettsted, kan du bruke en blank mal og velge mellom et av de dusinvis av designtemaer. Disse temaene inkluderer forhåndsdefinerte bilder, bakgrunn, tekstfarger og tekststiler som alle samsvarer med temaets utseende og preg.

Du kan også opprette et nettsted ved hjelp av Malegalleriet. Google Sites Malene inneholder ikke bare de koordinerte visuelle designelementene, de inkluderer også nettstedlayouten og strukturen. De er maler for prosjektsider, ansattes profilsider, klasseromssider og mye mer.

Myte 6 - Det er ingen rettigheter på sidenivå

Inntil nylig var det ingen tillatelser på sidenivå. Nettstedseiere kunne gi "redigerings-" eller "seer" -tillatelser til Google-nettsteder, men tillatelsen ble brukt på hele nettstedet. Hvis en bruker hadde "rediger" rettigheter til en del av nettstedet, ville de ha redigeringsrettigheter for hele nettstedet. Akkurat denne uken aktiverte Google tillatelser på sidenivå. Disse tillatelsene på sidenivå er som standard slått av. Nettstedseieren kan aktivere denne funksjonen ved å navigere til deling og tillatelser-delen i nettstedets innstillinger.

For hver side på nettstedet har eieren tre forskjellige alternativer for måten tillatelser er satt opp nettstedet. Fraseringen er litt teknisk (en ingeniør skrev den), men du kan lære mer om de forskjellige tillatelsene ved å lese denne artikkelen.

Myth 7 - Google Sites støtter ikke JavaScript

Det stemmer at JavaScript automatisk blir fjernet fra Google Sites hvis en bruker legger til det når du oppdaterer HTML-koden. Imidlertid støtter Google Sites JavaScript gjennom bruk av gadgets og Google Apps-skript. Gadgets er lette applikasjoner skrevet i XML, HTML og JavaScript. De er utviklet av Googlers og andre utviklere som bruker Google Gadgets API.

Google Sites-brukere kan dra nytte av forhåndsbygde dingser ved å bla gjennom Gadget-galleriet og velge en dings som skal settes inn på nettstedet. Det finnes dingser for alle slags funksjoner som å vise RSS-feeds, vise det lokale været og legge inn kalkulatorer på nettstedet ditt. De fleste dingser kan tilpasses gjennom en WYSIWYG-editor, slik at brukeren aldri trenger å samhandle med koden.

Google Nettsteder støtter også Google Apps skriptspråk. Google Apps Script er et JavaScript-skriptspråk for JavaScript som gir enkle måter å automatisere oppgaver på tvers av Google-produkter. Skript er ikke noe for nybegynnere, men for mer erfarne Google Sites-skapere, kan de brukes til å automatisere arbeidsflyten som å sende en e-post, lage en kalenderinvitasjon eller generere dynamisk innhold.

Myte 8 - Google Nettsteder kan ikke gjengis for mobiltelefoner

Dette er en myte når det gjelder Android- og iOs-enheter som utgjør størstedelen av smarttelefonmarkedet. En nettstedseier kan slå på alternativet for å justere nettstedet for mobiltelefoner automatisk i området Generelle nettstedinnstillinger.

Myte 9 - Sider kan ikke tilpasses av individuelle brukere

En av Google Sites-sidetyper er en Startside. En startside er en side som kan tilpasses av hver enkelt seer for å vise et personlig sett med gadgets. Nettstedets eiere og redaktører kan fortsatt legge til innhold som alle seere ser, men den delen forblir atskilt fra delen som kan tilpasses.

Dette er en flott måte å lage en iGoogle-opplevelse på et Google-nettsted.

Myte 10 - Du kan ikke kopiere et Google-nettsted

Hvis du har brukt timer og timer på å jobbe på Google-siden din, kan du bli forferdet over å høre myten om at du ikke kan kopiere et Google-nettsted. Dette er ikke sant!

I de generelle nettstedinnstillingene er det en kobling som heter Copy This Site som lar deg lage en kopi av nettstedet på et annet sted på domenet ditt (hvis du bruker Google Apps) eller til en annen URL hvis du bruker Google Sites med Gmail-konto.

Du har også muligheten til å kopiere nettstedets samarbeidspartnere og revisjonshistorikken.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com